background preloader

Educational Technology and Mobile Learning: 4 Important Guides to Help Teachers Effectively Use iPad in Class

Educational Technology and Mobile Learning: 4 Important Guides to Help Teachers Effectively Use iPad in Class

http://www.educatorstechnology.com/2015/08/4-important-guides-to-help-teachers-effectively-teach-with-ipads.html

Related:  IT tipsiktIKTIKTipads

Samsung använder VR för att låta dig besöka ett läger för flyktingar I ett samarbete med FN-organisationen UNHCR och VR-produktionsbolaget Vrse visar Samsung upp hur livet ser ut i ett flyktningläger i Jordanien. “Vi tycker att det är spännande att se de effekter virtual reality kan bidra med i form av lärande, empati och förståelse”, säger Elin Wallberg, ansvarig för social innovation och samhällsengagemang på Samsung. I videon får man följa den tolvåriga syriska flickan Sidra genom hennes vardag i flyktninglägret Za'atari. Jag besökte företagsmässan Sime där bolaget upp videon med sitt kommande VR-headset för mobilen, som har utvecklats tillsammans med Facebookägda Oculus. Efter att ha tittat på videon måste jag erkänna att det stundtals verkligen känns som att man är där.

Stoppa ett sms i sista sekund – och 5 andra grymt smarta saker som din iPhone... Teknik | Publicerad 22 maj 2015 21.05 På samma sätt som självhjälps-charlataner säger att du bara använder X procent av hjärnans kapacitet så använder de flesta bara samma procent av sin telefons kapacitet. Här är sex tips för din iPhone och iPad (som i regel kräver att du har senaste systemet iOS 8.3) En-till-en-miljö gör undervisningen mer formativ I antologin ”Den trådlösa pedagogiken: en-till-en i skolan på vetenskaplig grund” med Tomas Kroksmark som redaktör presenteras studier med inriktning mot att utforska olika aspekter på införandet av en-till-en i framförallt grundskolan men även gymnasiet. En-till-en beskrivs som en förändring som innebär att varje elev utrustas med en egen dator, surfplatta eller telefon. I kapitlet ”Undervisningen i en-till-en” av Moni Sohlberg och Tomas Kroksmark framkommer resultat som tyder på att en-till-en förändrat såväl lärarroll som klassrumssituation och därmed också bidragit till en förändring av bedömningspraxis. Som särskilt viktigt framställs att det skett en ”perspektivförändring från fokus på undervisning till fokus på elevens lärande” (Kroksmark & Sohlberg 2013 s. 150).

Digitala verktyg för formativ bedömning @ Nordström Education Skrivet av Daniel Nordström Här hittar ni en sammanställning på olika digitala verktyg som man kan nyttja för att stödja arbetet med formativ bedömning. Sammanställningen kommer att uppdateras löpande. Här är 8 gratis Chrome-tillägg du måste ha om du jobbar i Google Drive Om du använder Google Drive på jobbet finns det en uppsjö av appar som gör tjänsten bättre. Network World har listat åtta gratistillägg till Chrome och Chrome OS som är ett måste. 1. Bästa digitala adventskalendrarna 2015 Årets digitala julkalender från Ulrika Kjellberg i Thinglink ‎Anna-Kari Palms Julkalender Varje lucka har ett experiment från Utbildningsradion Tiggy testar. 91 appar för förskolan Sammanställer appar för förskolan inför kvällens uppdrag. Läser i Lpfö98: Förskolans uppdrag: Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Förskolan ska stimulera barns utveckling och lärande samt erbjuda en trygg omsorg.

Bästa verktygen för att att dra ett namn Dart Board Selector Här kan du kopiera klistra in dina elevers namn och sedan kasta den virtuella pilen. Du måste registrera dig för att kunna använda det. Classtolls Random Name Picker Destruktiva trender bland unga på Periscope Livesändningsappen Periscope har det gjort det lättare än någonsin att starta en livesändning med hela världen som publik. Appen har snabbt blivit populär bland unga, men också ett bekymmer för lärare när klassrummet blir studioplatsen. – Det jag ser är att trenden är att man ska skaffa likes framför allt genom att sända från sitt klassrum och reta läraren och göra dumt i klassrummet, säger Sara Bruun, lärare på en högstadieskola i Vinslöv. Några av rubrikerna på de livesändningar som lades ut på torsdagen bekräftar trenden: ”Idrott om 30 kollar fuckar vi lektionen” ”30 tittare ja förstör skolans dator” ”40 views vi örfilar en lärare” ”100 tittare så skriker jag allahu akhbar inne i matsalen” ”200 tittare och vi gör condome challenge och min vän kissar ut från fönstret”. Otrygga vid smygfilmning Sara Bruun är uppriktigt orolig över att likehysterin och verktyg som Periscope ska försätta unga i fara och problem.

Multimodal teori stärker elevers meningsskapande Detta menar Petra Magnusson i sin avhandling Meningsskapandets möjligheter. Hon har bl.a. har observerat, intervjuat och filmat elevers och lärares arbete med skrivna och multimodala texter i två klasser på samhällsvetenskapliga programmet. Med multimodala texter avses hur andra resurser än tal och skrift används för att skapa betydelse, till exempel bilder och ljud. Avhandlingen rymmer tre delstudier och syftet är att utifrån multimodal teoribildning undersöka och begreppsliggöra elevers meningsskapande i gymnasieskolan.

Related:  IKT i skolanIKT