background preloader

Nyheter

Nyheter

http://www.dn.se/?a=/

Related:  nbjons

Problemlösning Det finns massor av ställen där man kan hitta matteproblem för elever att lösa, så det kan kanske kännas onödigt med ett sådant ställe till, men här samlar jag de problem som jag gillar och som jag tycker fungerar i mina klasser. Vill du använda dem - var så god! Problemen finns i pdf-format. Samma problem finns två gånger per sida. Jag brukar låta eleverna limma in problemen på en sida i sitt räknehäfte och lösa problemet i häftet, därför har jag anpassat problemen till det. De är också i svart-vitt, så att man kan skriva ut och kopiera. GR-Utbildning, Läromedel Göteborg (AV) / Standardsökning SLI.SE använder sig av naturliga sökningar, dvs. man skriver det man söker efter helt naturligt utan några ytterligare tecken. Du kan skriva ord, eller allra helst fraser i titeln, sökord eller i beskrivande text - du kan t.o.m. skriva ett ISBN/produktnr om du kan det. Om du t.ex. vill hitta en produkt som heter "Människans utveckling sedan stenåldern" är det bästa att skriva precis det.

Kristianstad kommun Kristianstad nominerad till Årets Stadskärna 2014 Kristianstad är en av två nominerade i Sverige för utmärkelsen Årets Stadskärna. Utmärkelsen går till den stad som på gjort störst framsteg i sin förnyelse av centrum genom samarbete med både privata och offentliga aktörer. Läs mer Jubileumsloppet går rakt igenom Rådhus Skåne Medveten grön, klimatsmart, ekologisk och miljövänlig - Minplanet.se Avkoppling, gemenskap och en känsla för var maten kommer ifrån. Stadsodling ger många vinster! Och komposterar man rätt kan det dessutom kraftigt minska växthusgasutsläppen från odling, enligt vissa. Vi besökte en stadsodlingsfestival för att samtala om att odla i staden – en växande trend.

Mobilspråket har blivit ett eget språk Ylva Hård af Segerstad är språkforskare vid universitetet i Göteborg. Hon studerar just nu det snabba mobilspråkets effekter på hur vi skriver och kommer med en avhandling lagom till jul. - Det används så himla mycket och är så otroligt häftigt. Och det är billigare än att ringa, säger Ylva Hård af Segerstad. Logga in på Hjärntorget Popup-blockerare Denna webbplats använder sig av popup-fönster. Vänligen se till att eventuella popup-blockerare är avstängda. Ännu en morotssoppa Det blev morotssoppa redan i går kväll och jag gjorde riktigt mycket så att det räckte till lunch i dag. Morötter kokas i slantar. Röda linser kokas i en kastrull vid sidan om. Lärarens hyllade brev sprids på Facebook Föräldrar, förvänta er inte att vi ska uppfostra era barn. Mejla inte hela tiden. Ifrågasätt inte allt vi gör. Lita på oss.

Exklusiv Babykorg / vagga - "Vita hjärtan" OBS! FRI FRAKT En babykorg och vagga med hjul är verkligen en smart uppfinning och babykorgen Vita Hjärtan har designats för att erbjuda komfort, säkerhet och en mycket vacker design. Korgen passar också riktigt bra om man har ett litet sovrum och vill ha sin bebis nära sängen. Om barnet har somnat och man behöver flytta till ett annat rum så kan man enkelt rulla barn och korg så att sömnen förblir ostörd. Mått: 100x70cm, Höjd 130cm, Höjd till handtaget ca 85 cm , Liggutrymme: 85 x 50 cm Daim- & kolapaj En av de godaste pajer jag någonsin bakat och ätit! Jag älskar kombinationen av den frasiga bottnen, sega kolan och krispiga Daimen på toppen. Och tillsammans med en krämig klick grädde är den fullkomlig! Förbered gärna pajen dagen innan servering. Förvara den i kylskåpet. Obs!

Hot Mama Det är ganska så skrämmande hur marknaden är styrd för pojkar vs flickor. Det är ju verkligen ingen nyhet men denna artikeln med sina bilder är ganska så intressant. Jag har alltid försökt vara openminded med Movits när det gäller prylar och färger på kläder. Han har haft mycket kläder i rosa och lila, det där med leksaker blev dock svårt när han började på dagis. Online-aktiviteter och spel i matematik Sidor med mattespel, (tack Ulrika Ryan i Södra Sandby för tips och inspiration)CoolmathArcademicskillbuildersPrimarygamesNLVMKunskapsstjärnanWinzellGyldendalBBC NumbertimeSudoku onlineURBBC education TAL OCH RÄKNING Hitta par som hör ihop, bra med bråktal, procent Klicka på alla bråk i blandad form, sedan de som är lika med eller större/mindre än 1 och en halv, bra och rolig träning om bråktal. Klicka på par av bråktal som tillsammans blir 1 Ordna decimaltalen i storleksordning Träna multiplikationstabellen (enkel funktion, bra!) Mult tränar också detta, och KunskapsstjärnanNegativa tal med voltmeter Add like mad Räknespel (Varning, beroendeframkallande...)Kungens tiokompisarNumber twins, hitta kombinationerna som blir 1 till 15 (talpar)15-pusselSikta och skjut, gruppera och få ihop par som blir 1-15, bra för att träna uppdelning av tal Jätteroligt Crazy taxi , krocka med alla tal som är multiplar till 2, 10 osv, hoppa över eller sväng undan för alla andraFingris - träna tiokompisarna

Related:  Svenska dagstidningarandermanNewslejfisStockholmNewsmichaellindquistLänkarSwedenolovlundellmaxlindbergNewsellibjoOmvärld