background preloader

8 SIDOR – Start

8 SIDOR – Start

http://8sidor.se/

Related:  SFISamhällskunskapSvenskasva

Start - Bedömningsportalen Här finns övergripande information om kartläggningen av nyanlända elevers kunskaper, om genomförandet och om hur materialet kan användas för bedömning, beslut och planering. Information till rektorer och lärare För att du som lärare eller rektor snabbt ska kunna komma igång finns här ett informationsmaterial där du bland annat får svar på frågor som när en kartläggning ska genomföras, vilka kunskaper som ska kartläggas och hur kartläggningen blir underlag för beslut om årskursplacering och undervisningsgrupp. Information till rektorer och lärare (pdf) Lyssna Tolkning Hon utsattes för ”hämndporr” Vem som helst som hon möter på gatan kan ha sett henne naken. – Det gör mig riktigt, riktigt illamående och att jag känner mig otroligt kränkt. Jag kan inte förklara hur kväljande känslan är, säger Hannah Thompson.

Blogg - Estrids bokklubb Hej Sanna! Hur du fick idén till "Ägget"? - Jag har goda vänner som har blivit familj på olika fina sätt. Jag tänkte att det inte finns så mycket böcker om det så jag skrev en. Det viktigaste var att det blev en berättelse, inte en undervisning i nånting. Och dessutom gillar jag snälla deckare. Bildtema Vad är Bildtema? Bildtema är en flerspråkig interaktiv bildordbok med illustrationer och ljud på svenska och flera andra språk. Vill du återgå till startsidan klickar du på husikonen i det övre högra hörnet på sidan. Du bockar för de språk du vill använda och trycker sedan på Kör! Varför Bildtema? Människor för ändring: Häxorna - rättssäkerhet Vad händer i ett samhälle där alla inte kan garanteras en rättvis rättegång? Under 1600-talets häxprocesser dömdes människor till döden, trots att bevis saknades. Idag är vi inte rädda för häxor, men fruktar terrorism och gör allt för att samhället ska kännas tryggare.

Om Ebban - Ebban Hur fungerar Ebban? Ebban är ett skolbibliotek på nätet med tusentals böcker som kan läsas på en dator, surfplatta eller telefon. Varje användare får en egen inloggning som fungerar dygnet runt. Ekorrn satt i granen x 70 För ett antal år sedan blev Anders Bek rekommenderad en bok som heter Stilövningar, skriven av en fransman vid namn Raymond Queneau. Denna bok innehöll inte mindre än etthundra olika varianter av samma grundhistoria; här fanns en rapport, en ögonvittnesskildring, en dröm, en text skriven i presens, en annan skriven i futurum med mera. Förutom att många av texterna var väldigt roliga blev Anders fascinerad av språkets enorma mångfald av uttryckssätt. Så hände det sig att Anders under några särdeles långtråkiga dagar fick för sig att han skulle göra sin egen variant av Queneaus idé.

Start - Bedömningsportalen För att undervisningen ska kunna anpassas till en elevs förutsättningar och behov behöver skolan göra en pedagogisk kartläggning av elevens kunskaper. Skolverkets kartläggningsmaterial för bedömning av nyanlända elevers kunskaper steg 1 och 2 är från den 15 april obligatoriskt att använda i det här arbetet för grundskolan, grundsärskolan, sameskolan och specialskolan. Materialet är avsett att användas för elever i de obligatoriska skolformerna, men kan även användas i gymnasieskolans språkintroduktion. Skolan och Världens Barn Här kommer ett unikt redskap att använda i skolans undervisning om FN:s barnkonvention och millenniemål som passar hela grundskolan! Genom att spela Världens Barn-bingot engageras varje elev i klassen. Genom att följa upp med en egen insamling lär sig eleverna om vikten av aktivt handlande för att vara med och göra världen bättre!

Related:  Svenska för nybörjaresfiingag