background preloader

Christmas - Kimstudies

Christmas - Kimstudies

http://www.kimstudies.com/christmas.html

Related:  EngelskaGeography and cultureHörförståelseJul

Språkutveckling med karaktärer och oväntade slut med hjälp av Roald Dahl Roald Dahl skulle ha fyllt 100 år den 13 september. Det uppmärksammas på olika håll genom att flera av hans böcker ges ut på nytt och nyligen släpptes hans bok SVJ som spelfilm. På hans officiella hemsida RoaldDahl.com finns det lektionsupplägg som du kan använda i undervisningen och du hittar även en hel del upplägg som lärare i delar på hans fan site. Jag har tidigare arbetat med några av hans böcker.

Film - inte utan tanke och process - Mia Smith December. Eleverna är trötta. Lärarna är trötta. The Boy in the Dress The Boy in the Dress är en härlig film om Dennis som känner sig annorlunda – han är en vanlig kille som bor i ett vanligt hus på en vanlig gata. Han spelar fotboll med sina kompisar och bor med sin pappa och bror, men han är frustrerad över den tråkiga grå värld han lever i – en värld som aldrig riktigt varit densamma sedan hans mamma lämnade dem. Men ibland sker förändringar på de mest oväntade ställena.

Bildlärarbloggen I dag har åk 5 målat varsin tomte. Upplägget är sådan att vi ritar steg för steg på tavlan och eleverna gör likadant på sina papper. Först fick de skissa upp en mittlinje lodrätt och vågrätt. Skriva brev och e-post på engelska Här är några fraser och tips på hur du skriver brev och e-postmeddelanden på engelska. Skriva ett informellt brev Börja ditt brev med att använda ordet Dear, följt av mottagarens förnamn, t.ex: Här är några saker du kan skriva: Här är några vanliga sätt att avsluta ett informellt brev:

USA-valet 2016: Stora valhyllningen – till kvinnorättskämpen Många amerikanska väljare valde i samband med valdagen att hedra en gammal kvinnorättskämpe. Under tisdagen ringlade köerna långa till suffragetten Susan B. Anthonys grav i New York. Hennes gravsten täcktes av klisterlappar med texten: "I Voted" Under tisdagen kan USA välja sin första kvinnliga president någonsin. Arbetsuppgifter kopplade mot Europeisk språkportfolio Om ni använder er av Europeisk språkportfolio i er undervisning i språk så har jag tips på en sida där ni kan hitta material på den nivå eleverna befinner sig, dvs A1, A2, B1 och B2. Sidan hittar ni British Council och den är sorterad efter förmågorna (skills). Nedan ser ni vad varje nivå motsvarar för årskurs; nivå A1-A2 ska du ha nått till i slutet av år 6 och nivå B1/B2 år 9, som motsvarar nivå 5. Det kan jämföras mot att det andraspråk eleverna läser i grundskolan är satt till nivå 2, dvs B2 och SVA som ligger på B2 i år 9. Läs mer här. Ni hittar fler sidor här som använder sig av nivån intermediate (där upper motsvarar B2/C1 och lower A2/B1 fritt tolkat).

Så här kan du som lärare använda Marvinter med din klass - Julkalendern 2017: Marvinter Att lyssna på julkalendern tillsammans i klassen är enkelt och ofta uppskattat av eleverna. Kanske är det första gången vissa barn lyssnar på radio? Alla avsnitt finns som podd och det är enkelt att lyssna. Känns det svårt med tekniken? Vi har samlat tips om hur du ska göra för att kunna lyssna i klassrummet. Tips på vad ni kan göra efter att ni lyssnat: 50languages svenska - engelska UK för nybörjare  Gissa språket! ______ räknas bland de indo-germanska språken. Men det är inte nära besläktat med något annat språk i gruppen. Ingen vet exakt hur ______n kom till. Idag talas det huvudsakligen i *****ien och Kosovo.

Vilken makt har Donald Trump? Det kan USA:s president göra – USA-valet Donald Trump har rivstartat sin tid som USA:s president – med kontroversiella beslut om inreseförbud, muren mot Mexiko och försvårande av aborter. Men hur stor makt har han egentligen – vad kan Trump bestämma själv? Vi reder ut vad en president i USA har rätt att göra. Text och grafik Johan Furusjö

Konsten att ge strategier för att lyssna Det pratas mycket om att vi lärare måste bli bättre på att ge eleverna modeller/strategier för att förstå hur de ska göra för att nå ett mål. Vi har pratat mycket om läsandet och även skrivandet med olika stöd för det och jag har även skrivit en del om det på LR-bloggen. Om du vill läsa dem hittar du dem här i arkivet. Jag tänkte i detta inlägg skriva lite om hur jag ger stöd för lyssnandet i klassrummet. Att lyssna är den förmågan som eleverna kan uppleva som mest stressande att utsättas för då man ofta bara får höra en gång. Det är en konst att ge strategier och vi måste börja delge varandra hur vi gör i våra klassrum för att utveckla vår undervisning och bedömning.

Vad har pyssel, jul och bild med varandra att göra? Tidigare år när jag lagt upp förslag på jul- och påskpyssel har det oftast varit några bildlärare som varit kritiska. Kritiska för att ”pyssel”inte är riktigt skapande. Vem bestämmer det? Lyssnade i dag på när man på radion diskuterade den nya programserien ”Konstnärsdrömmen”. På Kulturnyheterna sa Eva Beckan, kulturchef på Sveriges Television: – Det är väl jättebra om underhållningsprogram har ett kulturinnehåll också. Vet du vad som gör mej mest irriterad? Övningar på engelska Övningar på engelska Material Vi har fått många förfrågningar av lärare om Unga Fakta kan producera material på engelska och vi har därför satt ihop några roliga övningar på för användning i skolan. Siffror Skottlossning vid parlamentet i London Skottlossning har brutit ut vid parlamentet i London. En knivbeväpnad man har huggit ner en polis vid byggnaden – sen attackerade han ännu en polis varpå han sköts ner. Mannen tog sig till parlamentet efter att ha kört på flera personer på Westminster Bridge, skriver Sky News. Två personer uppges vara döda och ett dussintal är skadade, enligt Reuters. Polisen kallar händelserna för terrorattentat.

Related: