background preloader

Institut d'Estudis Catalans

Institut d'Estudis Catalans

GRAMÀTICA Comentaris: L'alfabet Retorn a l'Índex Correspondència entre grafia i so Vocals Consonants Retorn a l'Índex Els determinants L'article definit L'article indefinit L'article personal Els demostratius Els possessius Els quantitatius Els indefinits Els interrogatius Els numerals Els numerals ordinals Retorn a l'Índex Nombre i gènere dels substantius i dels adjectius Nombre dels substantius Fan el plural afegint al singular algun dels sufixos següents: Gènere dels substantius Nombre i gènere dels adjectius L'adjectiu es col·loca darrere del substantiu. Exemple: una casa blanca. L'adjectiu concorda en gènere i nombre amb el substantiu. Exemple: un amic italià / una amiga italianauns amics italians / unes amigues italianes. Els pronoms Els pronoms personals Els pronoms febles Els verbs Conjugacions Modes i temps simples *Formes de l'imperatiu Model de la primera conjugació Infinitiu Present Gerundi Participitrobar trobo trobant trobat trobes troba trobem trobeu troben Models de la segona conjugació Verbs irregulars

Aventura't amb l'ortografia- Català - Educació primària_ edu365.cat 1. La B i la V 2. Escric majúscules 3. Separem síl·labes 4. Amb apòstrof o sense? 1. 1. Ejercicios de gramática y ortografía Esta página ha sido creada tanto para el uso privado del estudiante de español como para el educador. La reproducción total o parcial de este material para fines lucrativos está sujeta a mi autorización por escrito. Si quiere crear un enlace a esta página, no dude en hacerlo, pero, por favor, dé crédito. Los materiales publicados en estas páginas están protegidos bajo las leyes de derechos de autor. La presente es una colección de ejercicios que he ido creando con el paso de los años. Información sobre el autor He preparado una versión en español del juego "Ahorcado" (o "Colga'o," como le llamamos en Puerto Rico) y puede usarla para entretenerse y aprender algunas palabras nuevas. Ahorcado

Gramàtica catalana en línia Gramàtica de la llengua catalana: De la Secció Filològica de l'IEC. Destinada a esdevenir la gramàtica normativa i oficial del català, actualització de la setena, i darrera, edició de la Gramàtica catalana de Pompeu Fabra, la de 1933. Són els textos més avançats d'una obra que també està in progress. Es presenta en format pdf. Al peu de cada pàgina s'indica "Esborrany provisional", i hi ha, de fa anys, un apartat buit: Sintaxi. Gramàtica catalana de Pompeu Fabra: Facsímil de l'IEC (Barcelona, 2006 ) de la setena i darrera edició de la gramàtica fabriana, de 1933. Gramàtica normativa valenciana: o GNV. Resum de gramàtica bàsica: És un recurs d'autoaprenentatge del Servei de Llengua Catalana de la Universitat de Barcelona. Gramàtica de l'ésadir: L'explicació sobre fonètica, ortografia, morfologia i sintaxi del portal lingüístic de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Gramàtica del Servei Català de la Salut: Estructurada en 28 fitxes, que inclouen exercicis i claus dels exercicis.

El Refranyer nostre de cada dia.... VilaWeb Ontinyent “ Rodes per on rodes, a parar a Albaida…” Dit quan hi ha un avís urgent de l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida, que convoca reunió urgentíssima, però urgent urgent, per tal de canviar els seus estatuts abans que se’ls faça tard i tanquen la porta. Els canvis proposats per la Junta Directiva, si Vicent Terol els deixa proposar res, es fonamenten en la discussió sobre com vestir la nova escultura de Vicent Terol, que serà beneïda properament per Vicent Terol en un congrés comarcal sobre Vicent Terol. Que sant Emili Casanova ens pille combregats…! (dissabte 1 de maig). “Fer com fan, no és pecat” “ La coentor s’apega” “Ningú no és profeta en la seua terra” I mai millor dit: TV3 grava la banda ontinyentina “Tot per la Música”, (la més nova i àgil) interpretant l’Himne de Riego a la Plaça de Baix d’Ontinyent. “No hi ha mal que cents anys dure…” “Abans de poder ofendre, xafa’t la llengua” “Qui no suma, se n’ix” “Cria fama i gita’t a dormir “A l’olor del dot, acudeix el borinot” “Justa la fusta…”

Gramática y ortografía A modo de introducción En esta página incluyo diversos enlaces que espero resulten de utilidad tanto a educadores como estudiantes del español. También incluyo algunos materiales que he creado para difusión gratuita. Ya que creo en la difusión gratuita de materiales educativos, evito incluir en este listado enlaces a páginas que vendan los mismos. Quiero agradecerles a todos los individuos y entidades que han reconocido mi labor en la red, ya sea a través de mensajes por correo electrónico o mediante reconocimientos públicos. Información sobre el autor refranys Consells Sobre l'oratge Sobre els vents Sobre els mesos de l'any Sobre estacions de l'any Sobre els pobles Altres Els refranys formen part de la cultura popular, i en ells s'acumulen les experiències viscudes per un poble. Ací van uns quants CONSELLS:Anar al començament de la pàgina 1.- A vora riu no faces niu. 2.- No deixes sendes velles per novelles. 3.- El qui es burla el dimoni li furga. 4.- El qui no vulga pols que no vaja a l'era. 5.- Qui paga descansa i qui cobra s'alegra. 6.- Ves "espai", que tinc pressa. 7.- Festa de foc no la veges de prop. 8.- A la taula i al llit al primer crit. 9.- Val més ser gallina que gall. 10.- Debades cap frare pega cabotades. 11.- Fer com fan no és pecat. 12.- Faena feta no porta destorb. 13.- Qui guarda sempre té. 14.- Els diners i els collons són per les ocasions. 15.- Si vols criar-te bo i sa, la feina de hui guarda-la per demà. 16.- Menja bé i caga fort i no tingues por a la mort. 17.- Estalvia, mesquí, i no saps per a qui. 18.- La por salva la vida. 26.- Qui paga mana.

Institut d'Estudis Catalans - Diec2

Related: