background preloader

School Start 1-6 Beginner, Elementary, Themes

School Start 1-6 Beginner, Elementary, Themes
Related Page: My Book About Me Warm-up Welcome Back to School! – Animated Digital Card Funny starter welcoming you back to school (yr 1-4)Kid Snippets: “Back to School” Adults act to child voices. Funny if the students know the body parts (yr 3-5)Back to School – The Most Wonderful Time of the Year (PARODY) A song to start the term with (yr 4-6) Songs and Rhymes School song (yr 1-2)This Is The Way We Go To School (yr 2-4)School Poem A short poem to learn by heart (yr 2-4)Children’s Song- Back to School (yr 3-5)The Rules of the Classroom (yr 4-6) School Vocabulary Classroom objects (yr 1-2)School flashcards (yr 2-3)CLASSROOM INSTRUCTIONS AND RULES (yr 2-3)Learn School Vocabulary! Getting to know What’s your name? Self-Esteem Activities Learning to Learn 5-6 Writing (New Students) Write a story about yourself and how do you like to study English. Please tweet your feedback about working with this theme page to the author.

http://webenglish.se/school-start-1-6/

Related:  frokenborgEnglishEngelska

Nassim Al Fakir: Låt inte diagnosen begränsa dig – Jag har aldrig någonsin sett dyslexin som ett hinder, eller backat för något på grund av den, säger Nassim Al Fakir, artist och skådespelare. Nassim har en förmåga, som han själv benämner det, att gå in i en sorts bubbla där han tror på sig själv till hundra procent. – Jag tror på mig själv på ett sätt som jag nästan är lite fascinerad av själv. Jag kan stå bredvid någon som lyfter 200 kilo och tänka att ”det där kan jag också göra”. Och det är samma sak när det gäller texter. Jag får ofta en idé som gör att jag tror på mig själv. Life on Scilly – pedagogfredrik Den här serien från UR är helt underbar. I sex avsnitt får vi följa ungdomarna Tom, Amy, Harry, Shamus och Jess. Vi får följa deras liv, tankar, drömmar, skola, hobbies och mycket annat från deras liv på de vacka Scillyöarna utanför Englands sydvästkust. Varje avsnitt är ca 15 minuter och man kan välja om man vill ha svensk, engelsk, eller ingen text.

Brainstorm: Engelska – Kooperativt Lärande Strukturen Brainstorm lämpar dig väldigt bra för att arbeta med ordklasser och språk. Vi använde den för att träna på engelska verb. Eleverna var indelade i grupper om 3-4. De fick en penna per grupp och en hög med post-its. Planera för svårigheter så får du fler att lyckas! Tänk dig en solig försommardag vid en sjö. På stranden trängs tonåringarna för att utföra ditt uppdrag, att ta sig över till den andra stranden. Du har undervisat dem grundligt i all teori, det har torrsimmats, övats rörelser och teknik, precis som du har gjort med så många andra klasser genom åren. Pang! Startskottet går, eleverna slänger sig i vattnet och är på väg.

En annorlunda uppgift - första, andra tredje! Grammatik är inte alltid elevernas favoritsysselsättning även om det är frökens! Jag står nästan aldrig framme vid tavlan och har traditionella grammatikgenomgångar. Jag har under åren konstaterat att det inte har så stor effekt och att det tar mycket tid. Jag försöker därför att variera och framförallt lägga in moment som eleverna tycker är roligt. Ett sätt jag ibland använder är grammatikauktion! INTRODUCTION ”The Magic Finger” by Roald Dahl. Årskurs 4 läser just nu ”The Magic Finger” av Roald Dahl. Eleverna har själva fått välja om de vill läsa lite snabbare eller lite långsammare med mer tid för tolkningar och frågor. Det blev till slut två ganska jämna grupper (i alla mina tre klasser). TMF Målet med uppgiften är att:

Googlestudie: Snällhet skapar dreamteam – Chef.se Ända sedan 2002 har Google sökt svaret på varför vissa team är mer produktiva och framgångsrika än andra. Nu har de hittat den hemliga formeln bakom drömteamet. Google har lagt miljontals kronor på att kartlägga nästan varje aspekt av sina anställdas liv, från hur ofta de äter tillsammans till vilka egenskaper de främsta cheferna delar. För att hitta den hemliga formeln bakom ”drömteamet” intervjuade de hundratals medarbetare och analyserade data från 180 aktiva arbetsteam från hela världen.

Realia möter digital läsförståelse Vill du också veta hur du ska planera för och bedöma kunskapskravet för “realia” där eleven ska diskutera företeelser och jämföra med egna erfarenheter och kunskaper? Då Mia Smith och jag började reflektera över hur olika fokus engelsklärare generellt la på bedömningen fick vi en tanke att skapa en planering som bygger på Skolverkets olika material. I de uppgifter vi sett bedöms ofta bara skrivuppgifterna och inte själva jämförelsen kring realian. Inte sällan utan stöd för att eleverna ska nå målen. Smarta citat – #mellanstadiebloggen [ENGELSKA] Dessa citat är underbara och gjorda för att färgläggas. Men de kan också bli en rolig uppgift i skolan, till exempel vid läsårets start. Förslag på arbetsgång: Låt eleverna välja ett citat som de tycker om. # Verktyg – för visuell kommunikation Framtidsforskare är mycket tydliga med att vi kommer att fokusera på och kommunicera alltmer genom visuellt innehåll i form av bilder och video. Både när det gäller lärande och kommunikation i övriga samhället. Det finns till och med de som menar att skriften är en så ny företeelse i mänsklighetens historia att förmågan att skriva (i alla fall för hand) genom den digitala utvecklingen på sikt kommer att försvinna. Den som lever får se. Hur som helst vet vi att visuell kommunikation är av oerhört stor vikt när vi förmedlar innehåll. Följande fyra gratisverktyg, är möjliga att plocka in i undervisningen och lärandet.

Läsförståelsestrategier Att arbeta med läsförståelsestrategier är inget nytt för svensklärare, men tack vare det utvidgade kollegiet sprids många bra varianter för att förtydliga och synliggöra detta arbete. Som språklärare har jag inte fått någon formell utbildning kring detta, så inspirationen för min del kommer från nätet. Jag har tittat på de jättetydliga filmerna som Susanne Nystedt har gjort, kollat in Josef Sahlins sida, kikat in på En läsande klass och läst Annika Sjödahls tydliga beskrivningar. Därför ska du inte sitta ner Att sitta ned en stund är inte farligt, men att sitta länge och varje dag är inte bra. Stillasittande är faktiskt ett av vår tids största hot mot hälsan. Se på din kropp som en lite otålig hund, med massor av spring i benen och noll tålamod. Ju längre du sitter, desto mer irriterad blir din kropp.

Att lära av gamla prov för att lyfta nivån på skrivandet Jag har letat fram gamla nationella prov i engelska för C-delen och elevlösningar som är bedöma i det röda häftet för att kunna använda i undervisningen. Jag har lyckats hitta fyra olika prov som inte har sekretess längre. Dessa kommer vi att titta på efter påsklovet fram till elevernas egna skrivande av texter på de nationella proven i engelska vilket blir ganska precis tre veckor.

Related: