background preloader

GahetNA is een samenwerking van Het Genootschap voor het Nationaal Archief, het Nationaal Archief en Spaarnestad Photo

GahetNA is een samenwerking van Het Genootschap voor het Nationaal Archief, het Nationaal Archief en Spaarnestad Photo

Delpher | gedigitaliseerde Nederlandse historische kranten ADNG – WDNG WikiDelft Wat is WikiDelft? Verhalenover Delft en omstreken Wikidelft is een historisch platform. Hier worden verhalen over Delft, de regio en haar geschiedenis in woord, beeld en geluid verzameld. In de linkerkolom staat alle informatie in thema's gegroepeerd. Plaats uw verhaal op WikiDelft Iedereen (mits geregistreerd en ingelogd) kan verhalen, foto's, geluidsfragmenten en filmpjes op de website kwijt. Eerst registreren Om een bijdrage te plaatsen dient u zich eerst te registreren:» Ik wil me registreren Hulp bij plaatsen bijdrage Wij helpen u graag bij het plaatsen van uw verhaal.

Dossier: Zwarte Piet De Zwarte Piet-discussie laait ook dit jaar weer hoog op. Na de uitspraak van VN-functionaris Verene Shepherd dat het Sinterklaasfeest onmiddellijk moet worden afgeschaft, wordt het debat op Twitter en in andere media op het scherp van de snede gevoerd. Het Meertens Instituut publiceerde de afgelopen jaren een aantal artikelen over de herkomst van Zwarte Piet. De belangrijkste hebben we hieronder op een rijtje gezet. In de discussie over Zwarte Piet worden regelmatig vragen opgeworpen over Zwarte Piet en Sinterklaas in heden en verleden. Op een aantal van deze vragen wordt antwoord gegeven in de Veelgestelde vragen. Artikelen Zwarte Piet heette eerder ook wel Trappadoeli, Assiepan, Sabbas, Sjaak Sjoor, Hans Moef of Nicodemus. Helsloot (2011): De oudst bekende naam van Zwarte Piet: pieter-mê-knecht (1850). Zwarte Piet is een meerduidige figuur. Helsloot, J.I.A. (2009) 'Is Zwarte Piet uit te leggen?'. Boer-Dirks, E. (1993): Nieuw licht op Zwarte Piet. Zie verder:

Historisch onderzoek begint hier Doofpot: was (is) er sprake van een koninklijk pedofiel netwerk - Even kletsenReacties op het nieuws Was (is) er sprake van een grootschalig Koninklijk Pedofiel Netwerk in en rond “HET RONDE HUIS bij Nunspeet en begon hier de collaboratie met Nazi Duitsland? Oordeelt u zelf over de volgende intriges. (bron o.a krant nunspeet 1976) Het ronde huis bestaat niet meer in de bossen bij Nunspeet,waardoor de sporen werden gewist,doch de herinneringen leven en komen meer en meer naar buiten. Rond en in het Ronde Huis speelde zich Dutroux achtige taferelen af zoals verdwijningen,moord ,mishandeling en orgiën met kinderen van 10-14 jaar jong in de betere standen (de elite) van Nederland tot in de Oranje-Dynastie toe . Zittend, van links naar rechts: Kitty Verwey-van Vloten (1867-1945), Johanna E.H. Frank van Vloten alias ‘de Zwarte Duivel’ speelt naast Prins Hendrik de hoofdrol. Johan W. Soms zit voorop zijn paard helemaal naakt zijn zeer jonge 16 jarige vrouw van Chinees-Indische afkomst. Dr.

Utrechtsch Nieuwsblad Blad Bromfiets, Blad Bromfiets, jan. '99. Brommend naar het einde Keurige heren zijn het tegenwoordig. Iets te veel buik en wat te weinig haar, vaak een keurige betrekking of anders wel een baan die daar op lijkt. Als je ze op straat tegenkomt, onderscheiden ze zich in niets van andere huisvaders. buitensporig geergerd, want ik heb gelezen wat ik allemaal gemist heb. Automated Genealogy Welkom op Vluchtoord-Uden

Related: