background preloader

Instituto Nacional de Estadística. (National Statistics Institute)

Instituto Nacional de Estadística. (National Statistics Institute)
Participants in INE surveys The statistical information Agriculture and environment Science and technology Demography and population Economy Industry, energy, construction Labour market Standard and life conditions (CPI) Services Society International data Statistical compilation Economic indicators. IMF iCal Calendar 2015 News flash

Spanje Net als Nederland en België is Spanje een constitutionele parlementaire monarchie. Spanje werd lid van de NAVO in 1982 en is lid van de Europese Unie sinds 1986. De euro werd de Spaanse munteenheid op 1 januari 2002 en verving daarmee de peseta. Etymologie[bewerken] De naam Spanje (Spaans: España) is afgeleid van de Latijnse naam Hispania, die werd gebruikt voor het hele Iberisch Schiereiland. Taalkundig gezien stamt deze naam echter niet af van het Latijn, en ook met andere Indo-Europese talen is geen duidelijk verband aan te wijzen. Geschiedenis[bewerken] Spanje in de Romeinse tijd Spanje werd vanaf dan een wereldmacht onder de Habsburgers (1504-1700) en de Bourbons (1700-1868). Na de dood van Franco werd de monarchie hersteld. Geografie[bewerken] Pyreneeën in Aragón Las Médulas in León El Teide op Tenerife Landschapskenmerken[bewerken] Klimaat[bewerken] Nationale Parken[bewerken] Demografie[bewerken] Bevolkingssamenstelling[bewerken] Bevolkingsdichtheid per provincie (2005).

el Rocío De Romería del Rocio is de belangrijkste en grootste bedevaart van Spanje. Elk jaar maken tienduizenden pelgrims, die verenigd zijn in broederschappen, met Pinksteren een tocht naar El Rocío in de zuidelijke provincie Huelva. De tocht wordt te voet, te paard of met een huifkar afgelegd. De tocht eindigt met het naar buiten dragen van de Maagd van El Rocio. Bekijk meer foto's over: Buitenland Cultuur bedevaart pelgrims Romario El Rocio Spanje 1/14 De oversteek van de rivier Quema. navigeer met PageUp/PageDown , zoom in met F11 2/14 Azucena Alarcon (32) van de Fuengirola broederschap poseert onderweg. zoom in met F11 3/14 Pelgrim Jose Luis Garcia (34) van de Sanlucar de Barrameda broederschap op zijn paard. [Toon scherpe foto] 7/14 El Camino, zoals de tocht genoemd wordt naar Huelva, wordt te voet ondernomen. [Toon scherpe foto] 8/14 Pelgrims duwen een kar met daarop het vaandel van de Maag van El Rocio nadat ze de rivier Quema zijn overgestoken.

Related: