background preloader

Maleta de Robòtica: Bee Bots a l'aula (EI, EE i PRI)

Maleta de Robòtica: Bee Bots a l'aula (EI, EE i PRI)
L'objectiu d'aquest projecte es centra en Impulsar la programació a les aules d'Educació Infantil, Primària i Educació Especial per a promoure el pensament lògic i creatiu i la capacitat d'anàlisi en la resolució de problemes reals. I, amés, Fomentar l'intercanvi d'estratègies i coneixements entre alumnes per consolidar un aprenentatge significatiu i competencial. Aprendre a marcar-se objectius i a establir una seqüència per arribar-hi.Engrescar alumnes poc motivats per continguts formalment més acadèmics.Fer ús de la tecnologia no com un simple instrument, sinó integrat en el context de situacions d'aprenentatge.Desenvolupar de manera pràctica i didàctica habilitats motores i cognitives.Font: Experiència de l'Escola Projecte

http://padlet.com/a8901122/3z7bqy0mz0wc

Propostes familiars al Festival Ingràvid de Figueres Actualitzada el 7/10/2015 10:30 Aquest cap de setmana se celebra a Figueres una nova edició del Festival Ingràvid, que inlcou a la seva programació diferents tallers familiars, com: – TALLER DE PLÀSTICA I FOTOGRAFIA: Inspira’t en els artistes contemporanis i fes-te un retrat fotogràfic modern i expressiu. Descompon-te i transforma’t en una obra d’art jugant amb diferents elements i deixa’t fotografiar! – TALLER MUSICAL INTERACTIU: Vine a fer música amb la Wii, el telèfon, el portàtil… i un munt d’objecte com una pilota! – TALLER VÍDEO EN DRON: Vine a conèixer l’univers dels drons enfocats en el món del vídeo!

Ensenyar els menuts a programar en Scratch El servei de Biblioteques de la Generalitat, juntament amb Codeclubcat i les universitats UOC i UPC, impulsa una nova iniciativa educativa per ensenyar programació Scratch a nens i nenes de fins a dotze anys, en uns tallers que es porten a terme com a prova pilot en dues biblioteques de Sant Gregori i Lloret. L'Scratch és una eina que es caracteritza per la senzillesa de la seva composició gràfica i que permet la creació d'històries interactives, jocs i animacions i compartir-les en línia amb altres usuaris. Les sessions són d'una hora i mitja, i es realitzen en aquestes dues biblioteques gironines. El taller consta de dotze sessions i és totalment gratuït. Els voluntaris de la UOC obtenen 3 crèdits de lliure elecció en realitzar el voluntariat.

15 LIBROS QUE TODO DOCENTE DEBE LEER En posts anteriores recomendé 12 libros que todo docente debe leer y otros 10 libros que todo docente debe leer. Sería injusto dejarme en el tintero otros libros amigos que me abren los ojos, que me permiten seguir aprendiendo, que me susurran y me orientan en este largo viaje de la educación, que echaría de menos si no estuvieran en alguna de mis estanterías, que me dan más vida. Aquí os dejo otros 15 libros que todo docente debe leer. 1. Pizarras Digitales Interactivas Juan Carlos Guerra Noticias recientes Manual en PDF y ayuda online Smart Notebook 11Os dejo algo que puede ser de gran ayuda para adentrarnos en el nuevo software de la PDI Smart, el Notebook 11, que como ya dije en el post anterior ... Publicado a las 12 nov. 2012 19:51 por Juan Carlos Guerra Smart Notebook 11Disponible ya para descarga, con numerosas novedades, el software Notebook 11 para la pizarra de Smart, incluyendo un versión de prueba de las herramientas 3D.WEB DE DESCARGA Entre las ... Publicado a las 8 ene. 2013 20:01 por Juan Carlos Guerra Manual de Lesson Activity ToolkitBuenísimo manual en formato .notebook de Ginés Ciudad-Real de las Lesson Activiy Toolkit en formato .notebook el publicado en la nube TIC.DESCARGATE EL ARCHIVO EN PDF tutorial de ... Publicado a las 19 mar. 2012 22:13 por Juan Carlos Guerra

Las TIC en la educación Las tecnologías de la información y la comunicación (TIC) pueden contribuir al acceso universal a la educación, la igualdad en la instrucción, el ejercicio de la enseñanza y el aprendizaje de calidad y el desarrollo profesional de los docentes, así como a la gestión dirección y administración más eficientes del sistema educativo. La UNESCO aplica una estrategia amplia e integradora en lo tocante a la promoción de las TIC en la educación. El acceso, la integración y la calidad figuran entre los principales problemas que las TIC pueden abordar.

Cómo introducir la programación y la robótica educativa en todas las materias Descripción general Este MOOC ha sido creado por un equipo multiprofesional para poner en valor, y en práctica, la necesidad de trabajar en equipo y de abrir perspectivas a una sociedad que demanda una nueva manera de entender la educación y la alfabetización en el siglo XXI en relación a la denominada robótica educativa. En este MOOC, se abre la puerta a nuevos caminos que lleven la alfabetización a una concepción de lenguajes en códigos binarios, de pensamiento computacional, de analizar la vida en algoritmos para construir un futuro que tenga en consideración los valores necesarios para el sostenimiento de un planeta habitado por una sociedad más justa y solidaria que utiliza la tecnología para conseguir estos fines.

alexandria: Biblioteca de materials per a les PDI Aquesta és la base de dades de materials per a les pissarres digitals interactives (PDI). Hi podeu aportar fitxers amb el material en formats diversos (notebook, xbk...) i d'una mida inferior a 20 Mb. --> Com pujar materials per a PDI.La imatge adjunta ha d'estar en format gif, jpg o png (no adjunteu imatges en format bmp).Per tal que el material es pugui previsualitzar heu d'adjuntar un fitxer en PDF (inferior a 10 Mb). Per a més informació consulteu el document Característiques dels materials. Per cercar materials utilitzeu la pestanya "Cerca". alexandria: Biblioteca de materials per a les PDI Aquesta és la base de dades de materials per a les pissarres digitals interactives (PDI). Hi podeu aportar fitxers amb el material en formats diversos (notebook, xbk...) i d'una mida inferior a 20 Mb. --> Com pujar materials per a PDI.La imatge adjunta ha d'estar en format gif, jpg o png (no adjunteu imatges en format bmp).Per tal que el material es pugui previsualitzar heu d'adjuntar un fitxer en PDF (inferior a 10 Mb). Per a més informació consulteu el document Característiques dels materials.

Niños programadores: para qué sirve la enseñanza de programación en las escuelas La tecnología está cambiando muchos aspectos de nuestra vida cotidiana: nuestra forma de relacionarnos con otras personas, nuestra manera de trabajar o, incluso, nuestra manera de aprender. El uso de la tecnología en las aulas no nos es extraño; sin embargo, la tecnología se utiliza como una especie de "instrumento pasivo" que convierte al alumno en un usuario de distintas aplicaciones y servicios. Aunque hace tiempo que los ordenadores llegaron a las aulas y, por ejemplo, se ha entregado a muchos alumnos un netbook dentro de su "material escolar"; el uso que se ha dado a estos dispositivos es el de complemento a libros y cuadernos. Nuestros escolares saben buscar información en Internet o manejar aplicaciones; la tecnología que hay detrás de los dispositivos que usan se les hace invisible y, con ello, pierden las oportunidades y nuevos retos que presenta para su desarrollo la enseñanza de programación y ciencias de la computación en las aulas.

Related:  bee-bots