background preloader

90+ appar som utvecklar barns modersmål

90+ appar som utvecklar barns modersmål
Många appar har text och/eller tal på flera språk, inte bara svenska. Dessa appar passar bra för att utveckla barns modersmål även om det inte alltid är appens ursprungliga syfte. Via den här sidan hittar du lätt dessa appar och kan vid behov filtrera vidare på ålder. Vi är föräldrar och pedagoger som testar och rekommenderar bra och roliga appar för barn. På denna sida hittar du tips på appar med text och/eller tal på olika språk. Är du intresserad av appar med svenskt tal så har vi även en lista över svenska språkappar för barn. Visa fler (10+) appar › Spela in eget tal (valfritt språk) Pooki-Booki · 10 kr · Pekbok för de yngsta Läs mer! Bokstavspussel · 40 kr · Sätt bokstäver och ord i rätt ordning Läs mer! 3-6 år Little Writer · 10 kr · Forma bokstäver (även å, ä och ö), siffror, ord och former Läs mer! 6+ år My Story · 50 kr · Skapa digitala böcker med ljud, bild och text Läs mer! 9+ år Comics Head · 20-50 kr · Skapa tecknade serier med färdig rekvisita och karaktärer Läs mer! 5-10 år Läs mer! Läs mer!

150+ språkappar för barn - med svenskt tal Sammanställning över populära språkappar med svensk text och/eller tal – appar för att lära sig svenska. För barn, utlandssvenskar, nyanlända, invandrare, SVA/SFI. På denna sida hittar du tips på språkappar med svensk text och/eller tal. Vi har testat och recenserat dessa appar utifrån ett barnperspektiv men apparna kan givetvis även kan användas av vuxna. Är du intresserad av andra språk än svenska har vi även en sammanställning över appar som utvecklar barns modersmål. Visa fler (10+) appar › Gratis iOS Permanent och tillfälligt gratis svenska språkappar. Bolibompa · 0 kr · TV-programmet i app med barnvänlig spelare och bokstavsträning Läs mer! Minilobes Ordkronan · 0 kr · Para ihop ord med rätt bild och samla kristaller Läs mer! Guldlock och de tre björnarna · 0 kr · Interaktiv bokapp på rim Läs mer! Minilobes Bildlådan · 0 kr · Pekbok som pratar svenska Läs mer! Boli Kamera · 0 kr · Ta ett foto med Bolibompadraken Läs mer! Minilobes ABC · 0 kr · Träna på bokstäverna i svenska alfabetet Läs mer! Rim

Spel och appar Spel och multimedia kan användas i förskolan för att utveckla barns modersmål och det svenska språket. En rik och språkutvecklande miljö där barn kan lära tillsammans av varandra och med engagerade vuxna gynnar språkutvecklingen. ”När paddorna kom blev det verkligen ett lyft. Det finns massor av bra appar. Avhandling: Flerspråkiga förskolebarn får hjälp av pekplattor Pekplattor är extra bra för flerspråkiga förskolebarn, det visar en licentiatavhandling från Uppsala universitet. Läs avhandlingen Språkstimulerande spel och appar På sidan Modersmålsappar listas appar som har inbyggt tal på flera språk, inte bara svenska. Många appar finns tillgängliga på flera olika språk och kan på så sätt stimulera barnens modersmål. På Utbildningsradions barnwebb finns bland annat spelet Katten musen tiotusen.

Självrättande förhör – Google sparar min tid | PedagogCecilia Min språkundervisning är ganska otraditionell på så sätt att vi inte använder oss av en lärobok som vi följer med tillhörande text- och glosläxa. Däremot lär vi oss ord kopplat till temat vi håller på med och har ett behov att då och då testa av att vi kan de ord vi har försökt lära. När jag upptäckte hur tillägget Flubaroo kan kopplas på ett Google Formulär blev mina förhör självrättande vilket innebär mer tid för mig att lägga på viktigare saker än att rätta glosor. Steg ett är att skapa ett Google Formulär. Steg två är att koppla på tillägget Flubaroo vilket du gör inifrån kalkylarket där elevernas svar samlats. Fyra klasser gånger en kvarts manuell rättning av glosförhör per vecka blir till en ledig timme varje vecka då jag kan uträtta himla mycket mer givande saker. Ha det gott! Cecilia

Kahoot - ett användbart verktyg i klassrummet Ett enkelt julquiz för åk 1-3 har jag skapat på kan man använda i många situationer i klassrummet. Man kan ha riktigt roligt med det.I denna tutorial här ovanför berättar de hela vägen hur man gör.För att skapa konto, vilket är gratis, går man in på gör man också sina quiz som man sedan kan spela i klassrummet. De som ska deltaga i spelet skriver in i sin webbläsare.På öppningssidan där skriver man in den sifferkombination som man får av sin spelledare.Man skriver också in sitt namn, man behöver inte skriva ett påhittat namn om man vill vara anonym.På spelledarens plan syns de namn som ska delta i spelet.Sen är det bara att köra igång. På Kahoot's hemsida finns massor med Kahoots som andra gjort.

Tülays IKT-sida: Bästa webbsidorna/apparna för att lära sig svenska hejsvenska.se Den här sidan är från Komvux Malmö Södervärn och är för nybörjare. Man väljer vilket tema man vill arbeta med men gången inom varje tema är bestämd och man måste klara av ett moment innan man går vidare till nästa. Nu finns möjligheten att installera hejsvenska.se på datorer för användning utan internet.Windows versionen Digitala spåret "Digitala spåret är ett projekt som har utfört av lärare på Botkyrka vuxenutbildning. Projektet avslutades 2007, men vi fortsätter i mån av tid att hålla sidan uppdaterad." Kardia lärande "Här hittar du olika former av pedagogiskt material, digitalt och för nedladdning. Ba Ba Dum Testa dina svenska ordkunskaper. Akelius svenska Akelius Språkkurs AB producerar lektioner som lär ut svenska med onlinepedagogik. Babel Lär dig språk med Babel. Mot målet: Ett färdighetsbaserat sfi-läromedel med metodisk förankring i den gemensamma europeiska referensramen och språkmetodiken. Svenska nu – Nätverk för svenska språket i Finland. Bästa ordlistorna:

Write to Read med iPads | En blogg om att skriva sig till läsning i Södertälje

Related: