background preloader

Капитал - прогнози, които се сбъдват. Новини и анализи от България, политика и икономика, финансова информация, начин на живот.

Капитал - прогнози, които се сбъдват. Новини и анализи от България, политика и икономика, финансова информация, начин на живот.

2011-10-08 - radar.bg Централен Депозитар АД Le Monde Лондонският Биг Бен ускорено се накланя Един от най-известните в света символи на британската столица - часовниковата кула Биг Бен, се накланя настрани много по-бързо, отколкото се смяташе досега. Това пише "Сънди Телеграф", като цитира инженери, изследвали архитектурната забележителност. Скоростта на накланяне на кулата напоследък се е увеличила. Кулата Свети Стивън е част от архитектурния комплекс на Уестминстърския дворец, където е разположен възстановеният след пожара от 1834 г. британски парламент. Първата камбана е била отлята в град Стоктън през 1856 г. и доставена в Лондон по железница и вода. Ако трябва да сме съвсем точни, Биг Бен се нарича само голямата камбана вътре в часовника, но след това и самият часовник, и самата кула Свети Стивън, на която те са поставени, са наречени Биг Бен в чест на отговорника за тяхното създаване - сър Бенджамин Хол. В крайна сметка проблемът е бил решен, като са заменили ударния чук с по-лек.

Новини, анализи и коментари Infostock Според анализатора следващите 12 месеца ще доведат до огромен ръст на акциите на високотехнологичните компании. Тези, които инвестират в тях днес, ще спечелят огромни суми пари през 2022 година ъединените щати и техните съюзници в Европа ще увеличат военните си разходи през следващите месеци. Пентагонът вече се обърна към администрацията на президента Джо Байдън, за да увеличи военния бюджет до огромните 773 милиарда долара през следващата година, което е увеличение с 4.4% спрямо 2022 година. Анализаторите обръщат значително внимание на свръхдоходоносните акции, тъй като те генерират стабилни парични потоци, които водят до надеждна възвръщаемост за акционерите. Акциите на полупроводниковите компании бяха победени през 2022 г. поради настроения за отказ от риск и опасения относно това колко агресивно Федералният резерв на САЩ ще повиши лихвените проценти.

Investor.bg

Related: