background preloader

Iefimerida.gr

Iefimerida.gr
Related:  ειδησεις

Α.Χατζηστεφάνου: Ο δημιουργός του Debtocracy μιλάει στην iefimerida Debtocracy: το ντοκιμαντέρ-πρότυπο στον καιρό της κρίσης που μιλάει για το χρέος και προβάλλεται διαδικτυακά από την Τετάρτη 6 Απριλίου, είναι έτοιμο. Κανένας τηλεοπτικός σταθμός δεν παρήγγειλε τη δημιουργία του, καμία χορηγία δεν βοήθησε με τα χρήματά της. Όλα τα έξοδα καλύφθηκαν αστραπιαία από όσους ανταποκρίθηκαν σε διαδικτυακό κάλεσμα και θέλησαν να στηρίξουν μια ανεξάρτητη δημοσιογραφική προσπάθεια. Ο Άρης είναι άυπνος, κουρασμένος, όμως είναι εκεί μαζί με την υπόλοιπη ομάδα για να ελέγξουν και την τελευταία λεπτομέρεια. 6-7 άτομα θα είναι κρεμασμένα πάνω απ΄ τις οθόνες του μοντάζ μέχρι την τελευταία στιγμή. Το Debtocracy ασχολείται με το πρόβλημα του χρέους. Ας τα πει όμως καλύτερα ο Άρης... Γιατί δεν θέλατε χορηγούς; Τη ζήσαμε τη δικτατορία των χορηγών σε άλλα μέσα. Ποια ήταν τελικά η οικονομική ανταπόκριση του κοινού; Τα βγάλατε πέρα; Αρχικά πορευθήκαμε κάπως όπως ένας μαθητευόμενος μάγος. Πως σκέφτεστε να γίνει η διανομή; Η διανομή θα ξεκινήσει απ΄ το διαδίκτυο. Ναι, ευχαρίστως.

athens voice - Home Page Εξάντας, ντοκιμαντέρ στον κόσμο. Σε βιβλίο του 1952 είχε προβλεφτεί ότι έγινε σήμερα! Διαβάσαμε ένα άρθρο και μας έκανε τεράστια εντύπωση. Το τελευταίο καιρό πολλοί ανακαλύπτουν τη διαχρονική γραφή ποιημάτων και άρθρων,όμως όταν έπεσε το συγκεκριμένο στην αντίληψή μας δε το πιστεύαμε το πόσο «μέσα» έπεσε στις προβλέψεις του ένας άνθρωπος ΤΟ 1952. Ήταν Γενάρης του 1952, όταν ο Ισίδωρος Πόσδαγλης ολοκλήρωνε το πόνημά του «Πατριωτική Οικονομική Πολιτική», ένα μικρό βιβλιαράκι που «κάποιοι» φρόντισαν να εξαφανιστεί. Αντίτυπά του μοιράζονταν από χέρι σε χέρι μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 1980, περίπου τρεις δεκαετίες μετά την πρώτη του έκδοση από τις οικονομικές εκδόσεις «Μπιστιρλή», το γνωστό στους μυημένους εξειδικευμένο εκδοτικό οίκο που από τις αρχές του αιώνα εξέδιδε τα πλέον προχωρημένα επιστημονικά συγγράμματα για λίγους και εκλεκτούς. Ποιος ήταν ο Ισίδωρος Πόσδαγλης; Γεννήθηκε στη Λαμία το 1907. Το 1940 επιστρέφει στην Ελλάδα, εντάσσεται στην Αντίσταση και με το τέλος του πολέμου συλλαμβάνεται από τους Άγγλους και παραδίδεται στη Χωροφυλακή. Αυτά για την ιστορία.

Romfea.gr | Όλη η ορθοδοξία με ένα κλικ Αρχική - Εφημερίδα Η Εποχή Redfly Planet Κωνσταντίνος Φίλης | Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων Ο Δρ. Κωνσταντίνος Φίλης είναι ειδικός σε θέματα που αφορούν στο χώρο της Ρωσίας και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και στρατηγικός αναλυτής της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στις περιοχές της Μαύρης Θάλασσας, του Καυκάσου και της Κεντρικής Ασίας. Κατέχει Πτυχίο Πολιτικών Επιστημών και Ιστορίας, Μεταπτυχιακό στην Παγκόσμια Διακυβέρνηση και Διδακτορικό στη διαμόρφωση και άσκηση της εξωτερικής πολιτικής, με έμφαση στη ρωσική κατά την πρώτη περίοδο Putin (2000-2004). Έχει διατελέσει Διευθυντής για θέματα Ρωσίας του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ) του Παντείου Πανεπιστημίου και από το Νοέμβριο του 2004 ορίστηκε Επικεφαλής του Κέντρου Ρωσίας και Ευρασίας του ΙΔΙΣ, το οποίο μετονομάστηκε σε Κέντρο Ρωσίας, Ευρασίας και Νοτιο-ανατολικής Ευρώπης τον Σεπτέμβριο του 2008. Το Νοέμβριο του 2007 εξελέγη Ανώτερο Συνεργαζόμενο Μέλος στο St Antony’s College του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και από τον Σεπτέμβριο του 2008 είναι εταίρος του τμήματος Νοτιο-ανατολικών Ευρωπαϊκών Σπουδών της Οξφόρδης.

ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ The TOC ethnos.gr Ανιχνεύσεις

Related: