background preloader

Redmenta - redmenta.com

Redmenta - redmenta.com

https://www.redmenta.com/

Related:  sandoristv

Coggle - Közösségi gondolattérkép készítés Tanárblog - Hogy vagy? - Kösz, jól! Vadonatúj fejlesztés, visszajelzés roppant egyszerűen Internet a tanórán - 2017. április 27. Arra gondoltam, hogy amikor iskolás voltam, tőlem soha senki nem kérdezte meg, hogy hogy vagyok - mármint a tanárok közül. Lehetne ez annak is betudható, hogy csupán engem nem szerettek, de azt láttam, hogy soha, senkitől nem kérdezték meg. Pedig néha szívesen elmondtam volna, hogy ma nem felelnék, mert fáradt vagyok, hogy nehéz volt az előző óra anyaga, vagy egyszerűen majd' meghalok az álmosságtól.

Együttműködés ,csak most a felhőben FejlesztElek - olvasás tanítása Interaktív feladatok az olvasás tanításához trobertanit: IKT alkalmazások Weboldalak lista: Scribbless példa: kilépők: kód készítő: goqr.me, M-learning: A legegyszerűbb online feladatlapkészítő Tippek, trükkök - 2017. augusztus 19. Írta: Prievara Tibor Vannak dolgok, amelyeket nem érdemes túlbonyolítani. Namost, a digitális feladatlapok készítése nem pont ilyen, mégis bemutatunk most egy pofonegyszerű módszert arra, hogyan lehet ilyeneket készíteni a Telegraph nevű oldal segítségéve (amely ITT TALÁLHATÓ). Először az oldal ijesztően üres, de ne hagyjuk magunkat eltántorítani. LearningApps - interactive and multimedia learning blocks A szövegértés és az olvasási készség fejlesztése alsó tagozaton BOOKR Kids Mesetár alkalmazásával – Digitális Pedagógiai Módszertani Központ Az olvasáskészség és a szövegértés fejlesztése, valamint az e készségek fejlesztéséhez szükséges kompetenciák kialakítása összetett pedagógiai folyamat, amelynek során a megfelelő szövegek (mesék, versek, mondókák) kiválasztása, az alkalmazott módszerek és az eszközök meghatározó szerepet játszanak a folyamat eredményességében. A BOOKR Kids pedagógiai rendszere a következő alapelveken nyugszik: Az alsó tagozatos évfolyamok tanulóinak ismereteihez és képességrendszeréhez igazodó, különféle olvasási és szövegértési szinteket megkívánó, válogatott gyermekirodalmi művek több szempontból is pregnánsan érvényesítik az életkori és kognitív szempontból indokolt differenciálás pedagógiai elvét. A BOOKR Kids alkalmazás iskolai használatát elősegítő funkciók:

Módszertani ötletgyűjtemény és digitális módszertár - tka.hu A Tempus Közalapítvány honlapján működő, bárki számára hozzáférhető módszertani gyűjtemények szerkesztésének gondolatát pályázóink és a műhelymunkáinkon részt vevők adták azzal a gyakori visszajelzéssel, hogy módszereiket szívesen megosztanák szélesebbkörben is a tanár kollégákkal. Az ötletgyűjteményt pedagógusok írják és gazdagítják, és pedagógusoknak szól. Az érdeklődők több mint 800 kiváló módszertani ötlet között válogathatnak, a kínálat folyamatosan bővül. Az ötletek kipróbálását, használatát ajánljuk tanórai és tanórán kívüli foglalkozások, illetve projektek keretében is.Milyen motivációs szerepe lehet a Skype-nak az idegennyelv-tanulásban?

Letölthető tanmenetek, segédletek Taneszközeinkhez – a normál tanmenetek és egyéb segédanyagok mellett – ún. rugalmas tanmeneteket is készítettünk a tananyag csökkentése céljából, valamint a taneszközök könnyebb áttekinthetősége és az egyszerűbb használhatóság érdekében. A rugalmas tanmenet szélesebb pedagógiai szabadságot nyújt és jóval személyre szabhatóbb, mint a megszokott tanmenetek, továbbá az elsajátított tudáselemek további gyakorlásának és kiterjesztésének feltételeit, illetve a nagyobb mértékű differenciálás lehetőségét is biztosítja. A magasabb óraszámú tantárgyak esetén a szakmai munkaközösségek minden évfolyamra kidolgozták ezt a szabadabban kezelhető verziót, az emelt szintű képzés taneszközeit és az alacsony heti óraszámú tantárgyakat kivéve. Azonban a heti egy-két órás tárgyak között is találnak a pedagógus kollégák rugalmas tanmeneteket a taneszközökhöz a többi tárgyhoz hasonló módon: a kihagyható tananyag megjelölésével és az így felszabaduló tanulási időkeretre tett konkrét ajánlással.

Mentorháló - jgypk.hu Itt a tavasz! Igen, a Mentor(h)álóban hamarosan tavasz lesz:-) A 2019-es tavaszi évadban is kivételes élményeket és... Békés ünnepeket! A Mentor(h)áló nevében köszönjük Olvasóink és látogatóink idei bizalmát és kitartó figyelmét,... Szent nap-e az ünnep? – évadzáró előadás dr. SzóJelentése.com - Online Magyar Értelmező Szótár

Varázsbetű - varazsbetu.hu Szinonima Szótár

Related:  Információforrások magyar nyelv és irodalom tantárgyhoz - alsó tagozatMagyar nyelv és irodalom alsó tagozatOnline feladatkészítésbilkuciDigi eszközök az oktatásbanTörténlem-linkgyűjteménykatalincsSegédprogramok, ilyen-olyan "készítők"