background preloader

TeleRead: News and views on e-books, libraries, publishing and related topics

TeleRead: News and views on e-books, libraries, publishing and related topics

Kindle Daily Post (US Customers) 7 nebezpečných lží o psaní, kterým věříme | Martinus.cz Blog Už to tak bývá, že když máme něco napsat nebo dokončit nějaký projekt, odkládáme úkoly a uklidňujeme se větami, které jsou v zásadě lživé. Je to zhruba to samé, jako když jdete s kamarády „na jedno“ a skončíte v hospůdce do brzkých ranních hodin. Pojďme se podívat na fráze, které z nás dělají méně produktivní autory … 1. Zítra dodělám to, co jsem dneska zameškal(a) Tahle věta je velmi nebezpečná – na něčem pracujete a tento úkol máte rozvržený (třeba napsat každý den minimálně 1000 slov). 2. Jste si jistí, že existují špatně napsané knihy v takovémhle množství? Takže pokud budete chtít něco publikovat, budete muset napsat dílo, které čtenáři budou chtít číst. 3. Omlouvám se, že vám to říkám, ale nyní již prakticky nikdo nemůže přijít s něčím 100% originálním. Žánry jsou založené na tom, co v minulosti fungovalo. Takže se zbytečně nestresujte, neoddalujte své psaní a pusťte se do toho! 4. Proč ksakru ne?! Studium, výzkum, pochopení stavby příběhu – všechno se dá krůček po krůčku zlepšovat.

Book Mania! Amazon Kindle 3 and Kindle DX Review and News With Fire and Special Touch... Český trh s e-knihami: stále jsme ještě na začátku Český trh s elektronickou knihou je zatím velmi mladý a rozvíjí se pozvolna. Tedy ohromující čísla a PR zprávy přibývají velmi rychle, ale celé prostředí je zatím velmi roztříštěné, nepřehledné, nestabilní a prakticky každý krok můžeme považovat za pionýrský a experimentální. Jak je na tom český knižní e-trh? Český trh s elektronickou knihou doopravdy existuje teprve rok a půl. Už dříve sice bylo možné koupit si nějaký ten titul, ale teprve nedávno se do prodeje pořádně opřeli větší hráči, kteří začali trh rozvíjet. Trh bylo vlastně potřeba nejprve vybudovat, přesvědčit nakladatele, získat autory, vysvětlit čtenářům výhody elektronického čtení a naučit je za elektronický obsah platit. E-trh je malý, ale roste rychle Podle statistik SČKN se ročně v Česku vytiskne asi 17 tisíc titulů, z toho přibližně 15 tisíc tvoří novinky. Přesná čísla týkající se trhu s elektronickými knížkami nikdo oficiálně nezveřejňuje. V současné době se tedy měsíčně prodá přibližně 10 000 elektronických knih.

Humans of New York I Love My Kindle Bookeen Odyssey: solidní čtečka s drobnými muškami Do redakce se nám na recenzi dostala další „česká“ čtečka e-knih. Tentokrát jde o výrobek francouzské společnosti Bookeen, který ale svým čtenářům distribuuje česká firma PalmKnihy. Řadí se tato čtečka k tomu lepšímu na trhu, nebo jde zase o další čínský nedodělek s hromadou špatných vlastností? Na konci loňského roku jsme recenzovali první čtečku s podporou českého e-shopu. Teď, přibližně po tři čtvrtě roce, se k nám dostal další kousek. Na první pohled Čtečka dorazila v úhledné krabičce připomínající knihu. Po otevření krabičky na nás rovnou vykoukne čtečka, pod kterou jsou ukryty dva papírové sešitky a USB kabel. Rozměry čtečky jsou klasické, určuje je vlastně už samotný displej, který má standardních 6". Pokud si zařízení prohlédneme, najdeme na něm celkem čtyři tlačítka: vypínač, dvě tlačítka pro posun stránek a spodní home tlačítko. Zapínáme a zkoumáme První zapnutí čtečky trvá přibližně dvacet sekund, během kterých uvidíte uvítací animaci. Prostředí česko-anglické Anketa

What Kate Wore A Kindle World blog

Related: