background preloader

Institut d'Estudis Catalans

Institut d'Estudis Catalans

http://www.iecat.net/institucio/seccions/filologica/gramatica/

Related:  Llengua

Reglas gramaticales La otra disciplina del español es la gramática. En esta sección encontrarás leccciones para aprender todo el contenido de la gramática española. Se incluyen las reglas gramaticales, consejos útiles y ejemplos del uso correcto de las normas de la gramática Clasificación de la oración simple.Los diferentes tipos de la oración simple. Elementos básicos de la oraciónLos elementos básicos de la oración tales como el verbo, el sujeto y el predicado. GRAMÀTICA Comentaris: L'alfabet Retorn a l'Índex Correspondència entre grafia i so Vocals Consonants Aventura't amb l'ortografia- Català - Educació primària_ edu365.cat 1. La B i la V 2. Escric majúscules 3. Separem síl·labes 4. Amb apòstrof o sense?

Recursos.Estilísticos Recursos estilísticos. Clases de recursos estilísticos. Mediante estos recursos, el autor pretende resaltar el contenido de su mensaje valiéndose delos sonidos de la lengua. · Aliteración. Consiste en repetir uno o varios fonemas con la intención de expresar una idea o producir efectos sensoriales. Como vemos que un río mansamente por do no halla estorbo sin sonido sigue su natural curso seguido tal que aun apenas se siente... El poeta repite la "s" para producir un efecto de silencio y resaltar la tranquilidad del río. · Onomatopeya.

Gramàtica catalana en línia Gramàtica de la llengua catalana: De la Secció Filològica de l'IEC. Destinada a esdevenir la gramàtica normativa i oficial del català, actualització de la setena, i darrera, edició de la Gramàtica catalana de Pompeu Fabra, la de 1933. Són els textos més avançats d'una obra que també està in progress. Es presenta en format pdf. Al peu de cada pàgina s'indica "Esborrany provisional", i hi ha, de fa anys, un apartat buit: Sintaxi.

El Refranyer nostre de cada dia.... VilaWeb Ontinyent “ Rodes per on rodes, a parar a Albaida…” Dit quan hi ha un avís urgent de l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida, que convoca reunió urgentíssima, però urgent urgent, per tal de canviar els seus estatuts abans que se’ls faça tard i tanquen la porta. Els canvis proposats per la Junta Directiva, si Vicent Terol els deixa proposar res, es fonamenten en la discussió sobre com vestir la nova escultura de Vicent Terol, que serà beneïda properament per Vicent Terol en un congrés comarcal sobre Vicent Terol. Que sant Emili Casanova ens pille combregats…! (dissabte 1 de maig). “Fer com fan, no és pecat”

refranys Consells Sobre l'oratge Sobre els vents Sobre els mesos de l'any Sobre estacions de l'any

Related: