background preloader

Personligt meddelande

Personligt meddelande
Till den ganska stressade blonda kvinna i grön Volkswagen Golf, årsmodell 2004, som låg efter mig på Skälbyvägen mellan Hässelby och Barkarby och vidare mot Kista norr om Stockholm strax innan klockan 12 idag. Jag förstår att du fann det här med att jag höll hastighetsgränsen på alla 30- och 50-sträckor oerhört provocerande. Du gjorde det ganska klart genom att köra uppskattningsvis 15 centimeter bakom min bil i närmare fyra kilometer, försöka köra om mig vid ett rödljus (innan du i sista sekund upptäckte den där Volvon och insåg att vi inte körde på en enkelriktad väg), för att sedan slutligen argt accelerera in till höger om mig när vi nådde en 70-väg och köra om mig på insidan. I drygt 100 kilometer i timmen. I bussfil. Jag ska inte ta upp din tid i onödan, jag förstår att den är väldigt värdefull för dig. Jag vet ingen annan i hela världen som någonsin fått hans farfar att gråta offentligt. Han blir uttråkad när han inte får vara bland mycket människor, och älskar att stå i centrum.

http://fredrik.cafe.se/personligt-meddelande-2/

Related:  lisagreKrönikorkrönikaKrönika

Dilsa Demirbag–Sten: Bakom framgången finns alltid hårt arbete Jag var tvungen att läsa inledningen två gånger för att ta till mig innehållet. Raderna krossade mitt hjärta. Hur kan vi göra så mot våra äldre? Skillnaderna är stora. Hårlössen bränner ut oss 26 februari 2013 Ser man på. Nu ska det utredas. Av Försäkringskassan. Det här med varför folk mår så dåligt, och framför allt kvinnfolk. Våra manliga politiker kan fortfarande inte begripa hur det kommer sig att kvinnor mår så mycket sämre. När vi lever i världens mest jämställda land. ”Till och med lärare öser ur sig rasistiska och sexistiska kommentarer” 11 december 2014 Taxiföraren Urban som kör mig från Luleå flygplats var tidigare svenska- och engelskalärare på gymnasiet dit jag är på väg. Men han tröttnade på skoltrötta grabbar på bygg- och konstruktions­linjer som ingen ställt krav på. ”Jag fick ta över en klass som tidigare bara tittat på filmer. De hade varken läst ­eller skrivit något innan jag kom dit” säger han. Genom spridda snödrivor och sandade gator skrider jag in på ett gymnasium i Norrland. Här tillbringar ungefär 1 000 elever sina dagar. Här går ”yrkespojkarna och omvårdnadsflickorna”.

Man kan stå på barrikaderna alldeles ensam också Vi står och tittar på varandra. Vi borde kanske kramas nu men det gör vi inte. Med pojkvänner är det enklare, då kan man använda kroppen på ett annat sätt och göra saker bra igen. Men nu står vi bara här. Det obotliga verbala viruset Min mamma brukar säga att om jag svär för ofta så försvinner kraften – orden blir nötta och kantstötta av att upprepas. Jag hör vad hon säger, men fortsätter ändå att språkligt svavelosa. Letar uttryck, eftertryck. Slarvar. Och tänker att det kanske inte gör så mycket om jag tycker att saker är skitbra eller förbannat fåniga. Eller bara så in i helvete jävla viktiga. Krönika av Natashja Blomberg / Henrik Torehammar / Jonna Sima / Anna Laestadius Larsson Dottern tittar medlidsamt på mig när jag inventerar skadorna. Lilltåns nagel är blå. Levrat blod omkring en, två, tre, fyra sår på olika tår. Och nagelbandet på ena stortån är skadat.

”Hemvändande hbtq-personer - en midvintermörk julhistoria” ”Karl-Bertil Jonssons ömma moder fick något religiöst i blicken, ty denna saga utspelar sig på den tid då julen fortfarande firades till minne av Kristi födelse.” Tage Danielssons ord om familjen som älskar sin son som han är sammanfattar julen; tiden då vi firar vi två andra rebelliska kids: Lucia och Jesus.De har mer gemensamt än att vara upphovet till skumtomtar, SMS-lån samt vinglögg och körsång före åtta på morgonen. De var nämligen barn som valde att leva, för sin tid, icketraditionella kärleksliv. Och var ändå högt älskade av sina föräldrar. Lucias mamma ville gifta bort dottern i ett arrangemangsäktenskap. Men dottern blidkade sin stränga moder och slapp gifta sej med en lokal pizzabagare.

Mobbningen är bara en förfest Svenskarna är aldrig mer eniga än när mobbningen i skolan ska stoppas. Nog är det klyschornas klyscha, självklarheternas Mount Everest. Vi kan fråga varenda människa om barn borde fortsätta mobba varandra. Skulle du våga öppna dörren för din granne? Det ringer på dörren. Sakta smyger jag mig fram och spejar i kikhålet, pressar näsan mot dörren. Det står en tant där. Hon är väderbiten och kortklippt. De förskjutna perspektiven i det lilla hålet gör hennes ansikte groteskt stort. Femtiofem millimeter säkerhetsdörr mellan oss. www.lindaskugge.se - Så blir du en förbannat bra krönikör Ur Veckorevyn Jag började skriva jävligt sicka texter i skolan redan på gymnasiet och en del lärare hatade dem och nån enstaka såg och uppmuntrade mig (tack Katarina Forste), sen gick jag Poppius som 20-åring och lekte mig igenom kursen och fick enbart beröm av min otroligt snälla lärare. Jag började på Ultra Magazine som 18-åring, Expressen värvade mig som 19-åring och resten är history. I 13 år har jag levererat mellan en och tre krönikor i veckan.

Ofta att jag fattar ungdomarnas ord Det är vid middagsbordet hemma, och 14-åringen suckar uppgivet. Få kan sucka så utdraget, ljudligt och uttrycksfullt som en 14-åring. Sucken betyder ofta: Du fattar inte! Men det finns olika sätt att inte förstå. Olika suckar. Hanna Fahl: Historien om ”Auberginen” i den japanska dokusåpan har gnagt i mig Man kan undra varför Tomoaki Hamatsu stod ut med att vara instängd ensam i en dokusåpa i över ett år. Men på vissa sätt är vi kanske alla instängda i likadana rum. När Tomoaki Hamatsu, halvlyckad komiker med karriärambitioner, sade ja till att vara med i dokusåpan ”Susunu! Denpa Shōnen” i japansk tv trodde han att han skulle filmas under en period och att programmet kanske skulle sändas någon gång i framtiden.

Det är jag som är Pippi. Jag kände det. Det är jag som är Pippi. Jag kände det. Jag visste det. Direkt. Jag skulle också utmana makten och normer. Jag bestämde mig också för att alltid tänka positivt, som Pippi: elevexempel Instruktion: I dagens samhälle är många människor stressade – även barn och ungdomar. En del blir stressade av att de har för många fritidsintressen, andra av att omgivningen ställer för höga krav på dem. Alla olika val man ställs inför kan också upplevas stressande. På en gymnasieskola i Göteborg finns det till och med en kurs för dem som behöver hjälp att hantera sin stress. Skriv en krönika till en ungdomstidning om konsten att ta det lugnt.

Related: