background preloader

Viten.no

Viten.no
Related:  malenekss

Spill deg til læring Av Kris Munthe Skolen må fremover Denne høsten er Steinar Aas og hans medutviklere i full gang med å utvikle læringsspillet Enki. Fra traileren å dømme er dette et fantasifullt spill blandet med læringsformål. Barnevakten tok en prat med Steinar Aas (bildet) som er daglig leder ved ASIO, en nystartet bedrift på drøye 10 ansatte. I følge ham kom inspirasjonen til prosjektet i oppdagelsen av at noe manglet i skolen. – Som lærer opplever man at når man tar i bruk digitale verktøy, noe som elevene kjenner godt til fra før, så får man et ekstra "kick" i undervisningen. Enki handler blant annet om å forstå hvorfor man faktisk skal lære: – Det vi tenkte var å skape premissene for læring, og det handler om å forstå hvorfor man skal gjennomføre en oppgave. Et spill med handling Gjennom en engasjerende historie og et rikt univers i Enki er opplevelsene klare på rekke og rad. – Du får tilslørt en historie gradvis, men du forstår raskt at innbyggerne du møter har opplevd en katastrofe. Gå til:

Forsker på dataspill i skolen | Computerworld - Alle har en måte de lærer best på. Noen lærer best med kinetisk læring, andre med logikk eller visuelt, forteller Stig Andreassen, masterstudent ved Universitetet i Bergen. Han skriver masteroppgave i digital kultur med vekt på utdanning og dataspill, og har fulgt et prosjekt ved Nordahl videregående skole i Bergen der flere lærere bruker dataspill som pedagogisk verktøy. Prosjektet har resultert i tre læringsopplegg i samarbeid med Senter for Ikt i Utdanningen. Andreassen har samlet data og observert dataspill i bruk i fire skoleklasser ved Nordahl Grieg. Dataspill engasjerer God læring kjennetegnes ofte av engasjerende formidling av kunnskap og med resultat av forståelse hos eleven. - Spill engasjerer på en annen måte enn vanlig undervisning. Bøkene har selvsagt fortsatt en viktig plass i klasserommet, det er ingen som kan påstå noe annet. - Det viktige her, er at spillene plukker opp de elevene som ikke er så aktive ellers. Møter elevene på hjemmebane Ryggmargsrefleks var feil

Se alle skoler - Minecraft Education Edition (spmg) Er det et spill som virkelig passer inn i undervisningen på norske skoler så er det nettopp Minecraft. Faktisk kan spillet brukes i mange sammenhenger og i forskjellige fag og her kan vi nevne; - Norsk: Lag historiske bygninger fra den norske historien. - Matematikk: Regn ut størrelser på byggverk for å så lage dem.- Historie: Samme som i norsk undervisningen. - Geografi: Lag et bestemt område fra virkeligheten. Dette er bare noen av fagene som Minecraft egner seg i. Minecraft er et kreativt spill som passer alle aldre, ung som gammel. Minecraft ble som du sikkert vet oppkjøpt av Microsoft og som har kjørt på med å få ut spillet til alle formater.

Skolehjelperen - Stiler Her ligger det lenker til sider hvor det er mulig å laste ned stiler og lignende. Husk at det ikke er særlig smart å levere inn en kopi i ditt eget navn! Lærere kan også gå inn på disse sidene og se hva som ligger der! Det er norske stiler det er lenket til på denne siden. The Essay Organization Skolestiler på bokmål og nynorsk. Norsk Skoleforum En mengde stiler, sortert etter mange ulike kategorier. StudentTorget Søk etter stiler og oppgaver innen mange kategorier. Anders sin skoleside Inneholder en del stiler i tillegg til noen naturfagsrapporter. Dikt & noveller og skolestiler Ania & Kaja viser oss sin samling av selvskrevne dikt, stiler og noveller. hermie's Dungeon Blant annet noen stiler. Foredrag Noen foredrag. Skolehjørnet Noen stiler mm.

Naturfag.no: Vann inni glasset Dette eksperimentet kaller vi også 5 på fordi mange går 5-på når de forklarer det! Alle er enige om at når vannet stiger, må det bety at lufttrykket inne i glasset er blitt mindre enn utafor. Alle er også enige om at flammene trenger oksygen, og etter kort tid er det for lite oksygen igjen til at lyset kan brenne. Eksperimenter - Nysgjerrigper Menneskene har bestandig utforsket verden rundt seg. Noen har vært på tokt i dyphavene og andre har vært på oppdagelsesferd i rommet. En forsker har som jobb å være nysgjerrig. Har du lyst til å prøve deg som forsker? Forskerfabrikken Her finner du flere gøyale oppskrifter og eksperimenter fra serien Forskerfabrikken i Nysgjerrigperbladet. Les mer om Forskerfabrikken Eksperimenter på 1-2-3 Dette er enkle eksperimenter som passer for nysgjerrige i alle aldre. Les mer om Eksperimenter på 1-2-3 Eksperimentverkstedet Dette er en serie med eksperimenter og forsøk som du finner i hvert Nysgjerrigperblad. Les mer om Eksperimentverkstedet Undringsrom Du trenger ikke et profesjonelt laboratorium for å gjøre diverse eksperimenter og forsøk. Les mer om Undringsrom

– Sot fra Asia gjør Arktis varmere - NRK Viten - Nyheter innen vitenskap og forskning Temperaturen i Arktis øker dobbelt så raskt som i resten av verden. Nå har forskere ved CICERO Senter for klimaforskning funnet ut at forurensing fra fabrikker og husholdninger langt unna har direkte innvirkning på temperaturøkninga. – Sot, i hovedsak fra Asia og Russland, transporteres med luftmassene, og noe kommer helt opp til Arktis, sier seniorforsker ved CICERO, Maria Sand, til NRK. Hun har leda studien, som nylig ble publisert i Nature Climate Change. Forskerne har brukt flere atmosfæremodeller for å se hvordan partiklene som slippes ut fra fabrikker, oljeindustri, biltrafikk og bolighus i Asia og Russland forflytter seg. Ond sirkel Sotpartiklene som når Arktis og legger seg på isen, er med på å skape en ond sirkel. – Når isen blir mørk av sot, absorberes varmen, snøen smelter raskere og oppvarminga øker ytterligere, sier Sand. Og når havisen smelter kommer mørkt hav fram. Ser konsekvensene allerede – Vi ser for eksempel at ringselen må jobbe mye hardere for å skaffe seg mat.

Climate Scientist Warns Sea Levels Are Rising Faster Than We Thought Limiting climate change to 2°C is not going to protect us from devastating sea level rise, a new report has found. According to the research, freshwater from land-based ice sheets melting into the oceans is inducing feedback that is accelerating the melting of ice shelves — a loop that indicates sea level rise will continue and could be devastating at much lower temperature changes than previously thought. The study, authored by well-known climate scientist James Hansen and 16 other researchers, will be published in Atmospheric Chemistry and Physics this week. “We are underestimating the speed at which these things are beginning to happen,” Hansen, head of the Climate Science, Awareness and Solutions Program at Columbia University’s Earth Institute, said Monday on a call with reporters. The implications of this feedback loop are significant, Hansen said. The study has not been peer-reviewed. And the stakes could not be higher, according to the authors.

Storyboard That: The World's Best FREE Online Storyboard Creator

Related: