background preloader

Kansanedustaja Laura Huhtasaari: Ihmisoikeudet eivät kuulu kaikille - Perussu...

Kansanedustaja Laura Huhtasaari: Ihmisoikeudet eivät kuulu kaikille - Perussu...
Kansanedustaja Laura Huhtasaari: Ihmisoikeudet eivät kuulu kaikille Kansanedustaja Laura Huhtasaari (ps) on väsynyt ihmisoikeuksiin, sillä hänen mielestään niitä käytetään väärin. Huhtasaari lausui asiasta keskiviikkona Twitterissä: ”Ihmisoikeudet on perustettu suojelemaan siviilejä, ei terroristeja, sotarikollisia tai rikollisia.” Kansanedustaja Huhtasaari, voisitko hieman avata kommenttia? ”Minulle väitettiin pöytäkeskustelussa, että vaikka Suomeen tulisi sata Isis-taistelijaa, me emme voisi palauttaa heitä. ”Ihmisoikeudet on tarkoitettu heikoille, kuten vauvoille ja vammaisille, jotka tarvitsevat suojelua. Miten määrittelet ihmisoikeudet? ”Se on hyvin laaja käsite. ”Jokaisella ihmisillä on tietyt oikeudet, mutta se vaihtelee myös maittain. Tulkitset ihmisoikeuksia aika laajasti. ”Ihmisoikeudet perustuvat siihen, että toisen oikeus on toisen velvollisuus. ”Tietysti on oikeus elämään ja syrjinnän kielto, orjuus, pakkotyö ja kidutus. ”Heillä on ensinnäkin hyvin ohut side Suomeen.

http://www.hs.fi/politiikka/a1450248186146

Related:  nettaikoneniidapaukku

Timo Soini: Suomi ei vetäydy kriisinhallinnasta - tässä todisteet Ulkoministeri Timo Soinin (ps.) mukaan Suomi ei ole vetäytymässä kansainvälisestä kriisinhallinnasta, vaan päinvastoin lisää osallistumistaan. – Väitteet siitä että uusi hallitus supistaisi osallistumistaan kriisinhallinnassa, eivät pidä paikkaansa, Soini totesi eduskunnan budjettikeskustelussa. Osoituksena tästä Soini pitää päätöksiä uusista operaatioista. hs Hallitus hillitsee turvapaikanhakijoiden tuloa kymmenillä eri keinoilla Hallitus julkisti tiistaina laajan turvapaikanhakijoihin liittyvän ohjelman. Ohjelman tarkoituksena on hallituksen mukaan katkaista hakijoiden hallitsematon virta maahan, saada kustannukset hallintaan ja kotouttaa turvapaikan saaneet. Ohjelmaan kuuluu sisäministeri Petteri Orpon (kok) mukaan 80 eri toimenpidettä. Hallitus haluaa muun muassa panna turvapaikanhakijat töihin joko vastaanottokeskuksissa tai niiden sijaintikunnissa. Hallituksen mukaan esimerkiksi kotouttamisen toimenpiteiden vastineeksi hakijoiden pitäisi tehdä jotakin työtä.

Välikysymys työpaikoista ei kaatanut hallitusta Hallitus sai eduskunnan luottamuksen välikysymysäänestyksessä perjantaina äänin 121–60. Poissa oli 17 kansanedustajaa. Vasemmistoliiton, SDP:n ja vihreiden yhteisessä välikysymyksessä tiedusteltiin, onko hallitus huomannut Suomen työllisyystilanteen vakavuuden ja mihin työllisyyspoliittisiin korjausliikkeisiin ryhtyy kehityksen kääntämiseksi. Sipilä vei hallituksen hajoamispisteeseen ja takaisin – kolmessa päivässä ehti tapahtua paljon - Hallituskriisi Keskustan, kokoomuksen ja perussuomalaisten muodostama hallitus oli vähällä kaatua kuluneella viikolla keskustan ja kokoomuksen välille syntyneen sosiaali- ja terveysuudistuksen mallia koskevan riidan takia. Keskusta ajoi 18 sote-alueen mallia, mutta kokoomukselle olisi kelvannut enintään 12 aluetta. Lauantain vastaisena yönä saavutetussa kompromissiratkaisussa päädyttiin 18 maakuntaan perustuvaan itsehallintoalueeseen sekä 15 sote-alueeseen.

Eduskunnassa riidellään tämä viikko budjetista – satoja äänestyksiä Valtion tulojen ja menojen ympärillä pyörivää eduskunnan perinteistä joulunäytöstä virkistää tällä kertaa se, että viime vuoteen verrattuna puolueiden roolit ovat pääosin vaihtuneet. Vuosi sitten silloinen valtiovarainministeri; SDP:n Antti Rinne puolusti kokoomuksen Alexander Stubbin vetämän hallituksen budjettiesitystä. Perussuomalaisten Timo Soini ja keskustan Juha Sipilä moittivat silloin hallituksen leikkauslinjaa oppositiosta. Soini: Suomi ei ole enää houkutteleva turvapaikan­hakijoille – ”Matkalippuja jonotetaan kotiin” - Timo Soini - Politiikka Soini: Suomi ei ole enää houkutteleva turvapaikan­hakijoille – ”Matkalippuja jonotetaan kotiin” Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini on tyytyväinen siihen, että Suomi on pystynyt vähentämään houkuttelevuuttaan. ”Se näkyy. 1 500 irakilaista on palannut kotimaahansa ja matkalippuja jonotetaan kotiin”, Soini sanoi perussuomalaisten puoluetoimistolla tiistaina. ”Oleskelulupa määräaikaiseksi, perheenyhdistäminen kiristyy, sosiaaliturvajärjestelmä kiristyy.

Lindström: Turvapaikan­hakijoiden oikeusturva työllistää hallinto-oikeuksia - Eduskunta - Politiikka Lindström: Turvapaikan­hakijoiden oikeusturva työllistää hallinto-oikeuksia Turvapaikanhakijoiden kasvu lisää oikeuslaitoksen kustannuksia, kertoi oikeusministeri Jari Lindström (ps) tiistaina eduskunnassa. Turvapaikanhakijoiden oikeusturvaan liittyviin menoihin hallitus lisää 23,6 miljoonaa euroa ensi vuonna. Rahat osoitetaan maahanmuuttajien oikeusapuun ja hallinto-oikeuksien lisäresurssointiin. Hallinto-oikeuksiin palkataan ensi vuonna 100 uutta työntekijää ja Korkeimpaan hallinto-oikeuteen 30 henkilöä. Määräahojen pohjana on arvio, että tänä vuonna tulee 30 000 turvapaikanhakijaa ja näiden valitukset tulevat hallinto-oikeuksiin ensi vuonna. 10 000 valitukseen varaudutaan Helsingin hallinto-oikeudessa ja 5 000 valitukseen Korkeimmassa hallinto-oikeudessa.

Pääministeri Sipilä Ylellä: Arvonlisäveron nosto olisi epäreilua vähäosaisia kohtaan - Juha Sipilä - Politiikka Pääministeri Sipilä Ylellä: Arvonlisäveron nosto olisi epäreilua vähäosaisia kohtaan Pääministeri Juha Sipilä (kesk) ei innostu esityksistä, joiden mukaan työvoimakustannuksia alennettaisiin pienentämällä työnantajamaksuja. Vaje paikattaisiin arvonlisäveroa (alv) korottomalla. ”Minusta ei ole oikein, että työttömät, eläkeläiset ja muut vähäosaiset maksaisivat tämänkin osuuden [talouden tervehdyttämisestä]. Tämän pitäisi olla se työssä käyvien osuus. Siksi kustannuskilpailukyvyn parantaminen työmarkkinoiden toimilla olisi huomattavasti parempi vaihtoehto”, Sipilä sanoi Ylen pääministerin haastattelutunnilla.

Related: