background preloader

Idees magistrals

Idees magistrals

http://ideesmagistrals.blogspot.com/

PROYECTOS Durante dos semanas, aprovechando que se celebraban en nuestro municipio las fiestas de Cartagineses y Romanos, hemos trabajado sobre la conmemoración de aquellos acontecimientos históricos, así como sobre los vestigios que de ello que quedan en nuestra ciudad. Cuando España no era España, sino Iberia, y Cartagena no era Cartagena, sino Mastia, se sucedieron una serie de hechos que marcaron especialmente a nuestra tierra, pero también a los paises ribereños del Mar Mediterráneo (Mare Nostrum para los romanos). Los Cartagineses (pobladores de Cartago en Africa) comandados por el general Asdrúbal y más tarde por Anibal llegaron a nuestras costas en busca de nuevas tierras.

Stepfan : sites pour l'école Maternelle Mathématiques en Maternelle, jeux en Maternelle Vers les mathématiques : quel travail en maternelle ? (doc d'accompagnement) Mathématiques au cycle 1 Brissiaud : Pédagogie du nombre chez les 2-3 ans (R. Brissiaud) Banco de Imágenes y Sonidos Condiciones de uso El Banco de imgenes y sonidos es una iniciativa del Ministerio de Educación, llevada a cabo a travs del Instituto de Tecnologías Educativas, que tiene como objetivo fundamental poner a disposicin de todo el conjunto de la comunidad educativa recursos audiovisuales que faciliten y estimulen el desarrollo de contenidos educativos. Los recursos incluidos en el Banco de imágenes y sonidos están sujetos a una licencia Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported (Reconocimiento-NoComercial-CompartirIgual)(CC BY-NC-SA 3.0), en consecuencia, las acciones, productos y utilidades derivadas de su utilización no podrán generar ningún tipo de lucro y la obra generada sólo podrá distribuirse bajo esta misma licencia.

EL CALAIXET DE RECURSOS PER A L'EDUCACIÓ INFANTIL He afegit els calendaris pel curs 13-14. Espero que us siguin útils a les vostres aules. Fa uns dies vaig rebre des del bloc DITELLES: el premi ONE LOVELY BLOG AWARD. Trencaclosques Recursos tic pel mestr@ Competències bàsiques de l’àrea de Matemàtiques: 1- Curriculum: 2- Recerca en competències: Document que analitza les característiques que cal prioritzar en els materials curriculars de matemàtiques al Cicle Superior de Primària a partir de mitjans informàtics, software educatiu i recursos d’Internet, que es poden treballar en una AUNOTEC (Aula de Noves Tecnologies).

Antoni Dalmases: “Un bon professor és un model que val la pena d’imitar” L’escriptor Antoni Dalmases ha publicat ‘Caos a les aules’, un testimoni de primera mà de la desintegració del nostre sistema educatiu. Dalmases escriu amb la urgència del qui ens adverteix d’una situació greu, sense perdre el sentit de l’humor ni tampoc la fe en el seu ofici. ‘Caos a les aules’ és un relat absorbent, escrit a cavall de la crònica i l’assaig, que no ens dóna treva ni per respirar. DianaEducació: vivències i recursos Creació mots encreuats Això és un generador de mots encreuats per imprimir i en català, permet fer milions de combinacions diferents (exactament 2.955 quatrillons) i cada mot encreuat és sempre diferent dels anteriors. Pots triar la temàtica que vulguis i obtindrás mots encreuats fàcils o difíciles, mots encreuats per nens o especialitzats en una temàtica concreta. Si tries valors alts (per exemple un nombre màxim de paraules elevat o un tema amb poques paraules) és normal que la web trigui a respondre una mica. Aquesta pàgina està optimitzada perquè en clicar al botó imprimir s'oculti automàticament tot el que no tingui a veure amb el mot encreuat. Només s'imprimirà el mot encreuat, les definicions i la solució, tota la resta (propaganda, aquest text, etc) NO s'imprimirà.

La Generalitat de Catalunya fot fora als mestres substituts durant el període de vacances de Nadal (almenys a mi) 0inShare No és una broma.Avui he rebut una trucada del Departament d’Ensenyament conforme al ser substitut se’m cessarà el dia 21 de Desembre (darrer dia amb nens) per tornar-me a donar un nou nomenament el dia 8 de Gener, quan tornin a haver-hi nens.És a dir no estaré contractat durant els dies …que coincideixen amb les vacances, per instruccions internes del Departament d’Ensenyament, m’ha dit la gent de Personal…És a dir “no curro, no em contracten” (més enllà de que no et paguin les vacances a més et deixen “sense feina” durant aquests dies (a ningú l’importa cotitzar o no a la Seguretat Social?) .I els diputats del Parlament de Catalunya…curren? Ah, que també fan vacances? I per què ells estan contractats i jo no?

Dues formes de donar la volta al món. No sé si algú de vosaltres ha somiat mai amb donar la volta al món. Jo no, però sí que he volgut sempre viatjar molt i conèixer molts països i persones diferents. És un somni bastant comú, però poques persones són les que s’arrisquen a dur-lo a terme fins arribar a l’extrem. Takk (gràcies) per existir, Sigur Rós « hiperactivicat Quan em pregunten a quin estil musical correspon Sigur Rós no sé mai què respondre. En primer lloc, m’excuso per no ser cap expert en estils musicals contemporanis, però em tranquil·litzo quan penso que ningú no sap ben bé a quin “calaix” col·locar-lo. I això és bo, perquè catalogar és tancar una idea en una capseta. Educación México S.A de C.V.: análisis de la contrarreforma en cierne La avasalladora campaña propagandística que envuelve al accidentado proceso de la reforma educativa urge a recordar la modesta, aunque crucial, demanda del M-132: el derecho a la información. En otra oportunidad, allá por el amanecer de la insurrección ciudadana, barajeamos una definición del movimiento, que conviene recuperar: conglomerado sin límites precisados; mosaico de posicionamientos políticos e ideológicos que convergen en la defensa de un principio universal: el derecho a la información. Nótese que el movimiento no se enfrasca en la reivindicación de la libertad de expresión, que en esta era de intensiva solicitud de subjetividades resulta una redundancia.

50 Blogs Educatius que hauries de conèixer Bon dia! Després d'un dia de descans, avui us presento una publicació ben especial que estic segur que us serà ben útil. Es tracta d'un petit Recull de 50 Blogs Educatius que tothom hauria de conèixer i visitar. Aprofito aquesta entrada per felicitar la gran tasca educativa que ens comparteixen dia rere dia els seus creadors/es.

Related: