background preloader

AulaTIC « Las TIC en el Aula

AulaTIC « Las TIC en el Aula

Catálogo de recursos didácticos de la Web 2.0 Muchos son los catálogos creados hasta la fecha sobre herramientas y experiencias didácticas haciendo uso de la web educativa 2.0, pero pocos me han causado tan grata impresión como el catálogo creado y dirigido por el profesor Pedro Cuesta de la Universidad de Vigo. Para cada herramienta nos ofrecen una cuidada selección de experiencias educativas llevadas a cabo con ellas por docentes y alumnos de distintos niveles educativos. Disponer de un catálogo en el que las múltiples herramientas estén perfectamente clasificadas y definidas es importante y un grupo de docentes ha comenzado a elaborarlo con gran acierto. La multitud de herramientas que describen han sido clasificadas en 21 categorías, para cada una de las cuales establecen los siguientes subapartados : definición, aplicaciones educativas, vídeos, herramientas destacadas y más herramientas . Al acceder a cada una de ellas encontramos una selección de experiencias perfectamente descritas.

Tecnologies de la Informació i la Comunicació Les Tecnologies de la informació i de la comunicació (TIC o NTIC per a Noves Tecnologies de la Informació i de la Comunicació o IT per a «Information Technology») agrupen els elements i les tècniques utilitzades en el tractament i la transmissió de les informacions, principalment d'informàtica, internet i telecomunicacions. Per extensió, designen el sector d'activitat econòmica. L'ús de les tecnologies d'informació i comunicació entre els habitants d'una població ajuda a disminuir el buit digital existent en aquesta localitat, ja que augmentaria el conglomerat d'usuaris que utilitzen les TIC com a mitjà tecnològic per al desenvolupament de les seves activitats i per això es redueix el conjunt de persones que no les utilitzen. Història[modifica | modifica el codi] Podem considerar les TIC un concepte dinàmic.[2] Per exemple, a la fi del segle XIX el telèfon podria ser considerat una nova tecnologia segons les definicions actuals. Un concepte nou [8][modifica | modifica el codi]

Edu 2.0: paquete de herramientas educativas libres Edu 2.0 es un software de aprendizaje. Es software libre y está formado por un conjunto de herramientas educativas que pueden usarse en los centros escolares. Está basada en Ubuntu y en la web del proyecto se encuentra disponible para su utilización y descarga de forma libre y gratuita. Desde hace unos años no son pocas las comunidades autónomas que han apostado -en mayor o menor medida- por el uso de software libre en las aulas. La siguiente comunidad en subirse al carro de las distribuciones libres fue la Comunidad Valenciana con su Lliurex. No han sido pocas las veces que hemos podido leer o escuchar a gente preguntarse el porqué de tantas distribuciones distintas, cuando básicamente son muy parecidas. Edu 2.0 es precisamente eso: una distribución libre 100%, basada en Ubuntu, que incluye herramientas educativas. Valoración media Tu voto: Ninguno Valoración: 4.8 (4 votos)

Escola Verda Què són? | Horts urbans | Espais verds i biodiversitat | Vectors Ambientals | MediAmbient La xarxa d'Horts Urbans de Barcelona és un programa de participació l'Àrea de Medi Ambient destinat a les persones més grans de 65 anys de la ciutat, amb l'objectiu d'incorporar-los a activitats de millora ambiental a través del conreu d'hortalisses seguint els principis de l'agricultura biològica. Aquest programa es va iniciar l'any 1997 amb la posada en marxa dels horts de Can Mestres, si bé el primer hort que va començar a funcionar a Barcelona va ser l'Hort de l'Avi, al districte de Gràcia, l'any 1986, fruit de la petició d'un grup de veïns. Els Horts Urbans tenen uns importants valors socials entre les persones que hi participen, ja que els permeten ocupar el seu temps, afavoreixen la creació d'un teixit de noves relacions i milloren la seva qualitat de vida mitjançant una activitat física molt positiva per a la seva salut. També tenen un alt valor ambiental per a la ciutat, ja que esdevenen nous espais verds públics en els quals l'horta és la protagonista. Com són els horts?

Educació ambiental Les diverses iniciatives en l’àmbit de l’educació ambiental per a les escoles de primària i secundària a la ciutat de Barcelona es canalitzen a través de l’Agenda 21 Escolar de l’Ajuntament de Barcelona, en coordinació amb el Programa d’Escoles Verdes del Departament de Medi Ambient, per tal d’optimitzar recursos i evitar duplicitats. Conveni de col·laboració en matèria d’Educació Ambiental L’abril de 2010, el Consorci d’Educació de Barcelona, el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona van signar un conveni de col·laboració en matèria d’Educació Ambiental. L’objecte d’aquest conveni és la col·laboració de les parts per coordinar el Programa Escoles Verdes i el Programa Agenda 21 escolar de la ciutat de Barcelona, en el marc de la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya, i promoure l’educació per a la sostenibilitat entre els seus centres educatius. Els compromisos dels Consorci d’Educació de Barcelona són els següents:

Related: