background preloader

Kodknäck – Datalogiskt tänkande och programmering på Årstaskolan

Kodknäck – Datalogiskt tänkande och programmering på Årstaskolan

http://kodknack.se/

Related:  PROGRAMMERINGCodingprogrammeringkrno97Kodning

Kodning är enklare än du tror! Serien Kan du koden hjälper dig att komma igång med programmering. Det är enklare än du tror och dessutom roligt! I serien lär vi oss bland annat grunderna i kodning, kodning i olika program och programmering av robotar. Introduktion I första delen av serien berättar Linda Mannila om grunderna i kodning. Programmering är mycket mer än bara kodning. Robotprogrammering Riktiga robotar Bee-Bot Här är en robot som är för de allra minsta. Lätt att programmera genom att trycka på knapparna. Blue-Bot Du kan styra Blue-Bot från appen Blue-Bot samt se din kodsekvens.Här kan du köpa Blue-Bot. Våga testa programmera med barnen – UR:s nya tv-serie visar vägen - UR - Sveriges Utbildningsradio AB Idag är förståelse för hur den digitala världen är uppbyggd i allt högre grad en viktig förutsättning för att delta i samhället. I UR:s nya serie Programmera mera får 9-åringar olika utmaningar som ger övning i tankesättet bakom programmering. Det kan till exempel handla om att programmera en robot, hitta buggen i koden och att känna igen mönster. Premiär 13 oktober kl. 19.25 i Barnkanalen. – Många förväntar sig kanske att ett programmeringsprogram ska handla om datorer och kod, men vi har valt att fokusera på allt tankearbete som krävs för att kunna programmera, säger Karin Nygårds, programledare, lärare och en förgrundsfigur i drivandet av vikten av digital kunskap i skolan.

Lektionsplaneringar - Vi i klassen - BF Lektionsplaneringar Här hittar du färdiga planeringar som du kan använda i din klass. Planeringarna är indelade i olika teman och tillhörande material finns som bilaga i planeringsdokumentet. Framtid - Lektionsplanering 1 Känslor - Lektionsplanering 1 Så funkar internet Vad är det som finns överallt och som alla använder hela tiden? Internet så klart! Men vad är det egentligen? Hur fungerar det och vem kom på det?

Appskola Instruktionsfilmer: Del 1 (Laddar ner Corona SDK, Coda/Notepad++ & börjar programmera). Del 2 (Skapar nya lua-filer & startscenen samt programmerar in bilder). Del 3 (Fler bilder programmeras in). Del 4 (Ljud- och knappfunktion programmeras). Del 5 (Bild som faller nedåt + knappfunktion till ny scen). Workshopsmaterial del 3: ScratchJr med material översatt till svenska I dag finns det en mängd olika fritt tillgängliga blockbaserade programmeringsmiljöer som gör det möjligt att skapa t.ex. interaktiva animationer, spel, simulationer och andra grafiska program. Blockly är Googles variant, som ligger till grund för t.ex. PencilCode och programmeringsappen för robotarna Dash och Dot.

Digitalkunskap på schemat: Programmering ett sätt att tänka Programmering handlar mycket om samarbete. Det tycker Karin Nygårds, som till vardags är mellanstadielärare, när vi träffar henne i en inspelningsstudio i tv-huset på Gärdet i Stockholm. Hon har lånats in för att vara programledare för en serie program som man hoppas ska inspirera barn och få dem att vilja lära sig mer om programmering. Meningen är också att programmen ska kunna användas av lärare i klassrummen.

Related: