background preloader

Llengua Catalana I-Exercicis

Llengua Catalana I-Exercicis
Related:  Diversitat

índex dels exercicis tornar Aquí podràs practicar la llengua per dominar l'ortografia, la morfologia i la sintaxi. De mica en mica aniràs trobant exercicis que podràs resoldre en línia, exercicis de llengua catalana per tal de repassar els aspectes gramaticals. Aquí hi trobaràs la gramàtica de la llengua catalana, per si tens algun dubte: Marta Ibáñez La realització d'aquests materials ha estat possible gràcies a una llicència retribuïda concedida pel Departament d'Educació i Universitats de la Generalitat de Catalunya (DOGC núm.: 4699 de 17.8.2006). 1. Podràs treballar diferents aspectes d'ortografia mitjançant els exercicis que trobaràs en els enllaços següents: 1.- Dígrafs i diftongs 2. Per treballar la morfologia potser hauràs de repassar la gramàtica i sobretot tenir a mà un quadre de conjugació verbal. 1. 2. 3. 3. En aquest apartat podràs repassar les categories de les paraules, les funcions de l'oració, els pronoms, l'oració composta... 1.

Aventura't amb l'ortografia- Català - Educació primària_ edu365.cat 1. La B i la V 2. Escric majúscules 3. Separem síl·labes 4. 1. 1. Llengua catalana | ESO | edu365 Lèxic Ho fem o ho fem fer Precisió lèxica. Els verbs fer i donar en frases fetes Molt, gaire o gens? Ús d'aquests mots per complementar i modificar el significat del verb Prim com un fideu La comparació: més que... , tan... com..., igual que..., etc. Lèxic de motos Exercicis d'accentuació, determinants... a partir de textos sobre el món de la moto Tipus de text Esquemes Exemples i pautes per fer esquemes Paraules clau Selecció dels mots que aporten informació rellevant sobre el contingut del text. Resumeix L'Anna i el Martí han partit peres Expressions i frases fetes relacionades amb l'alimentació Treu-te la son de les orelles Expressions i frases fetes relacionades amb el cos Discurs directe i indirecte Canvis en el pas del discurs directe a l'indirecte Endevina, endevineta 200 endevinalles agrupades per temes Jacint Verdaguer Activitats sobre la seva biografia i obres Tirant: El clic Activitats sobre l'autor, argument, temes, etc. Sons i grafies Sí, si s'hi posa L'escriptura de: si, sí i s'hi Per què surts? Ui!

Ortografia - Recursos Digitals per ensenyar, aprendre i treballar. Ús de les majúscules. El punt , la coma i el punt i coma. Els signes ? i ! El guionet, el guió i els dos punts. Les cometes "" i els punts suspensius ... L'apòstrof. Les vocals i consonants Paraules amb b i paraules amb v. Ús de la b davant la l i r Ús de la m davant la m, b, p La b i la p a final de paraula La r fluixa i la r forta Les síl·labes. La s sorda i sonora Paraules amb c, qu, ig Paraules amb ga, gue, gui, go, gu - güe, güi, qüe, qüi Paraules amb j, g, tg, tj Paraules amb h. Paraules amb c i ç Terminacions en -etud, -ietud, -bilitat, -tat, i -dat Paraules acabades en b/d/g i p/t/c. Paraules amb ll i amb i La x i els seus sons Paraules amb tx i ig Paraules amb l·l La diferència entre perquè, per què i per a què. Diferencia entre Potser i pot ser. Diferència entre sí i si, ha i a Diferència entre Compte, comte i conte. Paraules amb cc i paraules amb cs Els verbs acabats en –ure i en –uir. Els verbs seguits de pronoms febles. Accentuació. Juga amb els accents, Altres Repàs

El Refranyer nostre de cada dia.... VilaWeb Ontinyent “ Rodes per on rodes, a parar a Albaida…” Dit quan hi ha un avís urgent de l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida, que convoca reunió urgentíssima, però urgent urgent, per tal de canviar els seus estatuts abans que se’ls faça tard i tanquen la porta. Els canvis proposats per la Junta Directiva, si Vicent Terol els deixa proposar res, es fonamenten en la discussió sobre com vestir la nova escultura de Vicent Terol, que serà beneïda properament per Vicent Terol en un congrés comarcal sobre Vicent Terol. Que sant Emili Casanova ens pille combregats…! (dissabte 1 de maig). “Fer com fan, no és pecat” “ La coentor s’apega” “Ningú no és profeta en la seua terra” I mai millor dit: TV3 grava la banda ontinyentina “Tot per la Música”, (la més nova i àgil) interpretant l’Himne de Riego a la Plaça de Baix d’Ontinyent. “No hi ha mal que cents anys dure…” “Abans de poder ofendre, xafa’t la llengua” “Qui no suma, se n’ix” “Cria fama i gita’t a dormir “A l’olor del dot, acudeix el borinot” “Justa la fusta…”

FLE Gabriel Ferrater: 2016 Hèctor Abela, élève Bachibac, nous raconte aujourd'hui son stage en entreprise comme animateur dans une colonie de musique en Bretagne. Cet été je suis allé en Bretagne pour travailler comme animateur aux colonies AME 54 du 8 Juillet jusqu'au 5 Août. J’ai travaillé comme animateur enfant, pour les plus petits, ceux qui avaient de 6 à 10 ans. On était en total 10 animateurs (Annette, Iwan, Denis, Lucas, Louis, Maryam, Mathilde, Vianney, Jeanne, Willy et moi). Au debout j’avais peur : je ne connaissais personne, je devais m'occuper des enfants, on ne dormait pas trop, j’étais le seul qui n’était pas français… mais petit à petit, j’ai fait la connaissance des autres animateurs, j’ai aussi commencé à retenir les prénoms des enfants, Samuel, Cali, Sébastien… J’ai même fait connaissance des autres enfants, les ados. J’avais mon atelier de flûte traversière, où on a préparé des chansons et on a même composé un ensemble pour les flûtes avec moins d’expérience. Et la fin est arrivée.

Examen Superior juny 2011 de la JQCV En Examen Superior de juny 2011 de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (JQCV), pots realitzar l'examen Superior de juny del 2011 de la JQCV com si estigueres en la mateixa prova. Perquè no trobes diferències amb l'examen real, la nostra pàgina www.practicavalenciano.es, estructura l'examen de l'Superior de la JQCV de la mateixa manera que els exàmens de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (JQCV), és a dir, tres respostes a triar una com verdadera. A més a més, amb la novetat del nostre sistema d'autoavaluació, pel qual l'usuari de la nostra pàgina, estudiant dels exàmens de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià ( puga saber a l'instant la seua puntuació respecte al seu examen, en este cas, el nivell Superior de la JQCV.

refranys Consells Sobre l'oratge Sobre els vents Sobre els mesos de l'any Sobre estacions de l'any Sobre els pobles Altres Els refranys formen part de la cultura popular, i en ells s'acumulen les experiències viscudes per un poble. Ací van uns quants CONSELLS:Anar al començament de la pàgina 1.- A vora riu no faces niu. 2.- No deixes sendes velles per novelles. 3.- El qui es burla el dimoni li furga. 4.- El qui no vulga pols que no vaja a l'era. 5.- Qui paga descansa i qui cobra s'alegra. 6.- Ves "espai", que tinc pressa. 7.- Festa de foc no la veges de prop. 8.- A la taula i al llit al primer crit. 9.- Val més ser gallina que gall. 10.- Debades cap frare pega cabotades. 11.- Fer com fan no és pecat. 12.- Faena feta no porta destorb. 13.- Qui guarda sempre té. 14.- Els diners i els collons són per les ocasions. 15.- Si vols criar-te bo i sa, la feina de hui guarda-la per demà. 16.- Menja bé i caga fort i no tingues por a la mort. 17.- Estalvia, mesquí, i no saps per a qui. 18.- La por salva la vida. 26.- Qui paga mana.

La vuelta al mundo en 80 cuentos Siempre, desde los tiempos remotos, se han contado historias. Algunas de ellas se convirtieron en narraciones populares que han llegado hasta nuestros días. Por ejemplo, de Europa provienen los cuentos de hadas más conocidos. En América abundan los relatos basados en la naturaleza. Asia es un continente inmenso, y sus cuentos son únicos y diferentes. A veces, los cuentos se esconden, del mismo modo que se esconden los niños. En la época de Julio Verne, dar la vuelta al mundo en 80 días era una gran hazaña. En este juego con los cuentos, alrededor de su mundo, si os interesa es posible contar con vuestra participación. Ver La vuelta al mundo en 80 cuentos en un mapa más grande El material de esos cuentos también sirve para iniciarse en la narrativa digital o digital storytelling, que es el modo de contar historias usando las herramientas informáticas. Valoración media Tu voto: Ninguno Valoración: 3.6 (28 votos) Comparte este post en:|Más

Català "El verb llegir, com el verb estimar no suporta l'imperatiu." Jorge Luís Borges "Jo sóc allò que he llegit i allò que estic disposat a llegir". Jaume Cabré Motivació. Registre lectura. Estratègies. Estratègies Montserrat Bertran.Bloc Paraules. Exemple Lectura i escola. Lectura i família. Piràmide lectura. Avaluació lectura. Recursos.

GRAMÀTICA Comentaris: L'alfabet Retorn a l'Índex Correspondència entre grafia i so Vocals Consonants Retorn a l'Índex Els determinants L'article definit L'article indefinit L'article personal Els demostratius Els possessius Els quantitatius Els indefinits Els interrogatius Els numerals Els numerals ordinals Retorn a l'Índex Nombre i gènere dels substantius i dels adjectius Nombre dels substantius Fan el plural afegint al singular algun dels sufixos següents: Gènere dels substantius Nombre i gènere dels adjectius L'adjectiu es col·loca darrere del substantiu. Exemple: una casa blanca. L'adjectiu concorda en gènere i nombre amb el substantiu. Exemple: un amic italià / una amiga italianauns amics italians / unes amigues italianes. Els pronoms Els pronoms personals Els pronoms febles Els verbs Conjugacions Modes i temps simples *Formes de l'imperatiu Model de la primera conjugació Infinitiu Present Gerundi Participitrobar trobo trobant trobat trobes troba trobem trobeu troben Models de la segona conjugació Verbs irregulars

Related: