background preloader

Keresés - NKP

Keresés - NKP
Related:  Matematika_JHKMatek

Játékgyűjtemény Hóemberek Ezek a feladatlapok kicsiknek készültek. A lapokat lamináljuk és szétvágjuk. A gyermek korától, figyelmétől függően dogozhatunk több vagy kevesebb képpel is. Megkérjük a gyermeket, hogy adja oda a kezünkbe azt a képet, amiről a meghatározást hallja. pl Az első lap képeivel. – „Add ide azt a képet, amin a hóembernek seprű van a kezében , pöttyös a sálja, és 3 gomb van a pocakján!” Nagyon kell figyelni, hiszen van olyan hóember, amelynek 2 gomb van a hasán illetve 3 gomb van a hasán, de nincs seprűje vagy a sálja csíkos. A második lap képein a madár helye is nehezítés. Laminálás előtt színezhetjük a hóemberek kalapját, sálját is így is használhatjuk a lapokat. Téli bingo Ismét egy bingo. Bingo testrészekkel A lapokat nyomtatás, laminálás után tudjuk használni. Mozgásos versek-testséma A testséma fejlesztése szinte minden fejlesztő foglalkozáson megjelenik valamilyen formában. Nyári bingo Mivel Medárd napján esett az eső, azt gondoltam jó lesz ez a játék a nyárra. Irányjáték 2. 3. 1. 2.

‎Einstein's Riddle Logic Puzzle on the App Store (Klasszikus játék logikus gonolkodás fejlesztése) Real Einstein Challenge is a logic puzzle to challenge your brain. It is known as different names, such as Einsteins Riddle, Zebra Puzzle or Sherlock Holmes Puzzle. The game presents a logic problem that gives you several clues describing a scenario involving a number of people. Each person has a certain job, owns a certain pet, likes some kind of sport, among other attributes. Features:• Thousands of Riddles: over 3000 logic riddles, all free! Clues follow these lines:"The English wears the Baseball Cap. And your job in the Einstein Riddle is to fully determine the scenario using logical assumptions, such as knowing what drink the English likes, and what kind of hat the guy who owns a Fox wears. If you like pure logic problems, this game is for you: a true enigma game.

Matematikai kalkulátorok Kompetenciamérés 2016 - matematika 6. osztály | eMent☺r 62. feladat Marci egy színházlátogatás során a következő záróképet látta az előadás végén. A nézőteret ábrázoló képek közül válaszd ki azt, amelyik helyesen mutatja, hol ülhetett Marci az előadás alatt? 63. feladat Kinga egy 7 perc 32 másodperc hosszú videót néz éppen, amikor csörög a telefonja, ezért leállítja a lejátszást. A következő ábrán a fekete szakasz az addig lejátszott rész hosszát, a szürke szakasz a videóból hátralévő rész hosszát mutatja. Körülbelül mennyi idő VAN MÉG HÁTRA a videóból? 64. feladat Laci három számpiramist készített. Tetszőleges pozitív egész számokat írt egymás mellé le. Döntsd el, melyik igaz, illetve melyik hamis a következő állítások közül! Egy számpiramisban minden szám nagyobb, mint a két alatta lévő. Ha a legalsó sorban csak páros számok vannak, akkor a számpiramisban minden szám páros. Ha a legalsó sorban csak páratlan számok vannak, akkor a számpiramisban minden szám páratlan. A számpiramisban mindig a legfelül lévő szám a legnagyobb. 65. feladat 66. feladat okta

Szögfüggvények - Trigonometry, Unit circle, Szinusz Témák Trigonometry Unit circle Szinusz Koszinusz Tangents Leírás Take a tour of trigonometry using degrees or radians! Lehetséges tanulási célok Define trig functions for negative angles and angles greater than 90 degrees.Translate between multiple representations of trig functions: as sides of a right triangle inscribed in a unit circle, graph of the function vs. angle, and numerical values of the function.Deduce the sign (+, -, 0) of a trig function for any given angle without a calculator using the unit circle concept. Standards Alignment Common Core - Math Explain how the unit circle in the coordinate plane enables the extension of trigonometric functions to all real numbers, interpreted as radian measures of angles traversed counterclockwise around the unit circle. (+) Use the unit circle to explain symmetry (odd and even) and periodicity of trigonometric functions. Verzió 1.0.18

Kompetencia mérés feladatsorok: köznevelés - országos és nemzetközi mérések - országos kompetenciamérés www.matekprezi.com, Geometria, 6., ismétlés1, tengelyes tükrözés., Anna Tóthné Szalontay by on Prezi Microsoft Mathematics Innen töltheti le a Microsoft Mathematics 4.0-t (18 megabájt) A Microsoft matematikai oktatóprogramjának legújabb verzióját teljesen ingyenesen tette elérhetővé. A Microsoft Mathematics sajnos csak angol nyelven érhető el, de így is sokat segíthet matematikai feladatok megoldásában. Teljes levezetéssel képes megoldani egyenleteket, elvégezni trigonometriai, algebrai, illetve kémiai, fizikai, statisztikai számításokat, és funkciói közt a függvényábrázolás is metgtalálható. A program bal alsó sarkában egy komoly tudású virtuális kalkulátort is el lehet érni, emellett mértékegység-konvertálóval is rendelkezik. Teljes levezetéssel képes megoldani egyenleteket, elvégezni trigonometriai, algebrai, illetve kémiai, fizikai, statisztikai számításokat, és funkciói közt a függvényábrázolás is metgtalálható.

Alapművelet gyakorló

Related: