background preloader

Kursmaterialet Svenska Helt Enkelt.

Kursmaterialet Svenska Helt Enkelt.

Cirkelmodellen Fantasibild - blandade tekniker En sak, som jag tycker är roligt, är att få eleverna att använda sig av nya tekniker och nya material. Det är så lätt att de annars fastnar i blyertsteckningar. Den här bilduppgiften görs i flera moment och kan med fördel göras lärarledd, dvs man gör det steg för steg tillsammans. Läraren gör sin bild och eleverna gör sina. Jag valde att använda sk "julgransljus" som är lite mindre och lättare att hålla i för eleverna. Uppgiften är att rita figurer med ljuset på pappret. Moment 2 - vattenfärger Andra momentet innebär att man målar över allt med vattenfärger så att figurerna, som man gjorde med ljuset framträder. (Medan den första bilden torkar kan man låta eleverna göra flera bilder enligt moment 1 och 2 utan lärarstöd.)Moment 3 - hitta kanterna Nu är det dags att ta fram färgpennorna. Uppgiften är nu att hitta kanterna på figurerna och fylla i dem med pennan. Nu är det dags att ta fram en lite mindre pensel och nytt vatten. Moment 5 - mer detaljer! Gör sedan fler detaljer med färgpennor.

Broschyr om små barns språk och bibliotek 2015-09-15Nu finns en ny broschyr om att läsa och berätta på sitt modersmål – på 48 språk! Broschyren kan användas i bibliotekens samarbete med BVC och i olika andra sammanhang. Broschyren riktar sig till vårdnadshavare med små barn. Syftet är att väcka läslust och berättarglädje och att visa på modersmålets betydelse för barns språk och utveckling. Vi hoppas att fler ska upptäcka det mångspråkiga biblioteket och tror att Olof Landströms bilder kan sätta igång fantasin och berättandet hos såväl barn som vuxna. Sprid på så många sätt som möjligt! Ladda ner broschyren om små barns språk här . Har du frågor eller vill dela med dig av tips och idéer är du välkommen att höra av dig! Broschyren är framtagen av Internationella biblioteket i samarbete med läns- och regionbiblioteken med stöd av Kulturrådet 2015.

Lektionsförslag: Bild- och textpromenad för eleverna – pedagogiska samtal för lärarna Köpte Pija Lindenbaums nya bok ”Kan jag med” (det går också att provläsa där, hipp hurra) och tänkte att vi kunde göra en bildpromenad i omslaget och en tanke att utveckla i de pedagogiska samtalen vid skolan. Låt eleverna få göra en bildpromenad i omslaget: 1) Först skapar vi ordförråd, ett gemensamt i rummet. Det gör läraren genom att visa illustrationen. Gärna på en overhead (om vi har sådana) eller via smartboard. Börja med att modella: Jag ser … randiga byxor. Jag är också tydlig med att ge eleverna ordet – de får alla säga. 2) … vad föreställer vi oss händer i omslaget, vad kan hända i boken om omslaget berättar Nu får vi berätta om vad bilden säger oss, alltså vad vi tänker och tror. 3) Om vi vill ha kortskrivning, bara för att vi vill ge omslaget en rubrik, en mening, ett utrop, en tanke, en liten inledande berättelse kan vi gärna ha det. 4) Så slår vi upp boken. BILD och TEXTPROMENAD Textsidan kan vi också göra en bildpromenad i. Gå tillbaka till omslaget.

Education Edition Early Access - Minecraft Education Edition And we’re continuing to work on a whole host of other features that the community has told us are important, including a Classroom Mode interface for educators with a map and list view of all their students, teleport capabilities, and a chat window for communication. If you have suggestions for future features and capabilities, please let us know at In addition to the product features, we are also releasing updated lesson starters and starter worlds to help educators get started quickly using Minecraft: Education Edition. A range of sample lessons are available for educators to use across subjects and age levels. Many of the 100+ schools and 1,700 students participating in our Beta Program have already found great benefits of using Minecraft: Education Edition in the classroom.

Lexin Välkommen till Lexin på nätet! Här hittar du lexikon på femton minoritetsspråk, men även bildmaterial och kortare videofilmer. Lexikon i bokform finns på följande språk och kan beställas här: Albanska, arabiska, bosniska, finska, grekiska, kroatiska, makedoniska, nordkurdiska, persiska, romska (arli), rumänska, serbiska, somaliska, spanska, svenska, sydkurdiska, tigrinska, turkiska, turabdinska och vietnamesiska. Svenska Lexin finns nu i en helt ny version. Lexin på nätet är ett samarbete mellan Institutet för språk och folkminnen, och Kungliga Tekniska högskolan. EN LÄSANDE KLASS Svanelids skolfrågor - Big 5

Svenska För Invandrare kurs C och D Tangentdansen | ASL inspirerat arbete och mycket mer

Related: