background preloader

Teaching Handwriting

Teaching Handwriting

http://www.themeasuredmom.com/teaching-handwriting-2/

Related:  SvA och nyanländaSkrivaLågstadietSvenska

Kreativt skrivande: Hur man bygger upp en historia Har du en grundläggande idé till en historia, men vet inte vad du ska göra nu? Det finns massor av artiklar som talar om för dig hur du ska skriva så fort du har kommit på en idé, eller hur du kan utveckla din idé så fort du skapat historiens skelettet. Men vad gör du om du inte har något annat än en idé? Den här artikeln kommer att hjälpa dig att bygga upp en historia från början till slutet, oavsett om det är en barn bilderbok eller en sju delad episk serie. De olika stegen

Vad är magiska skrinet? - Magiska skrinet Tanken med Magiska skrinet är att bygga upp en sagoskatt på de fem minoritetsspråken som fylls på varje år. Det ska gå att återvända till sagorna många gånger och höra dem igen om man vill. En del av sagorna är nyskrivna och andra är historier som har berättats i många generationer. Några är översatta till svenska och sänds i Barnradion i P4.

Att bygga upp en berättande text Idag har vi repeterat hur man bygger upp en berättande text. Vilka delar ska vara med? Först fick vi tre små texter som vi skulle lista ut vad vi skulle göra med. Vi förstod nästan på en gång att det skulle bli en saga. Bästa bokstaven: A A kommer först i alfabetet. När någon ramlar och skriker kan det låta AAaa. Och så börjar ju apa på A. Ny hjälptelefon för barn som kommer ensamma 24 november 2015 Nu finns det hjälp att få på telefon för barn och unga som kommit ensamma till landet. Vår nya telefonlinje svarar på frågor och ger stöd på tre olika språk. Det kan vara svårt för barn som kommer ensamma till Sverige att veta vart de ska vända sig med olika frågor. Och det är inte alltid lätt att få hjälp med praktiska eller mer personliga saker på sitt eget språk. Därför har vi startat en stödlinje dit barnen kan ringa för att prata med en vuxen som kan lyssna och hjälpa till med information om hur det fungerar i Sverige.

Hinderschema Pennvässaren finns från 1 febr 2012 att beställa från Studentlitteratur. Läs om hur MaketeMetoden kan underlätta vägen mot en ökad måluppfyllelse. När vi bekantat oss med hinderbanan... Bild: Hinderbana/Makete-metoden/© Veronica Grönte & Argument Förlag Odla i fönstret Nu har vi också "planterat", som Castor och Frippe som jag skrev om tidigare, fast på ett lite annorlunda sätt! Ett experiment för att få syn på hur växter växer och vad de behöver. Och hur delarna ser ut! Ni behöver: Linas lärarrum - Läsmysteriet Jag hoppas att ni inte har missat UR:s nya serie Läsmysteriet som modellerar lässtrategier i form av roliga utmaningar. Jag läste om den här serien några månader innan den kom ut och väntade med stor spänning inför det första avsnittet. Nu har jag arbetat med de två första avsnitten med tillhörande uppgifter och mina elever i åk 5 älskar det. I övningarna de gör utgår de från sammarbete i grupp där de ska lösa ungefär samma uppgifter som i programmet. Som lärare har jag stor möjlighet att gå runt, lyssna och uppmärksamma vilka strategier eleverna använder sig av. Det här både för att bedömma och planera den fortsatta undervisningen för nedanstående kunskapskrav:

Meka med ABC: A som i Alf Timpani bor i en gammal fabrik. Hon hittar ett bo med ägg och plötsligt kläcks ett ägg och ut kommer bokstaven A. Det visar sig att A heter Alf och är en helvild krumelur som låter som en apa, apa som börjar på a. Timpani och Alf sjunger Apelsinlåten. Medverkande: Johan Ulveson och Tuvalisa Rangström. Del 1 av 10. Bästa översättningsverktygen och ordlistorna Lexin Lexin är en kombination av lexikon och ordböcker som har tagits fram för användning i primärt invandrarundervisning. Google översätt Googles gratistjänst för onlineöversättning översätter text- och webbsidor direkt.

Skapande av text där ord och bild samspelar Skulle det vara nödvändigt? Tja, det står så i det centrala innehållet i kursplanen för svenska för åk 1-3. I åk 4-6 samt 7-9 ska även ljud vara med i samspelet med ord och bild. #läshäxan - ett träningsprogram för läsning. – Digi-bloggen Att ge alla elever möjlighet att lära sig läsa och förstå är en av våra största utmaningar i skolan. Och inspirera till regelbunden läsning av olika typer av texter. Just nu deltar 105 elever i åk 4 i ett träningsprogram för läsning. För att skapa goda lässtunder för mina elever så har jag snickrat ihop ett träningsprogram för läsning.

Related: