background preloader

Google Űrlapok – hozzon létre és elemezzen kérdőíveket ingyen.

https://www.google.com/intl/hu/forms/about/

Vizuális kultúra A tantárgyi anyagok a NAT és a kerettanterv által meghatározott lényeges célok és elvek megvalósításának, valamint a változások és újszerű tartalmak gyakorlati beépítésének, alkalmazásának érdekében készültek és készülnek. A vizuális nevelés legfőbb célja, hogy hozzásegítse a tanulókat a látható világ jelenségeinek, a vizuális alkotásoknak mélyebb értelmezéséhez és megítéléséhez, környezetünk értő alakításához. A tantárgy így nemcsak a képző- és iparművészet területeinek a feldolgozásával foglalkozik, hanem tartalmai közé emeli a vizuális jelenségek, közlések olyan köznapi formáinak vizsgálatát is, mint a tömegkommunikáció vizuális megjelenései, a legújabb elektronikus médiumokhoz kapcsolódó jelenségek és az épített, alakított környezet.

GENERATORY - TIKlinki animacja animacja - wzorzyste kartki plansza "okulisty" - wzorzyste kartki Tanárblog - Hogy vagy? - Kösz, jól! Vadonatúj fejlesztés, visszajelzés roppant egyszerűen Internet a tanórán - 2017. április 27. Arra gondoltam, hogy amikor iskolás voltam, tőlem soha senki nem kérdezte meg, hogy hogy vagyok - mármint a tanárok közül. Lehetne ez annak is betudható, hogy csupán engem nem szerettek, de azt láttam, hogy soha, senkitől nem kérdezték meg. Pedig néha szívesen elmondtam volna, hogy ma nem felelnék, mert fáradt vagyok, hogy nehéz volt az előző óra anyaga, vagy egyszerűen majd' meghalok az álmosságtól. Ez inspirált a Kösz, jól! Tankocka Forráskritika Míg a heurisztika feltárja a művészettörténet tágabb és szűkebb értelemben vett forrásait, a kritika a nem odavaló - tehát téves vagy hamis - forrásanyag kiszűrését végzi. A forráskritika a műalkotásokkal kapcsolatban gyakran az eredetiség problémájaként jelentkezik. Közismert a tréfás mondás, hogy "Rembrandt 420 képet festett és ebből 800 Amerikában van". Ez a mondás a régebbi korokra méginkább érvényes volt, hiszen még a nagy múzeumok, a híres gyűjtemények is tele voltak hamis, tévesen attribuált, sokszor gyenge művekkel, amelyeket nagy mesterek alkotásainak tekintettek. Az előrelépés a 18.sz-ban történt meg: Bartsch és Nagler rézmetszet- illetve rézkarc-jegyzékei kiszűrték a nem-eredeti műveket és a festmények számára is hasznos alapnak bizonyultak.

Generadores online de material educativo En esta sección encontrarás más de 150 herramientas gratuitas que permiten crear materiales didácticos (información, ejercicios, actividades, etc.) sin necesidad de tener que bajar un programa a tu ordenador. Si buscas herramientas que precisan la descarga de un programa o aplicaciones web gratuitas para crear material didáctico que no entran dentro de la categoría de “generadores”, consulta la sección dedicada a herramientas de autor y aplicaciones web gratuitas. En Cuaderno Intercultural nos esforzamos por actualizar y ampliar nuestros contenidos regularmente, te agradeceremos que nos hagas llegar tus sugerencias, comentarios y opiniones. Generadores de cuadernos, libros y publicaciones digitales Cuadernia online (Consejería de Educación y Ciencia de Castilla-La Mancha). Herramienta fácil y funcional para la creación y difusión de materiales educativos digitales.

A legegyszerűbb online feladatlapkészítő Tippek, trükkök - 2017. augusztus 19. Írta: Prievara Tibor Vannak dolgok, amelyeket nem érdemes túlbonyolítani. Namost, a digitális feladatlapok készítése nem pont ilyen, mégis bemutatunk most egy pofonegyszerű módszert arra, hogyan lehet ilyeneket készíteni a Telegraph nevű oldal segítségéve (amely ITT TALÁLHATÓ). Először az oldal ijesztően üres, de ne hagyjuk magunkat eltántorítani. A Title mellé adjunk egy címet, majd kezdjünk el gépelni.

EclipseCrossword - the fast, easy, and FREE way to create crossword puzzles in minutes A vizuális kultúra tanítása 2001 őszén megjelent az Apáczai Kiadó gondozásában a vizuális kultúra tanításának kiadványa, az Első rajzfüzetem és az Útmutató a tanmenetjavaslattal. A NAT és a kerettanterv alapján elkészült könyveket gazdag kép- és illusztrációs anyag teszi vonzóvá. A gyerekek füzete érdekes, ötletekben gazdag.

脳年齢テスト01 脳トレ瞬間記憶 脳年齢テスト説明 瞬間記憶と瞬間視力を鍛えるための簡単にできる脳トレです。 10問終了後に脳年齢をチェックします。 [START]をクリックすると、カウントダウンのあと↓の画面に変わります。 Downloads Click on the image above or follow the link below to visit the collections page. The downloads page is being gradually replaced by the collections page. Follow this link for the latest PowerPoint Games, Activities and downloads. The templates that are already listed on the downloads page will remain for the foreseeable future. Please feel free to browse. A rajz, vizuális kultúra tantárgy helyzete és fejlesztési feladatai A tantárgy helyzete a modernizációs folyamatban A "rajz"-tól a vizuális nevelésig A vizuális művészeti nevelést (amelyet a közoktatásban leginkább a rajz tantárgy volt hivatott megvalósítani) sokáig a "szépre neveléssel" azonosították.

Related: