background preloader

OS i skolan - Sveriges Olympiska Kommitté

OS i skolan - Sveriges Olympiska Kommitté

http://sok.se/den-olympiska-drommen/os-i-skolan.html

Related:  anni0113IdrottSvenskaSO

Jävligt gott - en blogg om vegetarisk mat och vegetariska recept för alla, lagad enkelt och jävligt gott. Min bror och jag har en grej just nu då vi på alla möjliga sätt vi kan försöker kompensera vår vegetariska/veganska diets brist på mustiga flintastekar och grillade grissidor genom att laga så svulstiga och chilifyllda amerikainspirerade rätter som möjligt. Förra gången (som jag ännu inte bloggat om, men som kommer) så testade vi olika sorters vegansk seitankorv och nu i kväll så gav vi oss i kast med den kanske mest klassiska klassikern av dem alla. Hamburgare. Som ni nog borde känna till vid det här laget så är min bror både vegan och till råga på allt sojaintollerant, så mitt senaste favoritrecept på hamburgare funkade inte riktigt då det innehåller både ägg och soja/quornfärs. Därför fick vi höfta fram ett nytt recept. Bror min är dessutom en riktig chilifantast så vi bräsade på med en hel del av den varan också i flera olika former.

Uppdrag sommarlykta Sax, lim, barnmatsburkar, servetter, piprensare, klistermärken… och matematik! Perfekt kombo, speciellt när man undervisar i terminens slut. I mitt förra inlägg beskrev jag hur det kan vara i slutet av terminen. Det märks tydligt att terminsslutet är nära och jag har haft något klurigt att hitta arbetsuppgifter som fungerar i en tid som denna. Det råder en viss trötthet och ett ofokus i gruppen vilket gör att bland annat matematiklektionerna som tidigare fungerat bra – nu blivit något sega. Forntidsresan Att uppmärksamma förmågor och strategier i de yngre åldrarna Här beskriver jag ett tema kring forntiden som jag genomförde senaste termin i åk 3. Syftet med att publicera Forntidsresan här är att inspirera andra till att uppmärksamma förmågorna och läs- och skrivstrategierna i alla ämnen.

Lite tips kring att skapa en högre elevaktivitet i matematik Under min skolgång genomsyrades matematikundervisning av räkning för hand och då framförallt i matteboken. Jag älskade matte redan från början och tröttnade inte trots den mycket monotona undervisningsform. Dock var det inte samma sak för många av mina klasskompisar. Jag har nu som lärare tänkt mycket på hur man skapar lust och glädje till alla ämnena man undervisar i men särskilt mycket i matematik. Det finns inget färdigt recept men jag har några parametrar som hjälpt mig som jag gärna vill dela med mig av. Om något är otydligt eller du vill veta mer så tveka inte att höra av dig!

Skolstart och Kooperativt lärande – Kooperativt Lärande Nu börjar sommarlovet lida mot sitt slut. Snart kommer eleverna tillbaka till skolan – och vissa kommer till skolan för första gången. Eleverna har med sig nya erfarenheter och har utvecklats på olika plan under sommaren. Vare sig elevgruppen är ny eller inte kan det vara bra att börja terminen med gruppstärkande övningar för att arbeta ihop klassen och skapa en gruppkänsla. I inlägget Gruppstärkande övningar finns olika tips på hur man kan arbeta med sin elevgrupp under de första dagarna.

Atar Skriven av Britt Engdal Faktamaterial inlämnat av Bo Knarrström Uroxen var ett imponerande djur. En fullvuxen tjur var omkring två meter hög. Grekisk skinkstek HuvudrättGrekisk 2 kg skinkstek med ben eller hel karré 1 - 1 1/2 dl grovt havssalt 4 vitlöksklyftor 2 rosmarinkvistar 1/2 dl olivolja 3 msk flytande honung Close Bra att veta när du ändrar antalet portioner Detta recept är gjort för 8 portioner.

Linas lärarrum - Läsmysteriet Jag hoppas att ni inte har missat UR:s nya serie Läsmysteriet som modellerar lässtrategier i form av roliga utmaningar. Jag läste om den här serien några månader innan den kom ut och väntade med stor spänning inför det första avsnittet. Nu har jag arbetat med de två första avsnitten med tillhörande uppgifter och mina elever i åk 5 älskar det.

Related: