background preloader

Ηλεκτρονική εφημερίδα με άποψη

Ηλεκτρονική εφημερίδα με άποψη
Related:  ειδησεις

ethnos.gr Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα (1) Οργάνωση Γη - Κέντρο της Γης Τα παιδιά χορεύουν στα δέντρα που μιλούν! Αυτή τη Κυριακή 13 Απριλίου στις 11.00 π.μ η ομάδα Synergy of Art έρχεται στο Κέντρο της Γης και χαρίζει μία μοναδική εμπειρία στα παιδιά! (άνω των 5 ετών). Ελεύθερη συμμετοχή - Για τη συμμετοχή σας...: simetexo@organizationearth.org Η δράση είναι εμπνευσμένη από την αφήγηση του κειμένου "Μέχρι το Μπλε", μία ιστορία για τον παράξενο γλύπτη Τζούλ και τα εκκεντρικά γλυπτά του. Κείμενο: Μαρία Ζαβάκου Χορογραφική σύλληψη: Silvia Macchi Συντονισμός: Silvia Macchi, Ροδάνθη Σγουράκη, Μαρία Ζαβάκου Δείτε περισσότερα Σε βιβλίο του 1952 είχε προβλεφτεί ότι έγινε σήμερα! Διαβάσαμε ένα άρθρο και μας έκανε τεράστια εντύπωση. Το τελευταίο καιρό πολλοί ανακαλύπτουν τη διαχρονική γραφή ποιημάτων και άρθρων,όμως όταν έπεσε το συγκεκριμένο στην αντίληψή μας δε το πιστεύαμε το πόσο «μέσα» έπεσε στις προβλέψεις του ένας άνθρωπος ΤΟ 1952. Ήταν Γενάρης του 1952, όταν ο Ισίδωρος Πόσδαγλης ολοκλήρωνε το πόνημά του «Πατριωτική Οικονομική Πολιτική», ένα μικρό βιβλιαράκι που «κάποιοι» φρόντισαν να εξαφανιστεί. Αντίτυπά του μοιράζονταν από χέρι σε χέρι μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 1980, περίπου τρεις δεκαετίες μετά την πρώτη του έκδοση από τις οικονομικές εκδόσεις «Μπιστιρλή», το γνωστό στους μυημένους εξειδικευμένο εκδοτικό οίκο που από τις αρχές του αιώνα εξέδιδε τα πλέον προχωρημένα επιστημονικά συγγράμματα για λίγους και εκλεκτούς. Ποιος ήταν ο Ισίδωρος Πόσδαγλης; Γεννήθηκε στη Λαμία το 1907. Το 1940 επιστρέφει στην Ελλάδα, εντάσσεται στην Αντίσταση και με το τέλος του πολέμου συλλαμβάνεται από τους Άγγλους και παραδίδεται στη Χωροφυλακή. Αυτά για την ιστορία.

Nomadic universality | Intellectual Commons Matrix 24 | Σπάμε τον κώδικα The Crisis Has Yet to Hit the Wealthiest Greeks He'd be happy to discuss art, says the spokeswoman of Greece's biggest shipping magnate. He'd be willing to talk about his collection and the market, or about his fondness for German painters, such as Neo Rauch or Otto Dix, from whom he owns several works. Perhaps he might even muse on the Botero painting he recently purchased for €330,000 ($420,000). George Economou, though, would prefer not to discuss his country. Only a chosen few have received a fuchsia-colored invitation to attend the "Talking Heads" exhibition. Economou's little slice of heaven is well-protected. Sitting in a Mercedes luxury sedan with the air conditioning on high after the private viewing, Economou's daughter Alexandra says that her country is not as safe as it used to be and that she now only takes a taxi in a pinch out of fear of being abducted. Stored away in Switzerland At the same time, there are a number of lists circulating in Athens including names attached to unfathomable sums of money.

Κωνσταντίνος Φίλης | Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων Ο Δρ. Κωνσταντίνος Φίλης είναι ειδικός σε θέματα που αφορούν στο χώρο της Ρωσίας και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και στρατηγικός αναλυτής της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στις περιοχές της Μαύρης Θάλασσας, του Καυκάσου και της Κεντρικής Ασίας. Κατέχει Πτυχίο Πολιτικών Επιστημών και Ιστορίας, Μεταπτυχιακό στην Παγκόσμια Διακυβέρνηση και Διδακτορικό στη διαμόρφωση και άσκηση της εξωτερικής πολιτικής, με έμφαση στη ρωσική κατά την πρώτη περίοδο Putin (2000-2004). Το Νοέμβριο του 2007 εξελέγη Ανώτερο Συνεργαζόμενο Μέλος στο St Antony’s College του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και από τον Σεπτέμβριο του 2008 είναι εταίρος του τμήματος Νοτιο-ανατολικών Ευρωπαϊκών Σπουδών της Οξφόρδης.

ΑΛΗΘΙΝΑ ΨΕΜΑΤΑ - εδώ το ψέμα αληθεύει | Όταν όλα τα άλλα αποτύχουν, πες την αλήθεια. True Lies Spiegel: Πώς ζουν οι πλούσιοι Ελληνες Τo ρεπορτάζ περιγράφει σκηνές από τη χλιδάτη ζωή των εφοπλιστών Οικονόμου Πατίτσα και Πατέρα ενώ στον ρεπόρτερ του γερμανικού περιοδικού μιλά και ο Πέτρος Κοκκαλής, γιος του Σωκράτη Κόκκαλη Η ελληνική οικονομία εδώ και τρία χρόνια παλεύει να ορθοποδήσει την ίδια ώρα που η χώρα προσπαθεί να εξισορροπήσει τον προϋπολογισμό της με την επιβολή σκληρών μέτρων λιτότητας. Οι πλουσιότεροι κάτοικοι της Ελλάδας όμως φαίνεται να μην το έχουν παρατηρήσει και συνεχίζουν να ζουν τη χλιδάτη ζωή που έκαναν και προ κρίσης. Πολλοί δεν φορολογούνται καθόλου ενώ κάποιοι από αυτούς επιμελώς αποφεύγουν τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος. Την παραπάνω διαπίστωση κάνει το γερμανικό περιοδικό «der spiegel» που σε δημοσίευμά του αναλύει το πώς αντιμετωπίζουν την επέλαση της κρίσης οι πλούσιοι Έλληνες. Σύμφωνα με το δημοσίευμα λίγοι και εκλεκτοί είναι αυτοί που έχουν λάβει τη φούξια πρόσκληση για να παρακολουθήσουν την έκθεση έργων τέχνης «Talking Heads». Το Spiegel αναφέρει επίσης ότι η βίλα του κ. Η κ.

Ανιχνεύσεις kentrinews.gr | Ενημέρωση χωρίς δεσμεύσεις

Related: