background preloader

Earth - How much of your body is your own?

Earth - How much of your body is your own?
This story is part of BBC Earth's "Best of 2016" list, our greatest hits of the year. Browse the full list. • Bill Gates is actually worth $1,956• Canadian pop star Justin Bieber has five times fewer cells in his brain than in his liver• Top tennis player Serena Williams has 24.5 trillion red blood cells powering her body• Internet and social media pioneer Mark Zuckerberg’s body contains 800MB of data• President Barack Obama’s head rules his heart; his brain weighs 1.4kg, his heart just 0.4kg Welcome to The Making of Me and You, a unique, new digital interactive from BBC Earth that details extraordinary personalised facts. Just input your date of birth, sex at birth, height and weight, and choose the metric or imperial units that make most sense to you. And instantly find out: Explore, enjoy, and share with your friends either the whole page, or your favourite insights, comparing your vital statistics. This is our story, the story of the making of me and you. Lead photo credit: Beyond Words Related:  9lk biologia

Testaa liikuntatottumuksesi - Sydän.fi Liikkumiseen liittyvien valintojen vaikutukset voi tuntea joka päivä muun muassa vireytenä ja jaksamisena. Pitkän ajan vaikutukset näkyvät esimerkiksi painossa. Jo yksi pieni muutos liikuntatottumuksissa voi lisätä hyvinvointia elämään. Tämä testi arvioi liikuntatottumuksia terveyden ja hyvinvoinnin kannalta. Valitse jokaisesta kohdasta yksi vaihtoehto, joka vastaa tapojasi parhaiten. Tyhjennä Vihreä vaihtoehto Tältä osin liikuntatottumuksesi ovat hyvässä kunnossa terveytesi ja hyvinvointisi kannalta. Punainen vaihtoehto Tältä osin liikuntatottumuksissasi saattaa olla kehitettävää terveytesi ja hyvinvointisi kannalta.

Browse the Gizmos Library of Math & Science Simulations Handbooks contain the same content, including questions and assessments, from the Handbook inside the STEM Case. Handbooks are standalone versions of the Handbook section of the related STEM Case. They cover the relevant science content, but without the real-world problem to solve. Handbooks contain the same content, including questions and assessments, from the Handbook inside the STEM Case. Handbooks are standalone versions of the Handbook section of the related STEM Case. American Association for the History of Nursing (AAHN) Ilman hoitoa Aatu olisi menehtynyt muutamassa viikossa – Päivi-mummon luovuttama munuainen pelasti pojan hengen | Akuutti Tieto sairaudesta tuli läheisille järkytyksenä. – En koskaan unohda sitä puhelua, kun poikani soitti ja kertoi Aatun sairaudesta. Olin lentokentällä paluumatkalla kokouksesta. Tuntui ihan kohtuuttomalta, että pienin vauva jonka olen eläessäni nähnyt, oli saanut osakseen vakavan sairauden, mummo Päivi Svensk kertoo. Diagnoosin saamisen myötä epätietoisuuden tuska kuitenkin vaihtui hiljalleen toiveikkuuteen. Vanhempia huojensi tieto siitä, ettei sairaus ollut kuolemaksi, vaan oli hoidettavissa ensin dialyysilla ja myöhemmin elinsiirteellä. – Kun pääsin hoitamaan Aatua viikonloppuisin sairaalaan, positiivisuus alkoi vallata mielen, kun näin, mikä pikku taistelija hän olikaan. Tuntui käsittämättömän pahalta, etten voinut auttaa omaa lastani― Aatun äiti Henna Qvick Aatun äiti ja isä olisivat kumpikin tahtoneet luovuttaa munuaisen pojalleen, mutta tutkimukset osoittivat, etteivät he olleet sopivia tehtävään. – Kyllähän se oli kauheaa, etenkin kun oletin, että kyllä meistä jompikumpi sopii.

Bioman Biology: The Fun Place to Learn Biology! CINAHL Complete | Full-Text Nursing Journals This is the definitive research tool for nursing and allied health professionals. With CINAHL Complete, users get fast and easy full-text access to top journals, evidence-based care sheets, quick lessons and more. Take a few minutes to evaluate all that CINAHL Complete has to offer and you’ll see why hundreds of thousands of nurses and allied health professionals rely on this essential resource. CINAHL Complete provides broad content coverage including 50 nursing specialties, speech and language pathology, nutrition, general health and medicine and more. Earn CEUs with CINAHL Complete Cinahl Information Systems is accredited with distinction by the American Nurses Credentialing Center’s Accreditation Program and is further accredited by International Association for Continuing Education and Training (IACET). Compatible with EBSCO’s Point-of-Care Online Databases CINAHL Complete is compatible with EBSCO’s point-of-care resources including Nursing Reference Center (NRC) and others.

Munuaispotilas Aku Korhonen hoitaa itse dialyysin omassa nojatuolissa – kotihoito tuo vapautta, mutta vie vettä ja sähköä Aku Korhonen nostaa vasemman käden paidan hihaa ja näyttää käsivarttaan. Siihen on piirretty siniset viivat osoittamaan laskimon ja valtimon suuntaa. Käsivarressa on myös jäljet vuosien pistämisestä ja kanyyleista. Pohjois-Karjalassa Liperissä asuva viisikymppinen Aku Korhonen on munuaispotilas. Hän tekee elintärkeän hemodialyysin kotonaan viisi kertaa viikossa, neljä tuntia kerrallaan. Hänellä on viikossa vain kaksi vapaapäivää. Munuaisten toiminta on elintärkeää, sillä ihminen menehtyy ilman toimivia munuaisia. Munuaispotilaiden kotona tehtävä dialyysihoito on yleistynyt ja yleistyy koko ajan. Sairaanhoitaja Jyrki Hyttinen Pohjois-Karjalan keskussairaalan kotihemodialyysiosastolta kertoo, että tähän on useita syitä. – Tässä on tapahtunut ajatustavan muutos. Myös Munuais -ja maksaliitto painottaa tuoreessa kannanotossaan sitä, että jokaisella sairastuneella, jolla on siihen edellytykset, on oltava mahdollisuus kotidialyysihoitoon. – Kaiken kaikkiaan tilanne on kirjava koko maassa.

Tyttöjen murrosiän jarrutushoitojen määrä on lisääntynyt lähes puolella – "Lapsi, joka näyttää aikuiselta, on ongelma", sanoo professori Jo ekaluokkalaisen rinnat voivat alkaa kehittyä ja iho puskea finnejä (siirryt toiseen palveluun) (MTV3). 8-vuotiaan hiki (siirryt toiseen palveluun)(Ilta-Sanomat) voi alkaa haista. Suomalaislasten murrosikä on aikaistunut, joillakin liikaa. Jos murrosikä alkaa alle 8-vuotiaalla tytöllä, fyysistä kehittymistä voi olla tarpeen hidastaa. Se on mahdollista lääkkeellä, jonka käyttö on lisääntynyt lähes puolella vuosikymmenen aikana. Niin sanottu jarrutushoito on tarpeen joillakin lapsilla, ettei pituuskasvu pääty liian varhain. Niin yleensä käy, jos tytön kuukautiset alkavat kovain varhain. Fyysinen murrosikä kestää keskimäärin viisi vuotta. Lastentautien ja endokrinologian erikoislääkäri, professori Jarmo Jääskeläinen arvioi varhain kypsyvien määrän lisääntyneen ennemmin kymmeniä prosentteja kuin prosentteja. Kasvusta huolimatta hoitojen määrä on silti edelleen erittäin pieni. 8–11-vuotiaana alkava murrosikä on nyt jo normaalia. Paljastava kasvupyrähdys Aikaistumiseen yksi varma syy

Suomalaisen sperman laatu jatkaa laskuaan – monelle miehelle tulee yhä yllätyksenä, että omaan siemennesteeseen voi vaikuttaa Oven jälkeen vastaan tulee paksu samettiverho. Sen takaa paljastuu tummalla violetilla ja kullalla sisustettu pieni huone, jonka seinällä venyttelee viitteellinen naishahmo. Hyllyllä on dvd-levyjä, telineessä lehtiä ja pöydällä purkki. Huone sijaitsee Ovumia Fertinovan klinikalla Tampereella, ja siellä on tarkoitus antaa siemennestenäyte. – Näytteen antaminen on ymmärrettävästi jännittävä tilanne, mutta kyllä tulosten kuuleminenkin hermostuttaa. Yhä useammin jotakin vikaa myös löytyy. Tampereella on kaksi paikkaa, joissa sperma-analyysejä tehdään. Taysin osastonylilääkärin Katja Ahingon edessä istuu usein hämmentyneitä miehiä. – Naiset tuntuvat ajattelevan hedelmällisyysasioita enemmän jo ennalta, mutta miehet eivät ehkä mieti siittiöitään ennen kuin syytä ilmenee, Ahinko pohtii. Miehelle on kova paikka, jos omassa siittiötuotannossa on jotakin vialla.Kirsi Kananen Mies voi itse tehdä paljonkin spermansa eteen Myös miehen stressillä voi olla vaikutusta siemennesteeseen.

Anni Kinnunen, 5, antoi tutkijoille hiustupsun ja pölynäytteen kotoa – laaja tutkimus selvittää kodin mikrobien vaikutusta allergioihin Nyt halutaan tietää myös, miten mikrobialtistus syntymähetkellä vaikuttaa myöhempään terveyteen. terveys 14.5.2019 klo 19:30päivitetty 14.5.2019 klo 21:25 Kiuruvetinen Anni Kinnunen on matkustanut vanhempiensa kanssa yli sata kilometriä ottaakseen osaa Kuopion yliopistollisen sairaalan KuBiCo-tutkimukseen (siirryt toiseen palveluun). Kesällä kuusi vuotta täyttävä Anni oli itse ilmaissut äidilleen halukkuutensa lähteä pitkän matkan päässä tehtäviin tutkimuksiin jännittävistä verikokeista huolimatta. – Hyvin meni, kuittasi syksyllä esikoulun aloittava Anni tutkimusten jälkeen lyhyesti. Jo vuosia sitten käynnistyneessä KuBiCo-tutkimuksessa selvitetään parhaillaan lapsen altistumista astmaan ja allergioihin kutsumalla satoja 5–6-vuotiaita seurantatutkimukseen. Samalla arvioidaan myös sydän- ja verisuonitautien riskitekijöitä mittaamalla lapsen veren rasva-arvot, verensokeri sekä määrittämällä lapsen painoindeksi ja kehonkoostumus. – Se oli selvää heti, kun tästä kerrottiin neuvolassa. Lue lisää:

Related: