background preloader

Pokémon GO – JL Skolutveckling

Pokémon GO – JL Skolutveckling
Pokémon GO kombinerar känslan av skattjakt med klassiska gamificationelement som att levla upp, att försöka få sin samling (Pokémons) komplett (habegäret när man kan få en unik Pokémon…) och att hela tiden få belöningar för olika delmål. Spelet kommer garanterat att få en väldigt stor del av de ungdomar som suttit stilla och spelat dataspel att ge sig ut och röra på sig, vilket är precis vad de vuxna önskat, men oftast inte lyckats med. I lördags (16 juni) släpptes spelet till den svenska marknaden (tillsammans med ca 25 andra länder). Tyvärr innebar det överbelastning för servrarna och spelet låg nere ett antal timmar under eftermiddagen i går. Jag kommer att dela upp texten i 3 delar, del 1 för föräldrar, lärare och andra som vill få en kort inblick i vad Pokémon GO är (och det kommer de flesta föräldrar och lärare att behöva veta!) Del Pokémon GO är en app till mobiltelefon (finns både för iPhone och Androidtelefoner) som har blivit en dundersuccé i de länder där den släppts. Del Ägg Lag Related:  Övrigt2

Guide: Tips och tricks i Pokémon Go | Cafe.se Pokémon Go har äntligen släppts i Sverige. Vi har redan hunnit göra alla misstag, så att du slipper. Här är alla tips jag önskar jag fått, innan jag började spela Pokémon Go. Läs också: Pokémon Go släppt i Sverige – kraschade direkt 1. I början av spelet kommer du få välja mellan en Squirtle, Charmander och Bulbasaur. 2. Till en början tänkte jag spara mina pokébollar och bara fånga en av varje (#djurvän). 3. Spara bara de allra bästa exemplaren av varje pokémon. Då skickas de direkt till den störige professor Willow (fråga inte vad han gör med dem) och du får en godis i utbyte. 4. Nu låter jag som ett elitistiskt as här, men det finns ingen värre känsla än att ha plöjt ner en massa stardust för att träna typ en Drowzee som du trott var superstark, bara för att sedan hitta en mycket starkare i det vilda. Kolla på kraftmätaren som syns i en båge ovanför din pokémon. OBS! 5. Vissa pokémon har flera stadier av utveckling (Dragonite -> Dratini -> Dragonair).

Workshopsmaterial del 1: Att jobba med Bee-Bot/Blue-Bot – Linda Mannila Bee-bot och Blue-Bot är små robotar som på ett motiverande och lättfattligt sätt tränar bl.a. problemlösning, algoritmiskt tänkande, felsökning och samarbete. De marknadsförs som introduktionsrobotar för de yngsta, men de passar minst lika bra för att konkretisera programmering till en början även för äldre. Jag har t.ex. lärare i mina projekt som jobbar med Bee-Bots med elever på åk 5-6 – och eleverna storgillar de sympatiska bottarna. Robotarna kan röra sig framåt och bakåt samt svänga höger och vänster. Robotarna rör sig alltid 15 cm, vilket gör att man med fördel kan använda sig av underlag med 15×15 cm rutmönster. Matematik Tallinje: Använd tejp för att skapa en tallinje på golvet och låt Bee-Botten addera eller subtrahera (gå framåt och sedan bakåt) två tal. Modersmål och språk Skapa en berättelse utgående från bilderna på en matta. Omgivningslära/NO Fyll en matta med planeter och programmera Bee-Botten att besöka olika planeter. Hur har du jobbat med Bee-Botten eller Blue-Botten?

Italiensk spaghetti carbonara - Italienska recept 01.Info Snabb och välsmakande rätt. Mina två barnbarn, Marilena och Sofia, älskar den här pastarätten. SMSa “Recept 75” til 72445 för att få ett textmeddelande med inköpslista 02.Ingredienser 300 g spaghetti 200 g pancetta i skivor (eller bacon) 3 msk olivolja 2 ägg 100 g Galbani Parmesan Salt och nymald peppar 03.Matlagning Skär pancettan i små bitar och stek den i en varm stekpanna med lite olja. Koka upp lättsaltat vatten i en gryta och koka spaghettin al dente. Ställ grytan på plattan på svag värme och häll de uppvispade äggen över spaghettin.

Programmering - Skellefteå kommun I förskolan handlar programmering om att få en första förståelse vad det kan innebära. Barnen ges ett kreativt utrymme och har möjlighet att forma sin egen lärprocess samtidigt som de bli bekanta med programmering och kodning. En varierad arbetsgång med analoga lekar som tillsammans med digitala verktyg lägger grunden. Det ger möjlighet till att arbeta brett med både matematik, språk, NO- och SO orienterade ämnesområden. När det gäller skola så är ovan nämnda arbetsområden lika väsentliga och regeringen har beslutat om förtydliganden och förstärkningar i läroplaner, kursplaner och ämnesplaner för grundskolan. Skolkontorets mål är att ge pedagoger likvärdiga förutsättningar att jobba med programmering och det här materialet erbjuder praktiskt arbetssätt för att arbeta med programmering i förskola och skola. För att kunna ta del av Kodväskorna ska pedagog genomgå en kort fortbildning.

Om inspiration, kreativitet och att växa i det utvidgade På Sett spelade Lärarpodden in en podd om min undervisning som bygger på kreativitet och att vara en del av det utvidgade kollegiet. Podden kan ni lyssna på här om ni vill. Den är 10 min lång. Och vill ni ta del av de planeringar som jag pratar om i podden finner ni dem här nedan. Kanske de kan hjälpa dig som är ny igång med höstens planeringar eller dig som bara söker inspiration. I höst återkommer jag på LR-bloggen med nya ämnesspaningar och första inlägget kommer att om ett digitalt verktyg som är enkelt att lära sig om man vill komma igång snabbt med ett bra och användbart verktyg.

Kom så ska vi koda! | Tips och tankar om programmering för barn och andra nybörjare. Universitetsadjunkter i pedagogiskt arbete i förening med forskarutbildning Karlstads universitet präglas av aktiv samverkan med det omgivande samhället i kombination med akademisk excellens. Karlstads universitet har cirka 16 000 studerande och drygt 1 200 anställda. Ett demokratiskt synsätt, jämställdhet och mångfald är grunden för vår verksamhet. Vi strävar efter en mångfald av bakgrunder och kompetenser som berikar verksamheten. ANSTÄLLNINGENLärarutbildningarna vid Karlstads universitet är på stark frammarsch och vi är mitt i en spännande utvecklingsfas. MILJÖNLärarutbildningarna är universitetets största utbildningsområde och vi driver ett brett utbud av utbildningar med inriktning mot yrkesverksamhet inom förskolan, grundskolan och gymnasieskolan. I anslutning till lärarutbildningsområdet bedrivs omfattande forskning. Att utbilda sig till lärare är att utbilda sig till ett framtidsyrke där vi, med din och vår samlade kompetens, vill medverka. Av särskild vikt är pedagogisk skicklighet. ANSÖKANTill ansökan bifogas väl dokumenterade meriter.

Fler nyanlända elever ska bli behöriga till gymnasieskolan För att fler ska nå kunskapsmålen har regeringen i dag beslutat att ge en särskild utredare i uppdrag att föreslå hur utbildningen för de elever som kommer till Sverige under grundskolans senare år kan stärkas. Tiden i svensk grundskola är avgörande för möjligheten att bli behörig till gymnasieskolans nationella program. De som kommer till Sverige så att de kan börja i svensk skola vid sju års ålder når till exempel kunskapsmålen i stort sett i lika hög grad som elever som är födda i Sverige. För de elever som har börjat i svensk skola i årskurs 1–5 har andelen som blir behöriga till gymnasiet ökat från 69 procent till 72 procent sedan 2013. Regeringen arbetar på många olika sätt för att stärka nyanlända elevers förutsättningar i alla skolformer (se bifogat bakgrundsmaterial). – Barn som kommer till Sverige under skolåren har olika bakgrund.

Related: