background preloader

Igem.org

Igem.org

http://igem.org/Main_Page

Related:  omigutArticle 2: iGEM + analyse des documents

scienceguide: Gebouwen pimpen met korstmos 15 december 2011 - Op donderdag 8 december werden in Naturalis voor de tweede keer de Designers en Artist for Genomics-Awards uitgereikt. Kunstenaars en Genomics-centra in Nederland, twee partijen die elkaar anders niet snel zouden treffen. ScienceGuide-columnist Eva Teuling was erbij. "Tijdens de Designers en Artists for Genomics-Awards in het Leidse Naturalis presenteerden onderzoekers én kunstenaars samen hun plannen, variërend van pratende planten, een urine-meet-systeem en de oplossing voor lelijke betonnen gebouwen. Mensenrechten in schimmels

sciencepalooza: Gebouwen pimpen met korstmossen Op een stormachtige donderdagmiddag in december presenteerden jonge kunstenaars samen met onderzoekers van Nederlandse Genomics-centra hun plannen voor de Designers en Artist for Genomics-Awards. Een prijs voor samenwerkingen tussen kunstenaars en Genomics-centra in Nederland, twee partijen die elkaar anders niet snel zouden treffen. Het unieke van deze prijs is dat échte onderzoekers bijdragen aan de voorstellen, waardoor zowel wetenschappelijk als kunstzinnig uitdagende projecten ontstaan. In de Live Science ruimte van Naturalis kregen 7 finalisten, geselecteerd uit 23 inzendingen, de gelegenheid hun plannen toe te lichten. Eén van de mooiste voorstellen vond ik die van Charlotte Jarvis samen met het Netherlands Proteomics Centre. Zij willen genetisch gemodificeerde schimmels maken, waarbij in het genoom van de schimmel de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens geschreven staat.

Nieuw: vriesbestendige vliegen De vijf wetenschappers presenteren de resultaten van hun onderzoek in het wetenschappelijk blad PNAS. Normaliter worden ijskristallen in levende cellen gevormd op het moment dat een organisme afkoelt tot onder het vriespunt, maar het antivrieseiwit proline - die aan alle fruitvliegjes gevoerd werd - ging deze celbeschadiging tegen. De wetenschappers namen een aantal larven fruitvliegjes. Deze larven werden opgedeeld in twee leefomgevingen: een bak waarin de temperatuur 25 graden celcius was, en een bak waarin de temperatuur 5 graden celcius was. De vliegjes die geplaatst werden in de laatste bak, gingen over tot een sluimerstand. In beide bakken werd daarna de temperatuur verlaagd tot 5 graden onder nul en wachtten de onderzoekers tot de vliegjes bevroren waren.

Genenpaspoort op De Beschaving Het kost nu nog een slordige tienduizend euro om er eentje te krijgen, maar dan weet je ook of je over dertig jaar kanker, reuma of een hartaanval krijgt. Of niet? Genoombioloog Edwin Cuppen spreekt hierover op de Bestuiving, tijdens het festival de Beschaving op 30 juni in de Botanische tuinen van de UU. Op naar het WK synthetische biologie Welke student wordt wereldkampioen synthetische biologie? In oktober vindt op de VU de voorronde plaats van de iGEM-competitie, het WK synthetische biologie voor studenten. Twee computerdeskundigen van het Amsterdamse team vertellen over hun voorbereidingen. Matias Mendeville (25, links op foto) en Maarten Slagter (24) maken sinds mei werkweken van zestig uur.

17-10-2012 Studenten maken versheidsverklikker Colofon Unifocus is het periodiek (circa 30 maal per jaar) verschijnend online videomagazine van de Rijksuniversiteit Groningen waarin nieuwswaardigheden op het gebied van onderwijs, onderzoek, en valorisatie worden gepresenteerd. Redactie

'Hergebruik DNA maakt overheid onbetrouwbaar' AMSTERDAM - Het wetsvoorstel om medisch verkregen DNA-materiaal ook voor strafzaken te gebruiken, maakt de overheid onbetrouwbaar. Wetenschappelijk medisch onderzoek kan daardoor in gevaar komen. Dat stelt Ben van Ommen, programmadirecteur systeembiologie en principal scientist bij TNO. Hij reageert op het wetsvoorstel dat vrijdag uitlekte, waarin staat dat het voor justitie mogelijk moet worden om DNA-materiaal op te eisen uit de zorg. Volgens Van Ommen zijn er twee discussies die nu met elkaar verbonden worden.

Veredelaar kan ecologisch risico van gmo’s minimaliseren Wilde sla, vermeld in een oud apothekersboek D e ecologische risicoanalyse is vaste prik voor toelating van nieuwe gm-gewassen. De hamvraag daarbij is of het ingebrachte gen in het gm-gewas kan uitkruisen naar wilde planten en die planten zoveel voordelen biedt dat het natuurlijke ecosysteem wordt beïnvloed.

Related: