background preloader

Barnlänkar, barnsajter, pyssel , målarsidor

Barnlänkar, barnsajter, pyssel , målarsidor
Äntligen har världens mest populära Astrid fått sin officiella sajt. På Astrid Lindgrens 93-årsdag öppnade astridlindgren.se där du bland annat kan fördjupa dig i författarinnans liv och författarskap. Självklart hittar du också massor av information om alla Astrid Lindgrens böcker och hennes figurer. Vill du veta hur iden till Bröderna Lejonhjärta kom till eller om hur figuren Pippi Långstrump föddes så är det här sajten för dig. Alfon Åbergs egen hemsida med tävling, pyssel, fakta mm. Brukar du titta på Bolibompa på TV Här kan du besöka såväl Drakens land som Vuxenlandet och Barnlandet. Pysselguiden är en webbplats med tips och idéer om pyssel. En ny sajt för i år som startat riktigt trevligt med lite spel, pyssel som också förhoppningsvis kommer att bygga ut. En av mina favoriter när det gäller pyssel är craftandcreativity.com/blog/ där Helena gör jättefina saker. Visseligen är julen slut men ...? Visseligen är julen slut men ...? Visseligen är julen slut men ...? Hej! Pappas Appar!

Have Fun Teaching jul Jag är en sån som ääääälskar julen. Jag börjar gärna planera så smått i oktober och tycker att december är alltför kort för att hinna med allt skoj som jag vill hinna göra i juletid. (därmed inte sagt att jag inte stressar som er andra för att hinna få klart allt i tid, för det göra jag!) Idag börjar vi med lite julinspiration i form av adventskalendrar. På mitt jobb ska vi i år ha en mattekalender. När man ska välja kalender finns det lite att fundera över. Kanske ni vill fylla kalendern med något annat än aktiviteter? Utseendet på kalendern kan ju vara hur som helst egentligen, eftersom pengar inte växer på träd är det extra tacksamt med kalendrar man kan göra av material som redan finns på förskolan så här kommer några roliga, enkla och billiga förslag: Glöm inte att kika på gamla inlägg under etiketten jul, där finns massor av idéer!

DATORN i UTBILDNINGEN Av:Bosse Andersson Trender för lärande IT blir mer och mer integrerat som stöd för kommunikation, informationssökning och publikation i allt fler människors vardagsliv - i arbetslivet och på fritiden. Verktygen och tjänsterna utvecklas till att bli allt mer användarvänliga. Bloggar blev riktigt heta under 2005. Det är bara synd att så få lärare använder bloggen tillsammans med sina elever. podsändningar Podcasts, eller podsändningar, är en ny företeelse som kom under förra året. "Jag kom över nr 2/2005 av Datorn i Utbildningen och läste med intresse artikeln om podcasting i skolor. lektion.se De flesta lärare har i alla tider delat med sig av sitt undervisningsmaterial som tex planeringar, övningar och egenproducerade texter. skriva sig till läsning Arne Trageton har turnerat flitigt runt om i Sveriges kommuner och dragit fulla hus. Det visar att för de flesta lärare är uppdraget i fokus och när it stödjer den uppgiften skapar det en efterfrågan av att använda datorn mer.

TulsaConnect - Tulsa Web Hosting, Tulsa Colocation, Tulsa Data Center, Tulsa Rack Space, and Tulsa Cloud Hosting Låt skolan få använda mer it – på rätt sätt | Anna-Karin Hatt De senaste dagarnas diskussioner om vilken plats surfplattorna egentligen ska ha i våra skolor har varit väldigt uppfriskande. Den är ett tecken på att det finns ett oerhört stort intresse för frågan, och jag är verkligen den första att välkomna det. För när jag å regeringens vägnar presenterade den digitala agendan i höstas så presenterade jag också det nya it-politiska målet för Sverige, ett mål som innebär att Sverige ska sikta på att bli bäst i världen på att dra nytta av digitaliseringens möjligheter. Men det är inte samma sak som att it alltid ska användas, i alla sammanhang. På senare tid har det presenterats nya forskningsresultat som visar att elever lär sig mer om man genomför mindre kunskapsprov ofta, jämfört med om de studerar materialet i böcker. Med it i klassrummet kan duktiga pedagoger också erbjuda ”lärverktyg” som ger elever alternativa sätt att lära. Vår utmaning är inte längre att få fram pedagogiska alternativ till konventionellt klassrumslärande.

DATORN i UTBILDNINGEN Vi lär varandra - Ystads pedagoger delar med sig Sebran - gratis program för barn Sebran är ett kul och lärorikt dataprogram med originell grafik och specialskriven musik som hjälper barn (ca 4-9 år) att lära sig läsa och räkna. Programmet är dessutom gratis! Följande övningar ingår Hur många? Programmet kan köras på Windows 2000, XP, Vista och Windows 7. Sebran kan köras på mer än 30 olika språk, bland annat afrikaans, bretonska, danska, estniska, engelska, finska, franska, italienska, katalanska, kroatiska, norska, rumänska, polska, portugisiska, spanska, svenska, turkiska och tyska. Om du har problem med att fonterna inte installeras korrekt vid installaionen av Sebran, kan du ladda ner fonterna här och installera dem manuellt. Nytt 2011-04-04: Sebrans installationsprogram har uppdaterats för att fungera bättre med Windows 7 och Windows Vista. Nytt 2006-09-01: Ny version av Sebran (1.46) i vilken man kan använda endast små bokstäver i spelen. Nytt 2006-08-29: Ny version av Sebran (1.45) som kan köras på ungerska och litauiska.

Related: