background preloader

Frontpage

Frontpage
Kitchen design by Henning Larsen Architects 12.08.2015: In collaboration with the kitchen design firm Reform, Henning Larsen Architects has designed a series of kitchen cabinet doors and worktops to complement Ikea’s standard kitchen units. Danish projects honored in the States 09.07.2015: Moesgaard Museum and Campus Kolding, both designed by Henning Larsen Architects, have been awarded The International Architecture Award for 2015. The awards are given by The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design. New magazine about learning spaces 30.06.2015 A new magazine displays Henning Larsen Architects vast experience in designing and detailing different types of educational buildings and learning environments through interviews, project examples and historic oveviews of the development of educational architecture.

http://www.henninglarsen.com/themes/frontpage.aspx

Related:  Architecture firm's

Belzberg Architects Group » Los Angeles Museum of the Holocaust Los Angeles Museum of the Holocaust (LAMH) was founded in 1961 by Holocaust survivors as a place to keep precious artifacts and provide free education to the public, especially students. The Museum is the only L.A. institution with a sole focus on the enormity of the Holocaust – the watershed moment of the 20th century. As the founders insisted, the Museum is always free so that no one will ever be turned away for lack of an entrance fee. As a result, LAMH’s target population consists largely of those from underfunded schools and undeserved communities. Thanks to the tremendous support from LAMH’s donors, over 15,000 students from underprivileged public schools have been able to visit the museum free of charge, students who would otherwise never have the unique opportunity to engage the Holocaust and learn directly from Holocaust survivors.

Kolding Campus In a sustainable class of its own As regards the design of the building, Henning Larsen Architects has not only minimised the need for energy for lighting, heating, cooling and ventilation; the architects have also focused on optimising the passive properties of the building to allow for the shape and construction to contribute to solving some the tasks that would otherwise be solved by means of energy intensive technologies. Daylight is an important parameter in a building to ensure a healthy indoor climate and the well-being of the users.

Contact The office is located on the Kempische Kaai, number 7, on the top two floors; an inspiring environment, with views over the channel up to the Nijverheidskaai. The reception of clients and contacts will happen in an original manner, where everyone will immediately feel 'at home'.WOULD YOU LIKE TO GET ACQUAINTED?Contact us on the numbers+32 11 74 93 29 (office)+32 11 80 09 40 (office)+32 477 84 55 06 (Massimo Pignanelli)+32 477 19 15 02 (Michel Janssens)Practical info: UAU collectiv - Kempische Kaai 7/5 - HASSELT - info@uaucollectiv.com – www.uaucollectiv.com Car park at Ørestad Upper Secondary School The identity of the car park is based on its location in the city as well as its function as part of the traffic facilities of Copenhagen, including the airport and metro. The objective of the design is to open up and activate the car park and downplay its warehouse character and technical expression. The intention is to create a safe car park encouraging rational and efficient commercial parking. To achieve this, the entry and exit are located in the same place, one-way traffic by means of ramps has been introduced and focus has been on making it easy for the users to find their way. With its vibrant expression, the eastern facade connects to the rational parking plan and constitutes the framework of a continuous stairway that links the three floors of the car park and ensures the right inflow of daylight. The western facade opens up to the joint access road providing a view of the area and a plentiful inflow of daylight.

Twin Towers - DMAA AddressWienerberg1100, Vienna CategoryOffices, Towers StatusUnbuilt Competition1st prize Floor Space123.896 m² Gross floor area154.710 m² Chronological All19981999200020012002200320042005200620072008200920102011201220132014 Roppongi 2010, Design, Japan, P-S, Residential Humboldthafen 2014, Design, Germany, H-K, Office, Residential, Urban Planning

Umeå School of Architecture As a growth centre for the architecture of the future, Umeå School of Architecture will provide the framework for inspiration and innovation. From the outside, the building has a cubic expression with its larch facades and square windows placed in a vibrant, rhythmic sequence on all sides. The interior space of the building is designed as a dynamic sequence of stairs and split, open floor levels where abstract, white boxes hang freely from the ceiling filtering the light coming in through the high skylights. One of the key objectives has been to create a bright and open study environment where everyone is part of the same room – only separated by the split levels and glass walls of the teaching rooms. The design supports the opportunity for mutual inspiration and facilitates the exchange of knowledge and ideas between the students. Sustainability and materials

HENN - Architecture Skip to main content attocube systems Headquarters Haar, DE HVB-Tower Modernisation Munich, DE Knorr-Bremse Dev. Topotheque Topotheque will exhibit a tectonic sculpture at Romantso Cultural Centre's Rooftop! Topotheque will give a lecture for the opening of the exhibition, entitled "Synergies between computational design and traditional techniques". You are all welcome to join us on Thursday 12th of June for the vernissage and on Saturday the 14th for a live MPC and DJ Set with Apanemic and K.Pieros! IT University A digital art installation by the American artist John Maeda creates a dynamic and interactive visual composition in the atrium, projecting words and images onto the white meeting boxes. The ground floor comprises the common facilities; lecture halls, students’ café, canteen and library. All research and teaching areas are located on the upper floors. Teaching facilities in open study areas surrounding the atrium and research departments in the calmer zones at both ends of the building. The building stands elevated above terrain. A metal clad frame folds around the entire volume in one singular dynamic movement.

architecten de vylder vinck taillieu architecten de vylder vinck taillieu . photos: © Filip Dujardin Two buildings. Two production studios for dance theatre and music theatre. For Les Ballets C de la B and LOD. DigitalFUTURE Exhibition The DigitalFUTURE exhibition opens at CAUP Exhibition Space, Tongji University, Shanghai at 6pm on 13 August. The exhibition explores the use of advanced computational techniques in generating designs and robotic fabrication technologies in constructing them. It features a range of work from well known progressive practices, such as Zaha Hadid Architects, Greg Lynn Form, UN Studio, Contemporary Architectural Practice and Evan Douglis Studio, together with emerging experimental practices, such SPAN, Biothing, Kokkugia, Rubedo and Synthesis, along with some talented emerging Chinese architects, such as Archi-Union Studio and HHD_Fun, and student work from leading schools of architecture, including AA, Harvard GSD, MIT, RMIT, UPenn, Columbia GSAPP, DIA, USC, CAFA and Tongji.

Michael Schickinger's Portfolio Travel DocumentaryCreative Direction, Photography2012 Corporate Film and Stills for the Kuoni Travel AG An ode to director Terrence Malick - if you will, a celebration of sensual and spiritual moments connected to one continuous stream of visuals representing and materializing the quest for fulfillment of mind, body and soul.Creative Direction, Film, Photography2012 StudyGraphic Design2012 Photo SeriesCreative Direction, Photography2012 Book LayoutCreative Direction, Graphic Design2012 Film & PhotoproductionCreative Direction, Film, Photography2012 Commercial Film & Photo ShootCreative Direction, Film, Photography2012 Comercial Photo ShootCreative Direction, Photography2012 Commercial Travel PhotoshootCreative Direction, Photography2012 This will be a new Hotel ConceptCreative Direction, Interior Design, Branding2012 Photo shoot Tulum, MexicoCreative Direction, Photography2012

Casa Xixim, Mexico / Specht Harpman Architects Project Details: Location: Tulum, Mexico Type: Residential – Houses Project Size: 4800 sq. ft. Architects: Specht Harpman Architects This residence, on a narrow lot fronting a protected bay in Tulum, Mexico, was designed to be fully self-sufficient, and to immerse the occupants in the range of environments that the site offers. A narrow path brings visitors through dense vegetation to a large living / dining / kitchen space that is fully open to the beach beyond. Four bedrooms, above and adjacent to this space, can also be fully opened to the exterior.

Related:  Great architects