background preloader

Keskusta ja Sdp kiistelevät työmarkkina-ahdingosta - Lakko - Politiikka

Keskusta ja Sdp kiistelevät työmarkkina-ahdingosta - Lakko - Politiikka
Keskusta ja Sdp kiistelevät työmarkkina-ahdingosta Kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila (kesk) ihmettelee palkansaajajärjestöjen lakkoiluintoa ja perää vastuunottoa talousasioista myös oppositiopuolue Sdp:ltä. Anttila viittaa Lännen Median kyselyyn, jonka mukaan monet palkansaajajärjestöt ovat valmiita suurlakkoon. Hän ihmettelee, miten lakkoilu edistäisi palkansaajien omaa etua, jota yhteiskuntasopimuksen syntyminen eittämättä toisi. ”Nyt palkansaajajärjestöjen jäsenten tulee vaatia omilta johtajiltaan nimenomaan palkansaajille paljon paremman vaihtoehdon eli yhteiskuntasopimuksen neuvottelemista ja solmimista”, Anttila kannustaa. ”Suomen vei yhteisvaluutta euroon Sdp:n johtama hallitus vuonna 1998 eduskunnan enemmistön tekemällä päätöksellä. Sdp huomauttaa myös, että pääministeri Juha Sipilän (kesk) pakkolait ovat estämässä palkansaajain mahdollisuuksia sopia työehdoistaan normaalilla länsimaisella tavalla. ”Keskusta on hylännyt pahemman kerran palkansaajaäänestäjänsä.

http://www.hs.fi/politiikka/a1452392803893

Related:  ilarijanettequreshijasminsiltavirta

Lännen Median kysely: Pakkolait johtavat palkkasotaan - Lännen Media Oy - Politiikka Lännen Median kysely: Pakkolait johtavat palkkasotaan Hallituksella ja Suomella on edessä raskas syksy, jos hallituksen valmistelemat pakkolait tulevat voimaan. Tähän voi tulokseen voi päätyä Lännen Media tiistaina julkaiseman työmarkkinakyselyn perusteella. Sen mukaan työmarkkinajohtajat uskovat, että pakkolait johtaisivat palkkasotaan, kun liitot ensi syksynä neuvottelevat työehdoista.

Pakkolakilausuntojen jatkoaika yllätti hallituksen epämieluisasti Hallituksen kilpailukykypaketin lausunnoille myöntämä kuukauden lisäaika kasvatti vain pakkolakeihin kriittisesti suhtautuvien määrää lausuntopinossa. Maanantaina päättynyt jatkoaika tuotti kolme uutta lausuntoa: Tehyltä, Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta THL:ltä ja Svenska handelhögskolanilta. Toivottuja valtiosääntöprofessorien lausuntoja ei herunut jatkoajallakaan. Svenska handelhögskolanin eli Hankenin yksityisoikeuden professori Niklas Bruun sentään lähetti lausuntonsa. Siinä hän suhtautuu kriittisesti arkipyhien eli loppiaisen ja helatorstain palkattomuuteen, vuosiloman rajoituksiin ja lomaltapaluurahan muutoksiin. Terveydenhuoltoalan ammattijärjestö Tehy taas vastustaa esitystä, koska se toteutuessaan leikkaisi hoitohenkilöstön palkkoja jopa 10 prosenttia.

Perussuomalaisten puoluesihteeri: ”Järjestötunnukset eivät ainakaan kuulu katupartioihin” - Sebastian Tynkkynen - Politiikka Perussuomalaisten puoluesihteeri: ”Järjestötunnukset eivät ainakaan kuulu katupartioihin” Perussuomalaisten puoluesihteerin Riikka Slunga-Poutsalon mielestä katupartoihin liittyy niin paljon epävarmuuksia ja kysymyksiä, että yksiselitteistä tai nopeaa kantaa partioihin on vaikea muodostaa. ”Ainakaan nahkaliivit ja järjestötunnukset eivät katupartioihin kuulu”, Slunga-Poutsalo sanoo omana kantanaan. Katupartioista ainakin maahanmuuttokriittinen Soldiers of Odin -ryhmä käyttää järjestötunnuksia. Ryhmän sivujen mukaan ”islamin uskoiset maahantunkeutujat aiheuttavat turvattomuutta ja lisää rikollisuutta”.

Valtion budjetti 2016 HS:n perinteinen budjettipuu näyttää, mistä valtion tulot tulevat ja mihin ne menevät. Hyvä lukija, edessäsi on HS:n perinteinen esitys valtion tuloista ja menoista vuonna 2016. Interaktiivisen version avulla voi selvittää esimerkiksi, kuinka paljon valtio ottaa uutta velkaa tänä vuonna. Klikkaamalla tuloarvioruutua aukeaa lainat-niminen otsake, jota painamalla käy ilmi, että valtion nettolainanotto on 5,3 miljardia euroa. Valtio ottaa siis tänäkin vuonna uutta velkaa.

Perussuomalaiset vastustaa Lapin pilkkomista Kannanotossaan Lapin perussuomalaiset vastustavat sitä, että Lappia ollaan pilkkomassa Perämeren alueen politiikoille tehdyllä kyselyllä. Perussuomalaisten mukaan päättäjien mielipidettä muokataan kyselyn avulla Oulun suuntaan. Perussuomalaisten Lapin piirihallitus kysyy, kenen etu on, jos Tornio-Kemin seutukunta siirtyisi osaksi Pohjois-Pohjanmaata. – Tämä kehitys pilkkoo Lapin ja Perä-Pohjolan erilleen. Stubb: Hallitus keskustelee katupartioiden kieltämisestä Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) tyrmää ulkomaalaisvastaiset katupartiot. Hänen mukaansa kansalaisten turvallisuudesta huolehtiminen ei voi tapahtua oman käden oikeudella. – Kaikki rasistiset katupartiot on tuomittava ja kiellettävä. Meillä on viranomaiset, jotka pitävät huolen siitä, että vihapuhetta ei kerta kaikkiaan tässä maassa hyväksytä. Tässä asiasta vastaava sisäministeri Petteri Orpo on on ollut yksiselitteisen selkeä, Stubb kommentoi. Hallitus voi Stubbin mukaan kieltää katupartiot.

STTK:n Palola torjui Ykkösaamussa Orpon esityksen maahanmuuttajien palkkajoustoista: ”Halpatyömarkkinat eivät ole kenenkään etu” - Antti Palola - Politiikka STTK:n Palola torjui Ykkösaamussa Orpon esityksen maahanmuuttajien palkkajoustoista: ”Halpatyömarkkinat eivät ole kenenkään etu” Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n puheenjohtaja Antti Palola torjuu tiukasti ajatuksen maahanmuuttajille maksettavista muita heikommista palkoista. Ylen Ykkösaamussa vierailleen Palolan mukaan se johtaisi ”toisen luokan” työmarkkinoiden syntyyn. ”Siitä on lähdettävä että samasta työstä maksetaan sama palkka”, korosti Palola.

Puolueet puivat suuria vaalijärjestelmän muutoksia lähiviikkoina – Uudenmaan jaosta ja listavaaleista kiistaa? Puoluesihteereiden arvioitavaksi lähtee torstaina niin sanottu demokratiapaketti, jota on pohjustettu virkamiestyönä. Se pitää sisällään perusasioita uusien maakuntien järjestäytymisestä kuten miten maakuntavaltuustot valitaan ja minkä kokoisia ovat vaalipiirit. Mukana on myös kysymyksiä vaalirahoituksesta, vaalikelpoisuuden rajoittamisesta ja vaalijärjestelmän uudistamisesta. Myös viime päivinä puhuttanut listavaalikysymys on mukana. Puoluesihteeriryhmää alkaa vetämään suurimman puolueen, keskustan, puoluesihteeri Timo Laaninen.

Hallituksen toimet kiristävät perheiden ajankäyttöä Moni vanhempi kummastelee, miten työajan lisääminen käytännössä onnistuu. Monesta arki on jo nyt varsin kiireistä. Työajan pidentämistä on perusteltu tilastoilla, joiden mukaan suomalaiset tekevät jopa Euroopan lyhyintä työviikkoa. Tilastokeskuksen erikoistutkija Hanna Sutela muistuttaa, että yhteiskunnat ovat keskenään hyvin erilaisia. Toisin kuin monessa muussa maassa, Suomessa sekä isät että äidit ovat enimmäkseen kokopäivätyössä. – Naisten työpanos on jo kansainvälisissä vertailuista pisimmästä päästä.

Kokoomuksen puoluesihteeri vaihtuu – Minna Arve Turun kauppakamarin toimitusjohtajaksi - Kokoomus - Politiikka Kokoomuksen puoluesihteeri vaihtuu – Minna Arve Turun kauppakamarin toimitusjohtajaksi Kokoomuksen puoluesihteeri vaihtuu. Nykyinen puoluesihteeri Minna Arve on valittu Turun kauppakamarin toimitusjohtajaksi.

SDP:n Rinne: Yksityiset katupartiot voivat lisätä turvattomuuden tunnetta SDP suhtautuu hyvin kielteisesti Soldiers of Odinin eli Odinin sotilaiden kaltaisiin järjestöihin, sanoo SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne. Hänen mukaansa puolue myös tuomitsee kaikenlaiset rasistiset katupartiot yksiselitteisesti. – Oikeusvaltiossa kenenkään ei pidä ottaa oikeutta omiin käsiinsä eikä ajaa omia ideologisia tavoitteitaan synnyttämällä pelkoa ja turvattomuutta, Rinne kirjoittaa yhteisöpalvelu Facebookissa. SDP suhtautuu hyvin kielteisesti Soldiers of Odinin kaltaisiin järjestöihin ja tuomitsee kaikenlaiset rasistiset katupartiot yksiselitteisesti PS-Nuoret tukee katupartioiden perustamista Perussuomalaisten Nuorten ensimmäinen varapuheenjohtaja Aleksi Hernesniemien mielestä on järjenvastaista, että esimerkiksi sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg vaatii kieltämään kansalaispartiot. – Kansalaisten liikkumisvapautta ei saa rajoittaa. Nerg voisi perustella, haluaako hän kieltää ahdistelusta ilmoittamisen poliisille vai esimerkiksi ryhmässä liikkumisen.

Related: