background preloader

Mathias Klotz

Mathias Klotz

http://www.mathiasklotz.com/en/

Related:  Marriott

Alvin Huang, Founder + Design Principal « SDA Alvin Huang is the Founder and Design Principal of SYNTHESIS. He is an award-winning architect (CO License #402785, AZ License #53260), designer, and educator specializing in the integrated application of material performance, emergent design technologies and digital fabrication in contemporary design. His wide ranging international experience includes significant projects of all scales ranging from hi-rise towers and mixed-use developments to bespoke furnishings. Prior to forming SYNTHESIS, he gained significant professional experience working with Amanda Levete Architects, Future Systems, Zaha Hadid Architects, and AECOM. Alvin received a Master of Architecture and Urbanism from the Architectural Association Design Research Laboratory (2004) in London and a Bachelor of Architecture from the University of Southern California (1998) in Los Angeles.

MVRDV Y House Ilot de l’Octroi Xili Sports and Cultural Centre Hamburg Innovation Port Ku.Be House of Culture and Movement MVRDV House Tianjin Binhai Library 133 Wai Yip Street Ragnarock Crystal Houses Traumhaus Funari The Stairs to Kriterion Lyon Part-Dieu Hongqiao Flower Building THE COUCH Ravel Plaza Cultural Cluster Zaanstad Seoul Skygarden Government Quarter Oslo Theater aan de Parade Publisher’s Headquarters THE CORAL TOWER TURM MIT TAILLE The Next Hutong FOLIE RICHTER PUBLIC ART DEPOT MBVB THE GARDENS OF ZARYADYE URBAN HYBRID Museum Schiedam CHUNGHA BUILDING TRANSITLAGER RELOADED Rockmagneten PUSHED SLAB MARKET HALL BJØRVIKA BARCODE BOOK MOUNTAIN EXPO 2000 SILODAM WOZOCO VILLA VPRO

Projects - Ecosciences Precinct The Ecosciences Precinct brings together 1,000 scientists from four state agencies and six CSIRO divisions into a single, collaborative research environment. The project achieves a significant innovation by creating a new facility 'without walls', encouraging knowledge exchange and discovery through use of shared spaces and resources. This ambitious plan required a highly collaborative multi-agency briefing in order to establish clear, well-articulated goals. Briefing with high-level stakeholders and decision makers ensured a consultative process was carried through all project phases, from conceptual design to the detailed resolution of room requirements.

Toyo Ito: The New “Real” in Architecture [via forgemind] Taichung Metropolitan Opera House by Toyo Ito Shapes and forms that seem to spring to life. Spaces that seamlessly integrate interior and exterior. Revolutionary architectural concepts and evolving technologies have in recent years helped realize buildings that once would have been impossible.

8 Amazing Examples of Ramps Blended Into Stairs Ramps can sometimes present challenges for designers and architects. They are useful (and sometimes required by law) for strollers, wheelchairs and any device with wheels for that matter. Aesthetically, they can sometimes be cumbersome and out of place with the rest of the design. In the gallery below we explore a series of ramps that have been beautifully blended into sets of stairs. Some of you may wonder about these designs not being ‘to code’ as handrails are not present. Toyo Ito - Taichung Metropolitan Opera House Photo courtesy Taichung City The fluid continuity of the structure reflects the idea that the theatrical arts are spatial arts which combine the body, art, music, and performance. While providing optimum settings for traditional Eastern and Western types of performances, the design by Ito moves beyond the constraints of a traditional Opera House. The design is an open structure which actively engages its surroundings in all directions and creates opportunities for myriad encounters between high art and popular art, artists and visitors, stage and auditorium, interior and exterior. Ito calls this space the Sound Cave. Photo courtesy Taichung City

Şışhane Park / SANALarc Architects: SANALarc Location: Bereketzade Mh., Büyük Hendek Caddesi No:50, 34200 Beyoğlu/Istanbul Province, Turkey Design Team: Orkun Beydagi, Cibeles Sanchez Llupart, Leo Pollor, Begüm Öner Architecture And Urban Design: SANALarc, Murat Sanal, Alexis Sanal Area: 30000.0 sqm Year: 2014 Photographs: Olivve Wimmer Landscape Design: Arzu Nuhoglu Peyzaj Tasarim Structural Engineering: Ybt Yapisal Tasarim Hizmetleri Infrastructure: FEM Insaat Mühendislik Zemin ve Çevre Traffic Engineering: Hartek Harita Teknoloji Mechanical Engineering: Akim Mühendislik Landscape: Yesil Vadi Electrical Engineering: Esan Mühendislik Survey: Geosan, Tespit Mühendislik Handrail And Guardrails: Carlstahl Wood Contractor: Asmaz Ahsap Elevators: Otis Sanitary Fixtures: Vitra From the architect. Sishane Park is a bold shift in urban public space in central Istanbul. Animating the public space is the park’s multi-modal services to the public and private transportation of Istanbul.

Perfect buildings: the maths of modern architecture March 2007 Architecture has in the past done great things for geometry. Together with the need to measure the land they lived on, it was people's need to build their buildings that caused them to first investigate the theory of form and shape. Serpentine Gallery Pavilion 2011 by Peter Zumthor 1 July - 16 October 2011 At the heart of Peter Zumthor's practice is a refined selection of materials used to create contemplative spaces that evoke the spiritual dimension of our physical environment. Zumthor's aesthetic goal is to customise the building precisely to its purpose as a physical body and an object of emotional experience. This was the architect's first completed building in the UK and included a specially created garden by the influential Dutch designer Piet Oudolf.

Vennesla Library & Cultural Center The new library in Vennesla comprises a library, a café, meeting places and administrative areas and links an existing community house and learning centre together. Supporting the idea of an inviting public space, all main public functions have been gathered into one generous space allowing the structure combined with furniture and multiple spatial interfaces to be visible in the interior and from the exterior. An integrated passage brings the city life into and through the building. Furthermore, the new building was open and easy accessible from the main city square, knitting together the existing urban fabric. This was achieved by a large glass facade and urban loggia providing a protected outdoor seating area. In this project, we further developed a rib concept to create useable hybrid structures that combine a timber construction with all technical devices and the interior.

Related:  CHILEChile