background preloader

Kinderspiel Plus: Feladatkészítők

Kinderspiel Plus: Feladatkészítők
Itt összegyűjtöm azokat az ingyenes feladatkészítő generátorokat, amiket én is használok. Érdemes kipróbálni őket, egyszerűek és gyorsak. Itt lehet spirál formában írni. Nem csak körben, hanem szív alakban is. És hullámvonalban. És labirintust is lehet csinálni. Itt lehet szókeresőt csinálni. És itt is, többféle formában. Itt szóképeket lehet készíteni. Itt szintén, bármilyen alakban, sokféle variációban. És itt is. Triomino készítő, három különböző formában itt. Keresztrejtvényt itt szoktam csinálni. Képes Dobble generátor itt van. Ezekkel a betűtípusokkal is fel lehet dobni a feladatlapokat. Van közte tükörírásos: Betűfelezős: Másik betűfelezős: Egyelőre ennyi.

http://kinderspiel-plus.blogspot.com/p/feladatkeszito.html

Related:  avoskanyananita9ITTools

Online matematikai feladatok, feladatlapok, óravázlatok és egyebek Epizódok Az epizódok interaktív tanulási környezettel segítik a fogalmak gyakorlati elsajátítását. Minden epizód különleges, játékos helyzetekkel ösztönzi a gyerekeket felfedezésre és problémamegoldásra. Az epizódokat úgy fejlesztettük ki, hogy a tanulók önállóan is használhassák őket, de a tanárok tanácsokkal és útmutatással is segíthetik a gyerekeket az értő tanulásban. Web 2.0 és IKT eszközök gyűjteménye A Web 2.0 és IKT eszközök módszertana kurzus tapasztalatain alapuló eszközgyűjtemény célja, hogy minden felhasználó típusonként csoportosítva megtalálja a számára legmegfelelőbb, a tanulást, tanítást segítő web 2.0-s alkalmazást. Mindazoknak ajánljuk, akik: érdeklődnek az újdonságok iránt és a hétköznapok során mind a munkájukban, mind a szórakozás, kikapcsolódás terén;érdeklődnek a technológiai újdonságok iránt;nem szeretnének sok időt eltölteni a számukra szükséges web 2.0-s eszköz megkeresésével. Hasznos gyűjtemény azoknak a pedagógusoknak, akik:

Hogyan válasszunk digitális eszközöket? Irene saját bevallása szerint az első önállóan megtartott tanórája után 2 dologra jött rá: 1. MINDEN TANULÓNAK SZÜKSÉGE VAN ÉS MEG IS ÉRDEMLI, HOGY A TANÁR VALÓBAN LÁSSA ŐT 2. AZ IKT ESZKÖZÖK SEGÍTENEK EBBEN. Azt mondja, azért készítette népszerű ábráját, mert észrevette, hogy sok pedagógus szeretne IKT eszközöket használni, de egyszerűen nem tudnak választani. A kép segíthet eldönteni, melyik az amelyikkel el tudják érni a kívánt célt.

Digitális tananyaggyűjtemény született, amelynek minden pedagógus hasznát veszi 2020. augusztus 8. szombat, 14:10 Egyelőre ugyan sok még a kérdés azzal kapcsolatban, hogy milyen lesz a 2020/21-es tanév, de ahogy az élet más területein, úgy az oktatásban is érdemes megtartani azokat a digitális módszereket, amelyek jól működtek a szigorú korlátozások ideje alatt. A Telenor HiperSuli digitális tanári tananyag-fejlesztő pályázatának munkáiból minden pedagógus számára ingyenesen elérhető tudástár állt össze, amellyel a tanárok felkészülten kezdhetik az évet, akár a monitor, akár a tábla előtt oktatnak majd. Képzeljünk el egy énekórát, amin nemcsak a hangszer, hanem a számítógép elé is leül a diák, vagy egy olyan földrajzórát, amin tanár és diák közösen barangolhatják be a világ különböző tájait. A tananyag-fejlesztő pályázatra nevező pedagógusok eddig még nem látott oldaláról mutatják meg a különböző tárgyak oktatásában rejlő lehetőségeket pedagógustársaiknak.

Hekkeljük meg Robinson bácsi számítógépét - Tudástár - Tempus Közalapítvány A Kódolás Hete apropójából született meg az ötletet, rendezzünk be szabaduló szobát az iskola egy termében. Ennek a műfajnak a közös játék, a feladatmegoldás, az élményszerzés a meghatározó pillére. A szobából való szabaduláshoz szükség van logikus gondolkodásra, matematikai, szövegértési, és digitális ismeretekre egyaránt. 5, lakattal lezárt doboz rejtekében megbújó kincsek halmaza segít abban, hogy Robinson bácsi jelszavát megtaláljuk.

Digitális kalandok 3. Breakout game - avagy digitális szabadulószoba az oktatásban - Neteducatio Egy olyan eszközcsoportot szeretnék bemutatni írásomban, melyre a Digitális kalandok 1. részében már említett 21. századi oktatás 6 dimenziója közül csupán a valós problémák megoldása nem érvényes, azonban a Gyarmathy Éva által említett 6K minden eleme igen.[1] Egy szimulált környezetben a játékosok a kijutás érdekében kritikusan gondolkodva, együttműködve, egymással hatékonyan kommunikálva lépnek fel azért, hogy különböző rejtélyeket megoldva képesek legyenek „kitörni”a játékból. Mindehhez azonban nem kell valós szabadulószobát építenünk, mint Szarvason tervezik[2], csupán a gyerekek mobiltelefonjait kell hadrendbe állítanunk. Breakout EDU [3] Az oldalon kimondottan tanulási célú csoportokban megoldható feladatokat találunk.

PP-k Meixnerhez Trouble viewing this page? Go to our diagnostics page to see what's wrong. Gratis-Material für DaF / DaZ - freies Unterrichtsmaterial für Geflohene Online Background Noises LearningApps - interactive and multimedia learning blocks Super Teacher Tools

Testmoz - Powerful but Simple Test Generator

Related: