background preloader

Viten.no

Viten.no

http://www.viten.no/nob/

Related:  malenekss

Spill deg til læring Av Kris Munthe Skolen må fremover Denne høsten er Steinar Aas og hans medutviklere i full gang med å utvikle læringsspillet Enki. Fra traileren å dømme er dette et fantasifullt spill blandet med læringsformål. Barnevakten tok en prat med Steinar Aas (bildet) som er daglig leder ved ASIO, en nystartet bedrift på drøye 10 ansatte. I følge ham kom inspirasjonen til prosjektet i oppdagelsen av at noe manglet i skolen. 13 definisjoner på falske nyheter - Minerva Fake news er på noen måneder gått fra å være et ganske ukjent begrep til å bli betegnelse på en rekke ulike ting. TV 2s nyhetsredaktør Karianne Solbrække ga forleden følgende strenge definisjon av begrepet her i Minerva: «’Fake news’ er bevisst og overlagt løgn. Det er oppdiktede historier som spres av for eksempel russiske nettroll.» Et samlebegrep som gir liten mening

Forsker på dataspill i skolen - Alle har en måte de lærer best på. Noen lærer best med kinetisk læring, andre med logikk eller visuelt, forteller Stig Andreassen, masterstudent ved Universitetet i Bergen. Han skriver masteroppgave i digital kultur med vekt på utdanning og dataspill, og har fulgt et prosjekt ved Nordahl videregående skole i Bergen der flere lærere bruker dataspill som pedagogisk verktøy. Prosjektet har resultert i tre læringsopplegg i samarbeid med Senter for Ikt i Utdanningen.

Se alle skoler - Minecraft Education Edition (spmg) Er det et spill som virkelig passer inn i undervisningen på norske skoler så er det nettopp Minecraft. Faktisk kan spillet brukes i mange sammenhenger og i forskjellige fag og her kan vi nevne; - Norsk: Lag historiske bygninger fra den norske historien. - Matematikk: Regn ut størrelser på byggverk for å så lage dem.- Historie: Samme som i norsk undervisningen. - Geografi: Lag et bestemt område fra virkeligheten. Dette er bare noen av fagene som Minecraft egner seg i. Minecraft er et kreativt spill som passer alle aldre, ung som gammel.

Skolehjelperen - Stiler Her ligger det lenker til sider hvor det er mulig å laste ned stiler og lignende. Husk at det ikke er særlig smart å levere inn en kopi i ditt eget navn! Lærere kan også gå inn på disse sidene og se hva som ligger der! Naturfag.no: Vann inni glasset Dette eksperimentet kaller vi også 5 på fordi mange går 5-på når de forklarer det! Alle er enige om at når vannet stiger, må det bety at lufttrykket inne i glasset er blitt mindre enn utafor. Alle er også enige om at flammene trenger oksygen, og etter kort tid er det for lite oksygen igjen til at lyset kan brenne.

Eksperimenter - Nysgjerrigper Menneskene har bestandig utforsket verden rundt seg. Noen har vært på tokt i dyphavene og andre har vært på oppdagelsesferd i rommet. En forsker har som jobb å være nysgjerrig. Har du lyst til å prøve deg som forsker? – Sot fra Asia gjør Arktis varmere - NRK Viten - Nyheter innen vitenskap og forskning Temperaturen i Arktis øker dobbelt så raskt som i resten av verden. Nå har forskere ved CICERO Senter for klimaforskning funnet ut at forurensing fra fabrikker og husholdninger langt unna har direkte innvirkning på temperaturøkninga. – Sot, i hovedsak fra Asia og Russland, transporteres med luftmassene, og noe kommer helt opp til Arktis, sier seniorforsker ved CICERO, Maria Sand, til NRK. Hun har leda studien, som nylig ble publisert i Nature Climate Change. Forskerne har brukt flere atmosfæremodeller for å se hvordan partiklene som slippes ut fra fabrikker, oljeindustri, biltrafikk og bolighus i Asia og Russland forflytter seg. Ond sirkel

Storyboard That: The World's Best FREE Online Storyboard Creator

Related: