background preloader

Förstasidan

Förstasidan

https://www.svt.se/

Related:  nbjonsFebruari 2021Geografi

Negativt covidtest krävs – 30 personer redan avvisade vid gränsen Sedan nya kravet införts hade gränspolisen på lördagsförmiddagen redan avvisat 30 personer, varav tio på grund av att de inte hade negativt covidtest. Polisen är orolig för att folk tror att det kommer räcka med ett negativt test för att komma in. – Vi har haft viss oro för att budskapet inte ska gå fram. Det blir inte fritt inresande från Danmark bara för att man har ett negativt covid-test. Man måste också omfattas av undantagen för att komma in i Sverige, säger Berggren. Tidernas blåsning - och vi bara sväljer En matvarukorg kan avslöja en människa, fem kan avslöja en hel mänsklighet. Hemköp en snorig tisdag i februari. På rullbandet: vatten. Oavsett om det är singelhandlaren med fryspizza och dasspapper eller småbarnsmamman med kattmat och våtservetter.

Danskar som jobbar i Sverige måste uppvisa negativt covidtest Från och med lördag den 6 februari måste utländska medborgare kunna visa upp ett negativt covid-19-test vid ankomsten till Sverige. Max 48 timmar gammalt För närvarande råder redan inreseförbud för icke nödvändiga resor till Sverige för utländska medborgare från alla länder utanför EU/EES samt från Danmark och Norge. Niornas stadsplanering blir kommunsak - Sydsvenskan När stadsarkitekten Karin Gullberg läste om niorna som ritat om Svedala från grunden bjöd hon in dem på stående fot. "Det var en spontan glädjereaktion", säger hon. Det blir inte bara redovisning inför klassen för niorna på Naverlönnskolan. Nekades vid gränsen – försökte springa från Sverige till Norge Av: Sophie Tanha Publicerad: i dag 12.36 En man som nekades inresa till Norge från Sverige gav sig inte. Strax utanför gränskontrollen hoppade han ur bilen och började springa mot den norska skogen. – Men vi hade det ju på film, säger polisen Kjetil Ringseth.

Försvarsmakten ska stödja gränsbevakning mot Norge Under onsdagens pressträff meddelade statsminister Stefan Löfven att regeringen nu inför kvar på att alla som kommer från utlandet in i Sverige ska uppvisa ett negativt covid-19 test. – De som reser in till Sverige ska visa på ett negativt covid-19 test och det måste vara högst 48 timmar gammalt, säger han under pressträffen. Extra ansträngande Rik eller fattig? Du bestämmer! Skolan Basgrupp: Framför er har ni exempel på 16 stycken länder. Vaccinet ska gå till medborgare – inte papperslösa - Bulletin KRÖNIKA. Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlsson meddelade på torsdagen att den som har andra riskfaktorer än de rent medicinska behöver prioriteras i samtliga vaccinationsfaser. Han sa till SVT: ”Man behöver ta hänsyn till socioekonomiska faktorer som koppling till etnicitet, utbildningsnivåer, trångboddhet, befolkningstäthet i bostadsområden och förutsättningar att ta till sig och följa rekommendationer som skyddar mot smitta när man planerar för vaccinationskampanjerna.” Etnicitet?

Världens åtta rikaste personer äger mer än halva värden tillsammans Klyftan mellan fattiga och rika har vuxit rekordmycket. Världens åtta rikaste personerna äger lika mycket som den fattigaste hälften av befolkningen. Något som hjälporganisationen Oxfam, som ligger bakom rapporten, kallar ”groteskt”. Systrarna riskerar utvisning: ”Kommer bli katastrof” Av: Beri Zangana Publicerad: i går 14.17Uppdaterad: i dag 09.58 Systrarna Rudmila, 16, och Montaha, 13, har bott större delen av livet i Sverige. Nu har de fått ett utvisningsbeslut – till ett land som de inte har någon anknytning till.

Allt fler har jobb och färre lever på försörjningsstöd i landets mest utsatta förortsområden. För en månad sedan sköts den 16-årige Ahmed Obaid till döds i Rosengård i ett redan hårt ansatt Malmö. Polisen har problem att hinna med alla mordutredningar. Det dödliga våldet, utanförskap och grov kriminalitet dominerar medierapporteringen om Rinkeby i Stockholm, Bergsjön i Göteborg och Herrgården i Malmö.

Related:  TV/Radiointresse