background preloader

Történelem

Történelem

https://zanza.tv/tortenelem

Magyar nyelvű oktatási anyagok tanároknak A USC Soá Intézet oktatási tevékenysége Magyarországon Intézetünk oktatási munkájának középpontjában a tananyagfejlesztés és a tanárképzés áll. Magyarországi kollégákkal, partnerintézményekkel együttműködve, olyan magyar nyelvű és hazai vonatkozású 20. századi történeteket dolgozunk fel multimédiás tananyagokká, melyek a magyar tantervi követelményeknek megfelelnek. Tanárképzési programunk részeként Videóinterjúk a 21. század oktatásában címmel 2012-ben nemzetközi szakmai továbbképző és tananyagfejlesztő programot indítottunk magyarországi és határon túli tanárok részére. A programban részt vevő kollégák a képzés során megimerkednek a videóinterjúk oktatásbeli használatának lehetőségeivel és módszertanával és a Vizuális Történelmi Archívum egyes interjúinak részleteit tartalmazó multimédiás tananyagot dolgoznak és próbálnak ki.

Történelem klub ÁRKÁDIA Az Újasszír Birodalom adminisztrációja és hadserege Ebben az írásban a Kr. e. 9–7. században az ókori Kelet egyik legmeghatározóbb állama, az Újasszír Birodalom működésének néhány fontos aspektusát igyekszem bemutatni, köztük az adminisztráció felépítését, a hadsereg működését és az asszírok által tömegesen alkalmazott áttelepítések rendszerét. A 19. század közepén kezdődtek az európai régészek által vezetett ásatások a mai Irak területén, ahol a munkálatok megkezdése nyomán rögtön az Újasszír Birodalom fővárosait tárták fel először: Ninivét (ma Moszul) és Kalhut (ma Nimrud) az angol Sir Austin Henry Layard, Dúr-Sarrukínt (ma Horszábád) a francia Émile Botta, és pár évtizeddel később német régészek tárták fel Assurt (ma Qalaat-Serqat). A fővárosok palotáiból többszáz palotadombormű került az európai múzeumokba, a paloták archívumaiból pedig többtízezer ékírásos agyagtábla. Középasszír kor: I.

Sokszögű tanmese - játékos cikk a társadalom formáiról Ez egy történet arról, hogy ártatlan döntéseink hogyan teszik ártalmassá a világot. Az itt látható cukiságok 50%-a háromszög, 50%-a négyzet és 100%-uk egy kicsit szögista. De csak egy kicsit. Sőt, minden háromszög előnyben részesíti a sokféle környezetet: Csak akkor mozdíthatod el őket, ha boldogtalanok.

Oktatóprogramok MOZAWEB A kosarad üres Vásárlás Darab: 0 Kockalapok - Főoldal Online foglalkozások diákoknak 1. Online tananyag pedagógusoknak digitális tanórákra Az online tananyagok célja a tanítás és a tanulás segítése. Ezek a tananyagok alkalmasak arra, hogy a tanórába beépítve szemléltetésként szolgáljanak vagy egy-egy tananyagrészt a diákok önállóan dolgozzanak fel. A tematikus anyagok úgy épültek fel, hogy a diákok és a pedagógusok számára is újdonságot nyújtsanak: online játékok, videók, múzeumi kincsek, feladatok, érdekességek találhatóak meg.

rk dia - T rt nelem oktat si port l Cikkek, tanulmányok - 7.szám Végh Ferenc Török kori végváraink dr. Pesti Jánosné Helyneveink érdekességei, tanulságai, népi magyarázatai Pálffy Géza Függetlenségért vívott szabadságharc vagy egy sokféle sikert hozó felkelés? online történelemdidaktikai folyóirat FORTEPAN

Related: