background preloader

Planerings/lektions-struktur matte åk . #Livet i mattelandet

Planerings/lektions-struktur matte åk . #Livet i mattelandet
Fortsatt planerandet inför höstens matteundervisning idag. Gårdagens inlägg med alignmentplanering och matris finns på länken här. Hur ska jag lägga upp arbetet i klassrummet? Jag tänker att jag ska anamma ASL-tänket på så sätt att vi inte formar siffror i all oändlighet utan hittar på andra sätt att träna motorik. Likaså tänker jag att samarbete och kommunikation ska vara en viktig del i undervisningen. De viktiga förmågorna som är synliga i kunskapskraven i LGR11 är markerade med ljusblått på bilden nedan och de kommer att finnas med genomgående genom alla avsnitt som vi kommer att jobba med. Här under kan man se hur jag tänkt lägga upp lektionspassen eller vad jag ska kalla dem, 3-4 st kring varje avsnitt. så betyder det är jag som lärare är där.

http://blogg.hultsfred.se/malinspplugg/2016/06/29/planeringslektions-struktur-matte-ak-livet-i-mattelandet/

Related:  matematikMalins pplugg

Bästa digitala mattesidorna Matematik.fi Matematik.fi är en komplett, elektronisk lärobok i matematik för årskurs 7-9 i den grundläggande utbildningen. Resurscenter för matematik webbmatte.se Tjänsten webbmatte.se finns på åtta olika språk för årskurs 6–9 och på tre språk för gymnasiet. Självskattning och bedömning! Strukturen och tänket kring elevnära pedagogiska planeringar. Då avslutar vi vårt arbete med den pedagogiska planering forntiden. Alignment planering Forntiden. Matris Forntiden Strävorna Senast publicerade aktiviteter Vilken stav är jag? 2A4A Gemensam problemlösning – tal 1A2F4F Lådagram 9D Stam-bladdiagram 4A 4D Observera att det finns en snabbnavigeringsknapp längst upp på de sidor du kommer till då du klickat på en ruta i matrisen. Det finns en version av matrisen där rutorna är något större och ljusare avsedd för egna anteckningar. Kan skrivas ut i A3-format.

Fyrhörning eller tetragon - Matematik minimum - Terminologi och begreppsförklaring En fyrhörning eller fyrsiding eller tetragon (eng. Quadrilateral) är en polygon som begränsas av fyra sträckor, som kallas sidor, vilkas träffpunkter kallas hörn. Fyrhörningen benämns vanligen efter hörn t.ex. Enheter. Två vägar mot samma mål! I går jobbade vi med enheter. Vi har jobbat för att närma oss, eller till och med nå, målet taget från vår PP-vägg i matten: Vi pratade om vad enheter är och vad de används till. Det var några prefix som återkom t.ex. deci, centi, milli och så kilo. Vad betyder dem och kan man hitta dem på andra ställen? Idag skulle vi inte prata så mycket om tid så vi bara nämnde att tid också har enheter.

Matteva-webbsajt med övningar, spel och aktiviteter att använda i matematikundervisningen – IKTsidan Matteva är en webbsajt med övningar, spel och aktiviteter att använda i matematikundervisningen. De flesta applikationerna är gjorda i Flash vilket passar dator bättre än iPad. Vill du trots det testa på iPad? Två vägar mot samma mål. Bråk #Idrömmarnasvärld Ytterligare ett exempel på att arbeta med två vägar samtidigt i klassrummet, två undervisningsspår. I dag gällde det matten och bråk. Vi hade en gemensam genomgång om bråk. Multiplikationstabellen spel - träna gångertabellen Nyhet träna på iPad eller iPhone Detta spel är gjort i Flash och fungerar därför inte på en iPhone eller iPad. Du kan träna multiplikationstabellen på kunskapssidan istället i så fall. Det är inspirerat av vår version men gjord i HTML5 istället. Jag kan varmt rekommendera den då den fungerar på alla telefoner, surfplattor och datorer!

Bronsåldern. För att kunna beskriva måste vi ha begreppen. Då har vi dragit igång nästa tidsperiod i forntidsarbetet. Bronsåldern. Men vad är brons? Det måste vi reda ut först. Vad vet vi om brons? Träna multiplikationstabellen Här kan du träna på multiplikationstabellen i ett pedagogiskt mattespel på nätet. Alla som gått i skolan vet hur jobbig det kan vara att lära sig multiplikationstabellen. Men det kan göras roligare. Därför skapade jag detta mattespel så att elever på ett enklare sätt kan träna på multiplikationstabellen på nätet.

Vi tränar ord med Bitsboard #livetibokstavslandet Måste komma med ett app-tips… I appen Bitsboard kan man ”göra” sina egna spel, typ. Jag kan lägga in vilka bilder som jag vill att eleverna ska träna på och så kan eleverna spela med just de orden på en mängd olika spel. Jag kan lägga in bild, ord och spela in ljud. Så eftersom jag jobbar med läsläran Livet i bokstavlandet, och de i varje kapitel i boken har ord på ordväggen som man ska jobba med i klassen så att eleverna känner igen de orden mha bildstöd när de dyker upp i texten, så har jag lagt in de orden och bilderna med ljud i appen. Barnsidan. Matte, klockan, svenska och engelska. Tycker ditt barn att det är tråkigt att träna på multiplikationstabellen och de andra räknesätten? Här hittar du massor av roliga länkar, till övningar och roliga mattespel! Klicka nedan på den blåfärgade texten för att komma till önskat område.

Engelska, samma lektion, olika nivåer. Att erbjuda en undervisning på flera nivåer gäller i alla ämnen i skolan. Den här lektionen har vi jobbat i engelskan och även där ligger vi på olika nivåer kring samma mål. Just i engelska är ett ämne där jag är ganska styrd av läromedlet. Vi använder oss av Magic och i slutet av workbooken så ska eleverna, efter varje kapitel, självbedöma hur de tycker att det gått att nå målen för kapitlet. De målen har jag använt till min PP-vägg.

Related: