background preloader

Planerings/lektions-struktur matte åk . #Livet i mattelandet

Planerings/lektions-struktur matte åk . #Livet i mattelandet
Fortsatt planerandet inför höstens matteundervisning idag. Gårdagens inlägg med alignmentplanering och matris finns på länken här. Hur ska jag lägga upp arbetet i klassrummet? Jag tänker att jag ska anamma ASL-tänket på så sätt att vi inte formar siffror i all oändlighet utan hittar på andra sätt att träna motorik. Likaså tänker jag att samarbete och kommunikation ska vara en viktig del i undervisningen. De viktiga förmågorna som är synliga i kunskapskraven i LGR11 är markerade med ljusblått på bilden nedan och de kommer att finnas med genomgående genom alla avsnitt som vi kommer att jobba med. Här under kan man se hur jag tänkt lägga upp lektionspassen eller vad jag ska kalla dem, 3-4 st kring varje avsnitt. så betyder det är jag som lärare är där.

Strävorna Senast publicerade aktiviteterSamma area 8C8EAtt väga och jämföra 3A3CVad kan hända? 4D Fyra olika fyrhörningar 8C8EVäga paket och jämföra priser 2A2C3A3CBegreppet pengar 2A3ANyhet!IKT-strävorFrån och med 9 januari och åtminstone två månader framåt kommer vi att publicera en IKT-sträva varje vecka. För att kunna fortsätta ännu längre hoppas vi få in idéer och uppslag från er som har beprövade IKT-aktiviteter att dela med er av.

Montessoriinspirerad matematik | matteblogg på Hjärups skola Positionssystemet i lärpar och lärgrupper Vi håller nu på att arbeta mycket med positionssystemet i åk 2. För att träna på detta och befästa elevernas kunskaper har vi använt oss mycket av lärpar och lärgrupper. Jag har i min klass gjort så att två lärpar tillsammans bildar en lärgrupp. De kan då vara en grupp i 6 veckor då lärparen kan bytas ut inom samma grupp (Vecka 1-2: AB, CD. Vecka 3-4: AC, BD. Här följder en beskrivning av olika övningar vi gjort i lärpar och lärgrupp. Lektion 1 Vi repeterade först kort positionssystemet och begreppen hundratal, tiotal och ental. Efter det fick eleverna göra en uppgift i lärpar. Eleverna satte sig med sina lärpar och fick tre hundratal, nio tiotal och nio ental. Som avslutning fick de fundera på hur det hade gått att turas om. Lektion 2 På nästa lektion jobbade två lärpar tillsammans i sin lärgrupp. De fick även en instruktion till. Eleverna satte sig vid sina gruppbord där tre tärningar, en clearboard med mall, penna och trasa, 6 hundrarutor, 6 tiotal och 6 ental låg framme. Lektion 3

Related: