background preloader

Sipilä: Lisäleikkaukset uhkaavat jos kilpailukyky ei parane

Sipilä: Lisäleikkaukset uhkaavat jos kilpailukyky ei parane

http://yle.fi/uutiset/sipila_lisaleikkaukset_uhkaavat_jos_kilpailukyky_ei_parane/8563171

Related:  nettaikonenronihirvonenjasminsiltavirta

Punavihreä oppositio käy keväällä pakkolakien kimppuun Puoluejohtajataistelua käyvä vasemmistoliitto ei ole onnistunut houkuttelemaan kannattajia samaan tahtiin kuin SDP. SDP on Ylen Taloustutkimuksella teettämän mielipidemittauksen mukaan suurin puolue 22,7 prosentin kannatuksella. Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Aino-Kaisa Pekonen myöntää olevansa pettynyt. Vasemmistoliiton kannatus on 7,3 prosenttia. Opposition pitää Pekosen mielestä pysyä nyt yhtenäisenä. – Ei oppositio rakoile. Valtiovalta aikoo pistää jäihin miljardien sairaalasuunnitelmat Suomessa on meneillään sairaalarakentamisen buumi. Kymmenien erikoissairaanhoidon hankkeiden yhteissumma nousee lähes neljään miljardiin euroon. Perusterveydenhuollon suunnitelmat nostavat summaa toisella mokomalla. Ministeriöissä ei ole katsottu hyvällä, että suuria sairaalahankkeita viritellään ympäri Suomea juuri valtaisan sote- ja itsehallintoalueuudistuksen edellä. Ministeri Juha Rehula onkin saarnannut pitkin syksyä ja ympäri Suomea sairaalarakentamisen vapaaehtoisen lykkäämisen puolesta, mutta laihoin tuloksin.

Hallitus istui vuoden viimeiset kokoukset minimi­kokoonpanossa viiden naisen ... Hallitus istui vuoden viimeiset kokoukset minimi­kokoonpanossa viiden naisen voimin Hallitus oli tänään keskiviikkona koolla vuoden viimeisissä istunnoissaan pienimmällä mahdollisella päätösvaltaisella kokoonpanolla eli viiden ministerin voimin. Istunnoissa oli paikalla vain naisia, mikä sekin on yksi merkkipaalu suomalaisessa poliittisessa historiassa. Pääministerin sijaisena toimi kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen (kesk). Naisparien äitiyslakia pusketaan taas eduskuntaan – Sateenkaariperheen äiti: "Nykysysteemi tuntuu kiusanteolta" Äitiys- ja isyyslaissa on kyse synnyttäjän puolison ja lasten aseman vahvistamisesta. Tammikuussa voimaan astuva isyyslaki mahdollistaa avoliitossa elävälle heteromiehelle isyyden tunnustamisen neuvolassa jo ennen lapsen syntymää. Samaa käytäntöä on pitkään toivottu myös kahden äidin perheisiin. Äitiyslain piti olla osa isyyslakipakettia, mutta pitkän väännön jälkeen naisparien asema päätettiin jättää siitä pois. Nykyisen lainsäädännön mukaan synnyttäneen äidin samaa sukupuolta oleva puoliso joutuu adoptoimaan perheeseen syntyneen lapsen ollakseen juridisesti toinen vanhemmista. Adoptioprosessi saattaa kestää, paikkakunnasta riippuen, yhdestä kahteen kuukautta, jopa vuoden, lapsen syntymästä.

Kansanedustaja: Huono keskustelukulttuuri vaivaa jo eduskuntaakin Kristillisdemokraattien luotolainen kansanedustaja Peter Östman muistaa, että eduskunnassa äänenpainot alkoivat koventua edellisen hallituksen aikana. Silloin nykyiset hallituspuolueet moittivat sen aikaista hallitusta kovin sanoin, ja nyt demari-vasemmisto hyökkää nykyhallituksen kimppuun samoilla aseilla, Östman harmittelee. Hänen mielestään muiden syyttelyn sijaan pitäisi tehdä vastuullista poltiikkaa. Kansanedustajilla onkin hänen mielestään peiliin katsomisen paikka. – Olen joskus sanonut, että olisiko syytä tehdä lapsivaikutusten arviointi tästä meidän työstämme. Kun lapset ja nuoriso katselee debatteja, mitä salissa käydään, niin ei se aina ole ihan parhaimmasta päästä.

Hakkarainen: "Minareettien möly tulee Suomeenkin, jos emme nyt pane hanttiin" Eduskunta keskusteli tiistai-iltana sisäministeriön määrärahoista, jotka ovat kasvaneet turvapaikanhakijoiden määrän kasvaessa. Yhden muistettavimmista puheenvuoroista piti perussuomalaisten Teuvo Hakkarainen (ps.) palattuaan naapuritalossa pidetyltä MTK:n vastaanotolta. Hakkaraisen näkökohtia: – Punavihreät hölmöt haluavat yhä avoimempia rajoja, ja tulijoitahan riittää. – Punavihreät hölmöläiset ovat koko syksyn huutaneet täällä eduskunnassa kaikkia säästöpäätöksiä vastaan.

"Suomi ei ole vuosiin tehnyt tarvittavia uudistuksia" Pääministeri Juha Sipilä on antanut kansalaisille uudenvuodentervehdyksensä. Tervehdyksessä tulevat esille Suomea ja Eurooppaa rankinten ravistelevat kriisit: pakolaisvirta ja taloustilanne. Pääministeri kiittää pakolaiskriisin hoitoon osallistuneita ja toteaa, että Suomi on onnistunut kriisin hoidossa kohtalaisen hyvin. ‒ Tilanne ei ole kuitenkaan ohi, vaan meidän on jatkettava toimia sekä EU:n tasolla että kotimaassa, Sipilä painottaa. Sen sijaan maamme uudistumiskyky ei saa pääministeriltä kiitosta. Sipilän mukaan Suomi ei ole moneen vuoteen tehnyt tarvittavia uudistuksia ja päätöksiä, jotka olisivat turvanneet maan talouden ja säästäneet ylivelkaantumiselta.

Ryhmätoverikin torppaa Huhtasaaren kommentin: "Ihmisoikeudet ovat loukkaamattomat" Perussuomalaisten kansanedustaja Maria Tolppanen paheksuu tiedotteessaan ryhmätoverinsa, perussuomalaisten kansanedustajan Laura Huhtasaaren eilistä lausuntoa. Huhtasaari kirjoitti eilen keskiviikkona viestipalvelu Twitterissä, että "ihmisoikeudet on perustettu suojelemaan siviilejä, ei terroristeja, sotarikollisia tai rikollisia". Hän avasi kommenttiaan Helsingin Sanomissa ja sanoi, että hänen mielestään ihmisoikeudet on tarkoitettu heikoille, kuten vauvoille ja vammaisille, jotka tarvitsevat suojelua. Ihmisoikeudet ovat kuitenkin loukkaamattomat, vastaa Tolppanen.

Related: