background preloader

Norden i Skolan - sv

https://nordeniskolen.org/sv

Related:  Nordiska språk

Undervisning i nordiska språk Språkkunskaper kan ge möjligheter till utbildning, arbete och kulturella upplevelser. När det gäller de nordiska språken handlar det inte i första hand om att lära sig prata norska eller danska, utan att lära sig förstå och kommunicera med personer som talar och skriver på ett annat nordiskt språk. Resurserna på den här sidan har fokus på att eleverna ska förstå och kommunicera mellan språken. Nordiska Språk - Lessons Kunskapskrav Eleven kan söka, välja ut och sammanställa information från ett varierat urval av källor och för då välutvecklade och väl underbyggda resonemang om informationens och källornas trovärdighet och relevans. Sammanställningarna innehåller välutvecklade och nyanserade beskrivningar och förklaringar, välutvecklat ämnesrelaterat språk samt väl fungerande struktur, citat och källhänvisningar.

Undervisningsmaterial om de nordiska språken För att ge dig som besökare en så bra upplevelse av våra webbplatser som möjligt använder vi uppgifter om ditt besök på Norden.org för att förbättra webbplatsen. Här kan du läsa om vilken information vi samlar in, hur vi hanterar uppgifterna, vad vi använder dem till, vem som har tillgång till uppgifterna och hur du kontaktar oss vid frågor om cookies och personuppgifter. Användning av personuppgifter på Norden.org Vi inhämtar inte upplysningar som kan identifiera dig som person via vår webbplats, såvida du själv inte har skrivit in dessa upplysningar i någon av de formulär som finns på webbplatsen. Vi använder i dessa fall bara uppgifterna du angivit för att hantera de avgränsade förfrågningar du har gjort. Inga av de personuppgifter som kan uppges på Norden.org kopplas samman med våra cookies.

Nordkurs sommarkurser i Norden 2019 - Institutionen för svenska och flerspråkighet Studera språk och litteratur i Danmark, Norge, Sverige, Finland, på Island samt på Färöarna och i år även Grönland. Kurserna ges oftast i juni–juli (ibland maj och augusti) under ca 3 veckor och arrangeras av de olika universiteten i Norden. Färsk fisk på Färöarna, och färsk fisk på Grönland. Foto: Martin Persson, Theresia Pettersson Den lille havfrue - H.C. Andersen Et eventyr af Hans Christian Andersen H.C. Andersen Langt ude i havet er vandet så blåt, som bladene på den dejligste kornblomst og så klart, som det reneste glas, men det er meget dybt, dybere end noget ankertov når, mange kirketårne måtte stilles oven på hinanden, for at række fra bunden op over vandet.

Related: