background preloader

Ανεξάρτητη ενημέρωση

Ανεξάρτητη ενημέρωση

https://tvxs.gr/

Related:  ειδησεις

Σε βιβλίο του 1952 είχε προβλεφτεί ότι έγινε σήμερα! Διαβάσαμε ένα άρθρο και μας έκανε τεράστια εντύπωση. Το τελευταίο καιρό πολλοί ανακαλύπτουν τη διαχρονική γραφή ποιημάτων και άρθρων,όμως όταν έπεσε το συγκεκριμένο στην αντίληψή μας δε το πιστεύαμε το πόσο «μέσα» έπεσε στις προβλέψεις του ένας άνθρωπος ΤΟ 1952. Ήταν Γενάρης του 1952, όταν ο Ισίδωρος Πόσδαγλης ολοκλήρωνε το πόνημά του «Πατριωτική Οικονομική Πολιτική», ένα μικρό βιβλιαράκι που «κάποιοι» φρόντισαν να εξαφανιστεί. Αντίτυπά του μοιράζονταν από χέρι σε χέρι μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 1980, περίπου τρεις δεκαετίες μετά την πρώτη του έκδοση από τις οικονομικές εκδόσεις «Μπιστιρλή», το γνωστό στους μυημένους εξειδικευμένο εκδοτικό οίκο που από τις αρχές του αιώνα εξέδιδε τα πλέον προχωρημένα επιστημονικά συγγράμματα για λίγους και εκλεκτούς.

ethnos.gr Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων Ο Δρ. Κωνσταντίνος Φίλης είναι ειδικός σε θέματα που αφορούν στο χώρο της Ρωσίας και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και στρατηγικός αναλυτής της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στις περιοχές της Μαύρης Θάλασσας, του Καυκάσου και της Κεντρικής Ασίας. Κατέχει Πτυχίο Πολιτικών Επιστημών και Ιστορίας, Μεταπτυχιακό στην Παγκόσμια Διακυβέρνηση και Διδακτορικό στη διαμόρφωση και άσκηση της εξωτερικής πολιτικής, με έμφαση στη ρωσική κατά την πρώτη περίοδο Putin (2000-2004). Έχει διατελέσει Διευθυντής για θέματα Ρωσίας του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ) του Παντείου Πανεπιστημίου και από το Νοέμβριο του 2004 ορίστηκε Επικεφαλής του Κέντρου Ρωσίας και Ευρασίας του ΙΔΙΣ, το οποίο μετονομάστηκε σε Κέντρο Ρωσίας, Ευρασίας και Νοτιο-ανατολικής Ευρώπης τον Σεπτέμβριο του 2008. Το Νοέμβριο του 2007 εξελέγη Ανώτερο Συνεργαζόμενο Μέλος στο St Antony’s College του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και από τον Σεπτέμβριο του 2008 είναι εταίρος του τμήματος Νοτιο-ανατολικών Ευρωπαϊκών Σπουδών της Οξφόρδης.

Cyberkid Υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη - Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας Μια πρωτοβουλία για τους γονείς και τα παιδιά. Ο «τυφώνας» Θ. Γιαννακόπουλος έβαλε στη θέση του τον Άδωνι Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε κεντρικό ξενοδοχείο, παρουσία εκπροσώπων του ελληνικού φαρμάκου, βουλευτών, γενικών γραμματέων υπουργείων, καθηγητών και προέδρων φορέων και συλλόγων. Ο πρώτος λόγος δόθηκε στον αιδεσιμολογιώτατο πατέρα Χαβάτζα, ο οποίος εκ μέρους του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου χαιρέτισε την εκδήλωση και ευλόγησε την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Ο αιδεσιμολογιώτατος αναφέρθηκε με θερμά λόγια στη συνεργασία της Αρχιεπισκοπής με την ΠΕΦ, χάρη στη στήριξη της οποίας δημιουργήθηκε το πρώτο κοινωνικό φαρμακείο της Αρχιεπισκοπής στο Χαλάνδρι. Με εφόδιο τα θετικά αποτελέσματα, η Αρχιεπισκοπή προχωρά στη δημιουργία του δεύτερου κοινωνικού φαρμακείου, που σε λίγο καιρό θα λειτουργεί στο κέντρο της Αθήνας.

Γιατί ο λογιστικός έλεγχος του χρέους της Ελλάδας Η πρόεδρος του ελληνικού Κοινοβουλίου Ζωή Κωνσταντοπούλου που αποφάσισε να συγκροτήσει επιτροπή λογιστικού ελέγχου του ελληνικού χρέους μού ζήτησε να συνεργαστώ ενεργά με αυτή. Η ανταποκρίτρια της γαλλικής εφημερίδας Le Monde στην Αθήνα έγραψε πρόσφατα: «Η πρόεδρος υποσχέθηκε πριν από όλα τη δημιουργία τις επόμενες εβδομάδες μιας επιτροπής λογιστικού ελέγχου του ελληνικού χρέους». Και αναφερόμενη σε πολλές υποθέσεις διαφθοράς και στην αδιαφάνεια που περιβάλλει την αγορά όπλων από τη χώρα της, διευκρίνισε ότι «στόχος της θα είναι να εντοπίσει τον ενδεχόμενο απεχθή, παράνομο ή άνομο χαρακτήρα των δημόσιων χρεών που συνάφθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση». Και κατέληξε: «Ο λαός έχει δικαίωμα να ζητήσει να διαγραφεί το μέρος του χρέους που θα κριθεί ότι είναι παράνομο από το πόρισμα της επιτροπής». Με δεδομένο ότι δεν είμαστε εξονυχιστικοί και ότι δεν κλείνουμε οριστικά το σχετικό ζήτημα, μπορούμε πάντως να δώσουμε τους εξής ορισμούς: Μια νέα πρόσφατη μελέτη της Margot E.

Mongrel Mob: η πιο βίαιη συμμορία της Νέας Ζηλανδίας ια σειρά από εντυπωσιακές προσωπογραφίες της μεγαλύτερης συμμορίας της Νέας Ζηλανδίας, της Mongrel Mob, απαθανάτισε ο Jono Rotman μέσα από το φακό του. Ο Rotman που έχει έδρα την Νέα Υόρκη φωτογράφισε πάνω από 200 μέλη αυτή της συμμορίες. Είναι μια σειρά από σπάνιες φωτογραφίες αυτής της εγκληματικής οργάνωσης που ιδρύθηκε το 1960 και σήμερα έχει επεκταθεί σε όλη τη χώρα. H Mongrel Mob είναι μια οργανωμένη συμμορία δρόμου της Νέας Ζηλανδίας και συχνά συγκρούεται δημόσια και πολύ βίαια με μια άλλη συμμορία, τους Black Power.

L'eau, l'énergie de demain Le 14/10/2010 L’hydroélectricité fait partie des énergies renouvelables et non polluantes : pas de dégagement de gaz à effet de serre, ni de production de déchets toxiques. Elle représente aujourd’hui près de 20 % des capacités électriques mondiales et possède un potentiel de développement 3 fois supérieur à son niveau actuel ! Si l’investissement nécessaire ainsi que les impacts humains et écologiques pèsent sur les projets de grands barrages, l’avenir semble prometteur pour la petite hydroélectricité. Des avantages qui promettent l’hydraulique à un bel avenir…

« Les Grecs ne paient pas leurs impôts et ont vécu au-dessus de leurs moyens » : FAUX ET ARCHI FAUX ! « Les Grecs ne paient pas leurs impôts » : FAUX ! Il ne s’agit aucunement de nier que l’administration fiscale grecque puisse être déficiente à certains niveaux, mais on ne peut certainement pas en conclure que les travailleuses et travailleurs grecs ne paient pas leurs impôts. En réalité, ce sont essentiellement les grandes entreprises et les citoyens grecs fortunés qui eux ont pu, de manière légale ou illégale, éviter de payer des impôts. LiFO Ανιχνεύσεις

Related: