background preloader

Lexin Animationsteman

Lexin Animationsteman

Bästa webbsidorna/apparna för att lära sig svenska hejsvenska.se Den här sidan är från Komvux Malmö Södervärn och är för nybörjare. Man väljer vilket tema man vill arbeta med men gången inom varje tema är bestämd och man måste klara av ett moment innan man går vidare till nästa. Nu finns möjligheten att installera hejsvenska.se på datorer för användning utan internet.Windows versionen Digitala spåret "Digitala spåret är ett projekt som har utfört av lärare på Botkyrka vuxenutbildning. Projektet avslutades 2007, men vi fortsätter i mån av tid att hålla sidan uppdaterad." Kardia lärande "Här hittar du olika former av pedagogiskt material, digitalt och för nedladdning. Ba Ba Dum Testa dina svenska ordkunskaper. Akelius svenska Akelius Språkkurs AB producerar lektioner som lär ut svenska med onlinepedagogik. Babel Lär dig språk med Babel. Mot målet: Ett färdighetsbaserat sfi-läromedel med metodisk förankring i den gemensamma europeiska referensramen och språkmetodiken. Svenska nu – Nätverk för svenska språket i Finland. Bästa ordlistorna:

Klartextfrågor Frågor till Sveriges radios Klartext - nyheter på lätt svenska. Frågorna konstruerades av Monica Tanner Krantz Sfi Västerort i Stockholm där hon nu har slutat. Så för närvarande kommer inga fler övningar. Kanske någon annan har frågor till Klartext som jag kan lägga ut till glädje för andra? Ja! Nu har Felicity Nowak tagit över stafettpinnen och gör nya frågor. Lyssna på Klartext och svara på frågorna i ett Worddokument. Uttal.se Våra svenska dialekter - SweDia 2000 Svenska spel Spel som lär dig läsa och skriva. Behärskar du bokstäverna och kan du ordningen mellan bokstäverna i alfabetet? Med dessa lekfulla spel övar du upp din kunskap i svenska språket. Här har vi samlat alla spel inom ämnet Svenska. Hänga gubbe 0 av 40 nivåer klara • Stavning• Alfabetet• Bokstäver Lista ut den mening eller det ord som döljs genom att gissa bokstäver. Ordpussel 0 av 12 nivåer klara Dra med fingret eller musen över bokstäverna och bilda de ord som efterfrågas. Stava ord 0 av 21 nivåer klara • Stavning• Läsning Öva på att skriva genom att titta på bilden och sedan skriva det ord som bäst beskriver bilden. Ordjakt 0 av 10 nivåer klara Försök hitta vanliga svenska ord i detta ordspel. Hur stavar du Lär dig de vanligaste felstavningarna för svenska ord och befäst den korrekta stavningen. Dubbelteckning 1 0 av 3 nivåer klara • Dubbelteckning• Stava Träna om det ska vara en eller två konsonanter. Adjektiv åk 2-4 0 av 6 nivåer klara • Adjektiv• Motsatsord• Komparera Skriv alfabetet 0 av 5 nivåer klara

Sfi-podden med livshistorier - Sfi Malmö 7 elever från Sfi på Folkuniversitet i Malmö, med olika bakgrund, erfarenheter och utbildning, berättar sina historier. I slutet av varje månad kommer ett nytt avsnitt. Prenumerera på Sfi-podden på iTunes. Avsnitt 3: Rafiq Albaida Rafiq är från Palestina men lämnade sitt hemland och sin familj som 21-åring för att uppfylla sina drömmar om ett annat liv långt hemifrån. Här kan du lyssna på tredjeavsnittet och klicka dig vidare till iTunes så du kan prenumerera på kommande avsnitt. Avsnitt 2: Ilke Köleli I Avsnitt 2 berättar 31-åriga Illke Köleli från Turkiet om när hon som liten ofta fick flytta på grund av hennes pappas politiska åsikter. Här kan du lyssna på andra avsnittet och klicka dig vidare till iTunes så du kan prenumerera på kommande avsnitt. Avsnitt 1: Nadia Abdurachman I avsnitt 1 berättar 28 åriga Nadia från Uigur i Kina sin historia. Här kan du lyssna på första avsnittet och även klicka dig vidare till iTunes så du kan prenumerera på kommande avsnitt i din poddläsare. OBS!

Kardía lärande - Välj nivå Ljudböcker på Youtube? Ja! Du vet väl om att du kan hitta ljudböcker för barn och unga på Youtube? Inlästa, animerade eller textade. På svenska finns det mest ljudböcker men på engelska finns det ett otal både ljudböcker men även upplästa böcker som är textade för medföljning. Detta är en skatt som många inte känner till, visste du? Saknar du böcker? På svenska? Sök på barnbok svenska eller ljudbok så får du upp olika förslag På engelska? Sök på English talking books, Childrens audiobook, Childrens storybook, Childrens animated books för att hitta ett antal förslag Hörförståelse på engelska Vill du göra egna ljudböcker? Vill du samla dina Youtube-klipp för att lättare hitta tillbaka finns en bra tjänst som heter plistapp.com där du kan göra olika listor att dela med dig av Här är en lista jag gjort: Korta.nu gör länkar korta och begripliga Relaterade Låna gratis e-böcker till iPads Vill du låna e-böcker gratis från ditt biblioteket? I "Allmänt"

Att läsa, skriva och kommunicera bättre | Svensk grammatik - testa dig!

Related: