background preloader

Förbättra din engelska genom...

Förbättra din engelska genom...

https://docs.google.com/document/d/1LEI12LlCzEeY8zxI_jHvDhmyYeqcEFAdIUOPSoceGtM/mobilebasic

Related:  Engelska blandatENGLISH

DIGITALA VERKTYG – Patricia Diaz Följande rubriker hittar du på den här sidan: Kollaborativa kommentars- & delaytor, Kollaborativa skrivytor, Källkritik, Upphovsrätt, Egna bloggar, hemsidor och wikis, Ytor för att flippa videoklipp, Digitala responssystem, Flippytor, Namnslumpare & gruppskapare, URL-förkortare, Film & livesändning, Skärminspelning, Serier & animeringar, Presentationer, Tankekartor, Tidslinjer, Infografik, Sociala bokmärken, Ordmoln, Fria bilder, Bildredigering, Kartor & statistik, Podcast & ljudredigering, Programmering & kodning, Spel, Alternate reality spel, Samarbeta med andra lärare/klasser. För att slippa skrolla så mycket på sidan föreslår jag att du gör en sökning på den rubrik du vill läsa mer om. Prova ”Kringla+F/H” (Mac) eller ”Ctrl+F/H” (PC). Kollaborativa kommentars- och delaytor kan bland annat användas för att snabbt fånga upp var eleverna befinner sig, hur de har förstått mål och syfte med arbetet.

Betygssamtal utifrån checklistan i ESP · Mia Smith Hur lägger man då upp samtalen? Jag har valt att utgå från de checklistor som finns som en del iden europeiska språkportfolion . Eleverna fick fylla i checklistan vid terminsstarten i augusti och fick sedan fylla i den igen vid terminsstarten i januari. När jag träffar eleven börjar vi med att titta på hur eleven fyllt i checklistan och samtalar om det vi ser. Här finns det flera olika saker att notera.

NIVÅANPASSAT PÅ ENGELSKA – Patricia Diaz Här tänkte jag försöka samla specifika digitala resurser som kan användas i engelskundervisningen i de grupper där man har lite extra behov av att förse eleverna med mer individanpassade övningar på olika nivåer. Den här sidan är alltså ett komplement till den ”stora” länksamlingen för engelska som du hittar i menyraden under ”Länksamlingar” högst upp på den här sidan. Där hittar du också en länksamling över digitala verktyg. Gissar att det är verkligheten för många och att många av er har massor av bra tips att dela med er av. Lämna gärna en kommentar eller mejla mig om du har fler tips! (På den här sidan är det mest fokus på resurser för högstadiet för det är där jag undervisar just nu.)

Vägar till engelska vid läs och skrivsvårigheter - Nypon Förlag Hur ska man tänka som pedagog i engelska när det finns elever i klassen som har det kämpigt med att läsa och skriva? Det är frågor som Susanne af Sandeberg ägnat mycket tid åt. Hon är fil.mag i läs- och skrivsvårigheter och aktuell med en ny bok på Nypon förlag. Så här beskriver Susanne syftet med boken, Vägar till engelska vid läs- och skrivsvårigheter. Språkträningssidor Här finns länkar till olika typer av sidor som är skapade just för språkträning. Du hittar allt från väldigt enkelt uppbyggda ”fylla-i-övningar” för träning av vokabulär och grammatik, som kanske passar somliga av dina elever, till mer kreativa övningar. Några favoriter: Babelnet Theme Park (tematiskt baserade övningar på olika nivåer - i kategorin Blandat) BBC Learning English (mängder av aktiviteter av olika slag, många knutna till aktuella nyheter - i kategorin Blandat) Breaking News English (färdiga nyhetsbaserade lektionsplaneringar skapade av engelskläraren Sean Banvilkle med övningar av olika slag - i kategorin Blandat) British Council Learning English (massor av aktiviteter för såväl yngre elever (Kids) och äldre (Adults) - i kategorin Blandat) ESL Discussion (mer än sexhundra diskussionsämnen från Sean Banville som även gör Breaking News English - i kategorin Kommunikationsövningar) Film English (lektionsplaneringar för olika nivåer baserat på korta filmer från bl.a.

Shipwrecked - written and spoken language Syfte och beskrivning av projektet Shipwrecked är ett temaprojekt i engelska som går att individanpassa utifrån varje elevs kunskapsnivå. Man kan använda det för yngre elever men då får man förmodligen använda enklare webbsidor. Eleverna tränar många olika förmågor. Projektet finns i sin helhet som bifogad PDF-fil. Läraren reflekterar Välj skolämne eller spelämne Välj ämne för att få en lista med alla spel inom det skolämnet. Vi har 26 spelämnen att välja mellan. Matematik Senaste spelen: Algebra grundernaMedelvärde median och typvärdeTiotal ental- memoryGeometri 3D och volym Visa alla 198 spel Feed forward på gruppnivå - Mia Smith Hur många gånger har vi lärare inte suttit sena kvällar (och nätter) med personlig, individuell feedback för att eleverna ska utveckla sitt skrivande, sitt tänkande och sitt lärande. Och efter några timmar kommer väl den där tanken farande att det man skriver till en elev säkert skulle gagna flera elever. Och att vi skriver samma saker på flera olika ställen. Hur kan vi maximera effekten av detta?

Ich bin krank Across 3. bara 5. salva 6. tack 8. apotek 10. yr 12. trött 16. förkylning 19. säng 21. halsont 25. medicin 27. halsfluss 28. näsdroppar 29. spy 30. vila Down 1. hemma 2. snart 4. snäll 7. huvudvärk 9. hos 11. feber 13. magont 14. köpa 15. ta med 17. legat 18. sova 20. förkyld 22. influensa 23. kräkas 24. läkare 26. varit 30. men Sight words och att förstå upp emot 80% av engelsk text När jag träffar elever och elevgrupper som har stora svårigheter att förstå engelska brukar jag köra en intensiv period av Sight words-träning. Kort bakgrund När man lär sig Sight words så ser man orden som ordbilder. På svenska har vi tex ordet 'och', det ljudar man sig inte igenom utan ser direkt.

Engelska spel Det engelska språket omger oss alltmer i vardagen. Spela dessa engelskaspel så att du kan, vågar och vill använda engelska i olika situationer. Här har vi samlat alla spel inom ämnet Engelska. Spelen passar förskolan, grundskolan och ändå upp till gymnasiet. Sortera på hur populär spelen är, hur nya de är eller efter namn. Om engelskundervisning för nyanlända elever Våra nyanlända elever kommer till skolan med olika kunskaper och erfarenheter. Det gäller även i engelska. Samma klass – olika kunskapsnivåer I vår somaliska språkklass har vi elever som pratar flytande engelska och som har haft engelskspråkig undervisning i sitt hemland. Vi har också elever i klassen som tidigare inte har varit i kontakt med engelska språket. En del elever har tidigare inte haft engelskundervisning men har lärt sig mycket engelska på flykten till Sverige.

Webbresurs från vårt grannland - London Walk - Språkbloggen Finska Utbildningsstyrelsen är en myndighet som ungefär motsvarar Skolverket (även om jag inte ska svära på de exakta detaljerna rent politiskt). De har också en hel del lärresurser på sin hemsida, och där har jag hittat en guldklimp, via ett tips på Facebook. Mina 9or ska i engelskan arbeta med olika ämnesområden kopplade till Great Britain och vi inleder med att fokusera på London. För att få en bild av sammanhanget tittade vi först på en film från SLI.se med den självförklarande titeln GREAT BRITAIN, artikel V4258. Under tiden som vi tittade fick eleverna svara på frågor om filmens innehåll genom webbtjänsten Socrative. Eleverna går in på sidan, skriver in klassrumskoden som jag ger dem, kopplat till mitt konto, och jag startar quizet.

Related: