background preloader

Automatic Photo Enhancement Software

Martin Faltejsek photoblog Aerial — Petr Jan Juracka In 2012, I decided to buy some cool multirotor, as I wanted to shoot the world around me from the bird view. However, it was quite long story to get the first sharp image - first of all I injured myself, then almost completely crashed copter (the electronics was gone) and then I started to learning how to fly with such crazy thing. After more than a year, first series from Croatian island Brač were born - for this purpose I combined two small GorillaPods, you can read about that stuff on the Joby Blog here. After some time I completely fall in love with this technology. Enjoy the galleries and videos! I am very grateful to Czech climber Klára Kolouchová, who invited me to join her at U.S.

Lektoři | Fotografické kurzy, workshopy, expedice | Nikon škola Milan Blšťák Makrofotografii se intenzivně věnuje od roku 1997, kdy začal hledat a pořizovat první makrozáběry. Postupně si vypracoval vlastní metody a postupy zaznamenávání makrosvěta na diapozitivy a vytvořil si svůj specifický styl vyznačující se nejen používáním nových technik, ale i osobitým způsobem hledání fotografických motivů. Specializuje se na čisté přírodní záběry vody ve všech skupenstvích (rosa, led, námraza, kapky deště) a na hledání nezvyklých motivů ve specifických podmínkách makrosvěta. www.macro4you.cz Bio V době, kdy Nikon začal na trhu nabízet první makropříslušenství (objektivy, kroužky, makroblesky), našel Milan Blšťák v makrofotografii svůj nový svět. V roce 2000 získal ocenění v soutěži Czech Press Photo v kategorii Příroda a životní prostředí. Blšťákovy záběry čisté přírody jsou typické svou bezprostředností – jsou vystavovány a prezentovány bez znatelných retuší a úprav, přičemž každý snímek v sobě nese příběh a nezvyklou náladu. Používaná technika

Dan Vojtěch Dan Vojtěch Lidi se mě ptají, proč jsem se stal fotografem. Blesk! Cvak! Blesk! Cvak! Blesk! Cvak! Blesk! Cvak! Blesk! Cvak! Fotil jsem zakázky pro Maxim, Red Bull nebo Nikon, reklamy pro Pilsner Urquell, Radegast, Birell nebo T-Mobile, pracoval jsem se scénáristou filmu Tři dny Kondora Lorenzo Semple Jr., před objektivem mi stáli čeští olympionici jako běžkyně Hejnová, kajakář Hradílek, kanoista Fuksa, veslař Synek, oštěpařka Špotáková nebo snowboardisti Samková, Černík a Pančochová… Příběh nekončí – tedy doufám!

The Ultimate Photography Guide to Depth of Field (DoF) | PhotoPills You’ve heard the advice a million times: "Master depth of field, and your photos will magically look much better." Just to mention one example. Photography master and author, Harold Davis, in his great book, Creative Composition: Digital Photography Tips and Techniques, mantains: “Depth of field is a key compositional element in many, if not most, photographs. And it’s true – using depth of field the right way is very powerful. It sounds so simple. The only problem? You aren’t sure how to really put depth of field into practical use. How can you shoot shallow depth of field? Because while many experts preach the virtues of strategic use of depth of field, almost nobody tells you how to do it. As a result, many well-intentioned photographers are spending their precious time trying to apply depth of field without even completely understanding the concept itself nor knowing how to properly use it. If that’s your case, don’t worry! “That’s very cool… but, where do I focus exactly?” Content Yes! No!

Related: