background preloader

Lärarhandledningar

Lärarhandledningar
Många av våra böcker lämpar sig väl som grund till ämnen att fördjupa sig i. Vi har lärarhandledningar och lektionsunderlag passande för låg-, mellan- och högstadiet. Lästips för tonåringar Vi har samlat aktuella böcker för tonåringar som kan sätta igång tankar om rätt och fel, vem man är och vem som bestämmer! Ladda hem broschyren här. (.pdf) Högläsningsböcker Vi tipsar här oss bra högläsningsböcker att arbeta med i undervisningen. Just nu tipsar vi om följande titlar: Årskurs 1: En annan resa av Lotta Olsson och Maria Nilsson Thore | Ladda ned PDF med frågorna Årskurs 2: Ellen, Sorken och hemligheten av Maria Frensborg | Ladda ned PDF med frågorna Årskurs 3: Den magiska kappan av Katarina Genar | Ladda ned PDF med frågorna Årskurs 4: Lordis loggbok: Utsikt från livets planet av Tove Berggren | Ladda ned PDF med frågorna Årskurs 5: Liesl & Po av Lauren Oliver | Ladda ned PDF med frågorna Årskurs 6: Rubinröd av Kerstin Gier | Ladda ned PDF med frågorna Föreslaget arbetssätt: 1.

http://www.bonniercarlsen.se/Lararrummet/Lararhandledningar/

Related:  Läsajennykindlundhugoson2IKT verktyg

Lustfyllda läsgrupper! – #mellanstadiebloggen [SVENSKA] Inspirerad av detta inlägg som jag hittade någonstans (och som egentligen gäller för gymnasiet, haha) fick jag en omedelbar längtan efter att själv ha läsgrupper och boksamtal med min klass! Jag tänker mig alla i klassen får varsitt exemplar av samma bok, och så läser vi och diskuterar den tillsammans. Det brukar vara väldigt motiverande för eleverna att läsa samma böcker och sedan få tillfälle att prata om läsupplevelsen i smågrupper! Några böcker som jag gärna skulle vilja läsa med min femma är bland annat: Förslag på arbetsgång: Innan läsningen

Klassrumsregler Jag blev så inspirerad av Malin Larssons klassrumsregler, så jag gjorde egna till mitt klassrum. Upprinnelsen till bilderna kommer från Tommy Lucassi som var med i ett radioprogram. Här hittar du hans regler som är riktade till pedagoger samt de han har i sitt klassrum. Gärna datorer till skolan – men inte utan en rejäl fortbildning - Sydsvenskan Datorerna köps också in först när skolorna frågar efter dem, och skolorna bestämmer själva vilken slags IT-verktyg de vill ha. Helsingborg gör det som forskningen har kommit fram till behövs för att en IT-satsning i skolan ska lyckas. Fram till nu har många skolhuvudmän gjort tvärtom. En central IT-enhet har gjort storskaliga datorinköp som har fått de svenska skolorna att bli bland de mest IT-utrustade i hela EU (ihop med de andra skandinaviska länderna). Men samma IT-strategi har fått till följd att svenska skolor bara ligger kring genomsnittet i Europa när det gäller att använda IT-verktyg.

Utvecklingssamtal Det här tyckte jag var ett bra exempel på elevstyrda utvecklingssamtal i årskurs ett eller lågstadiet kanske. Något jag tänker använda och göra om så det passar mig inför utvecklingssamtalen i höst. Länk till Sara Perssons blogg: blogg-tips Hennes idé: ”Vi började med att prata om vad ett utvecklingssamtal är och varför man har det. Roald Dahl Roald Dahls föräldrar kom från Norge men själv föddes han 1916 i Llandaff i södra Wales och gick bl a i Repton School. Efter skoltiden fick han anställning i oljebolaget Shell, där han efter några års utbildning sändes på uppdrag till Östafrika. Vid ... Roald Dahls föräldrar kom från Norge men själv föddes han 1916 i Llandaff i södra Wales och gick bl a i Repton School.

Teskedsorden • För barn och unga • Lättläst • Skönlitteratur Ny PISA-studie: Viktigt att tänka till om skoldatorer – Resultatet från PISA-studien visar att it-användningen i skolan har ökat bland 15-åringar och vi vet sedan tidigare att kunskapen om hur datorerna kan användas inte hängt med. Det är viktigt att ha en genomtänkt strategi för it-användningen i skolan för att få ut maximal nytta av investeringarna, säger Anders Fredriksson, biträdande chef på resultatutvärderingsenheten, på Skolverket. Hög it-användning i skolan och låga PISA-resultat Sverige är ett av de länder där tillgången till och användningen av it är som störst och användningen för skolarbete har ökat sedan 2009. I genomsnitt är svenska elever online 39 minuter per dag på skoltid, vilket är över OECD-genomsnittet på 25 minuter.

Bokstavsarbete i förskoleklass och år 1 Så hur gör då lärare med detta oundvikliga?! Jag menar givetvis bokstäverna. Stora eller små? En i veckan? I alfabetsordning, någon annan ordning eller kanske efter utseende? Vad händer inom oss när vi läser? – #mellanstadiebloggen [SVENSKA] Denna dikt av Bo Burnham är ett stycke ren magi. På ett väldigt effektfullt sätt synliggörs vår inre process när vi läser. Att läsa en text handlar inte bara om att avkoda orden. Det händer också något inom oss.

Related: