background preloader

Torghandel Göteborg

Torghandel Göteborg

http://torghandelgoteborg.net/

Related:  pedagogiska tips - inspirationtanketrådarSkolutveckling

Datakunskap för nybörjare Det finns bra sidor på nätet som du kan använda dej av när du undervisar eller när du själv vill lära dej grunderna i datorkunskap. Vi tipsar om några riktigt bra ställen. GrundernaIt ikapp. Ett komplett studiematerial i datakuns Center för skolutveckling Varje dag arbetar pedagoger och skolledare i Göteborg för att utveckla undervisningen så att alla barn och elever får chansen att nå sina mål, och växa till sin fulla potential. Tillsammans är vi ett stort kollegium. Vi bidrar till varandras lärande, tillför olika perspektiv och hjälper varandra att vässa de pedagogiska verktygen.

Google Apps Från vänster: Jonas Knutsson, Anna-Karin Almsvik, Lena Samuelsson, Carolina Borelius, Cecilia Bondesson, Annika Lund-Persson Just nu sitter vi på tåget hem från Mötesplats SFI i Malmö. Vi har varit där och visat upp den hemsida, korta.nu/kalmarsfi, som SFI Studieväg 1 gjort, det senaste året. Vad är genrepedagogik? Alla sammanhang har sitt språk Vad vill jag säga och till vem? Vårt språk anpassas hela tiden till den situation som vi befinner oss i. För barn i skolan är det en sak att behärska ett vardagsspråk, en annan att erövra skolspråket. Språkliga mönster för olika sammanhang Stöd för att utveckla undervisningen Skolan ska ge alla elever möjlighet att utvecklas så långt som möjligt. Undervisningen i skolan ska vara välplanerad och utgå från skollagen, skolförordningen, läroplanen och kursplanerna med tillhörande kunskapskrav. Genom att planera undervisningen kan man skapa en struktur för såväl lärare som elever. Planeringen ska vara ett stöd för läraren, så att hon eller han kan försäkra sig om att undervisningen leder mot de nationella målen. Läraren ska även kunna använda planeringen för att utvärdera elevernas kunskaper och den egna undervisningen samt för att kommunicera med elever, föräldrar, rektorn och andra lärare.

Se aktuella föreläsningar gratis via nätet MediaCenter, Region Västerbotten har under det senaste året börjat direktsända föreläsningar och event av betydelse för skolan. På så sätt kan du som inte kan vara med på plats ändå hänga med och kanske också se filmen i efterhand med dina kollegor. Vi tycker att det är ett viktigt ansvar att använda den teknik som finns för att erbjuda kompetensutveckling till hela Västerbotten (och Sverige ;-)) Dessutom vill vi visa hur enkelt en lärare skulle kunna använda video för att ge sin elever möjlighet att vara med på distans eller förbereda sig innan en lektion. Denna vecka har vi ett fantastiskt startfält på väg direkt till din dator! Regler i klassrummet knutna till lärande och utveckling... ...istället för "ording och reda" - regler knutna till vett, etikett och uppförande.. Malin

Nya KvUtIS Klicka på länken om du vill ha denna information för utskrift. Ny adress Den nya sidan ligger på: och den gamla sidan ligger kvar på: Gamla KvUtiS kommer fortfarande att vara tillgänglig men vi slutar att uppdatera den och besökare kommer att hänvisas till nya adressen. Ett stöd för kvalitet och utveckling Nya KvUtiS är tänkt att fungera som ett stöd för dig som arbetar inom Utbildning i Svedala och utgår från den modell för systematiskt kvalitetsarbete, SKA, som tagits fram under vårterminen 2014.

Didaktikens verktyg - webbplats hos UR Utbildningsradion (UR) har skapat en webbplats - Didaktikens verktyg - där målet är att stärka lärares multimodala kunskap och didaktiska kompetens genom ett webbaserat utbildningspaket för blivande och verksamma lärare. Vi vill med vår temasida ge förslag på hur vi inom folkbildningen kan använda denna gigantiska kunskapskälla för att öka vår kompetens inom området. Hand i hand med samhällets digitalisering förändras även förutsättningarna och möjligheterna inom hela utbildning – och bildningssvärlden. Vilka nya möjligheter medför digitaliseringen och vilken betydelse kan de ha för dig som lärare/ledare? Vilka nya möjligheter har dina elever/deltagare?

Förstelärare i Svedala - Inspiration och tips 2014 är året då Svedala kommuns Förstelärare bloggar publicerades på nätet. Sedan dess har det gjorts 110 inlägg av kommunens 10 första förstelärare. Sammantaget har bloggarna genererat mer än 145.000 träffar. Första inlägget, den 20 januari, skrevs av Hanna Claesson och handlade om Förväntan inför BETT och sista inlägget Aktivera eleverna under högläsning publicerades den 18 december av Joakim Nilsson. Där emellan har ni bland annat kunnat läsa om nationella prov av Richard Linde, kamratbedömning av Lisbeth Bern, VÖL av Annica Eld till arbetet med att vända en klass av Malin Sjöberg och didaktiska kontrakt av Björn Persson.

Digitala verktyg kan öka lärandet Patricia Diaz, språklärare, förstelärare och utvecklingsledare på Mikael Elias Gymnasium i Stockholm, deltog den 11 augusti i Simrishamns kommuns Kickoff för skolpersonalen på temat "Hjärnan vill ha KUL! Kunskap, Utmaning och Lagarbete". Hon talade då bland annat om hur hon använt internet, sociala medier, film och webbpublicering. Lärmodul – Kollegialt lärande, att arbeta tillsammans Denna Lärmodul är framtagen i Lärmoduler för kollegialt lärande av:Michael Rystad - utvecklingsstrateg, SvedalaLydia Folke - rektor, Västerås med feedback från Åsa Söderström, – lärare, Jönköping. Kollegialt lärande är en sammanfattande term för olika former av kompetensutveckling där lärare genom strukturerat samarbete tillägnar sig kunskap för att utveckla undervisningen. En av de viktigaste framgångsfaktorerna för att utveckla undervisningen är att lärare tillsammans analyserar och utvärderar sin undervisning.

Huvudtalarna på Framtidens lärande – nästa steg, 2014 På Framtidens lärande – nästa steg, 10-11 april 2014, fokuserade programmet kring: • Ledarskap och strategier, lokalt och nationellt • Utvecklat lärande, delande och erfarenhetsutbyte I föreläsningar, seminarier, inspirationsmöten och workshops utforskade medverkande och deltagare praktik och forskning i dag och inför framtiden. Presentationsbilder från några av föreläsarna.Intervjuer med medverkande Här kan du ta del av huvudprogrammets scenföreläsningar från konferensen. Framtidens lärande – nästa steg! • Peter Becker, ordförande stiftelsen DIU, öppnande • Transformation of Public Schools, Valerie Hannon, Director of board, InnovationUnit, Storbritannien • Ann-Charlotte Eriksson, förste vice ordförande, Lärarförbundet Nästa steg – skolutveckling, digitalisering och beprövad erfarenhet • Lärdomar från tre år med satsningar på 1-1, Åke Grönlund, professor Örebro universitet • Lärarprofessionens kunskapsbildning, Ulla Runesson, professor HLK, Jönköping

Related: