background preloader

Juhanis matte

Juhanis matte
Välkommen till Juhanis matte för högstadiet Här hittar du korta filmer som går igenom allt du behöver kunna för högstadiets matematik! Filmerna följer bokserien X-Y-Z och namnet på filmen är samma som namnet på kapitlet i boken. Självklart kan man se filmerna även om man har en annan mattebok. Matematik är ju matematik oavsett vilken lärobok man använder. Det bästa är om du tittar på filmen innan lektionen. Efter att du tittat på filmen, gör helst några uppgifter på egen hand. Om du missar en lektion, eller om du vill repetera, så kan du givetvis titta på filmerna också. Ta det lugnt - alla har genen för matematik

https://sites.google.com/a/vrg.se/juhanis_matte/

Related:  Matte/NO för nyanländaanni0113MatematikMatematik

studiehandledning - Arabiska matematik Katten musen tiotusen Webbplats med lekfull matematik för de yngreWebbmatte högstadiets matematik på svenska och arabiskaMatteboken matematik för grundskolan 3-9 på svenska och arabiskaMattebegrepp på svenska och arabiskaGrundläggande mattebegrepp på svenska och arabiskaMatte med Hamid, genomgångar av högstadiets matematik på arabiska och svenskaTalsystemet, film på svenska och arabiskaEnhetsbyten, film på svenska och arabiskaRäkna med negativa tal, film på svenska och arabiskaBegränsningsyta film på svenska och arabiskaEkvationslösning film på svenska och arabiskaUttryck rektangelns area film på svenska och arabiskaUttryck med variabler film på svenska och arabiskaOmvandlingar mellan areaenheter film på svenska och arabiskaVariabler och uttryck film på svenska och arabiska

De fyra räknesätten – Väggplanscher Även de fyra räknesätten färgkodas inom montessoripedagogiken. Planscherna finns på flera platser i mitt klassrum för att barnen ska kunna se dem från olika håll. Addition, rött Subtraktion, grönt Viktiga matte/svenska-begrepp på fler modersmål. Studiestöd. Jag har mha våra modersmålspedagoger skapat ett par dokument för att kunna förtydliga viktigt begrepp som jag använder i min undervisning för mina elever med annat modersmål i svenska. Tyvärr har vi inte modersmålspedagoger i alla språk. Men här är Albanska, Arabiska, Dari och Pashto.

Charlotte Steinwig - lärare Jag tänkte skriva några rader om min matematikundervisning alltifrån grovplanering till lpp:er och konkret hur det ser ut i klassrummet. Jag hoppas att detta kan inspirera och om det är något ni vill använda är det bara att ta det:) Vi behöver ju inte uppfinna hjulet hela tiden utan använda varandras kompetenser! Innan sommarlovet gjorde jag en grovplanering för hela nästa läsårs matte. Jag har detta året två femmor, vilka jag även hade i fyran så jag känner dem väl. På min skola har vi matteböckerna Alfa, Beta och Gamma, vilka jag tycker är jättebra som utgångsläge och sen göra diverse kompletterande saker vid sidan om.

Matematik - Undervisa nyanlända Matematikundervisning på olika språk Övningar, förklaringar och instruktionsfilmer på arabiskaengelskaspanskaryskasomaliskapolskapersiskasomaliska Kursplan - Idrott och hälsa (Grundskolan) Kursplan - Idrott och hälsa Fysiska aktiviteter och en hälsosam livsstil är grundläggande för människors välbefinnande. Positiva upplevelser av rörelse och friluftsliv under uppväxtåren har stor betydelse för om vi blir fysiskt aktiva senare i livet. Att ha färdigheter i och kunskaper om idrott och hälsa är en tillgång för både individen och samhället. Ämnets syfte Undervisningen i ämnet idrott och hälsa ska syfta till att eleverna utvecklar allsidiga rörelseförmågor och intresse för att vara fysiskt aktiva och vistas i naturen.

Strävorna Senast publicerade aktiviteterSamma area 8C8EAtt väga och jämföra 3A3CVad kan hända? 4D Fyra olika fyrhörningar 8C8EVäga paket och jämföra priser 2A2C3A3CBegreppet pengar 2A3ANyhet!IKT-strävorFrån och med 9 januari och åtminstone två månader framåt kommer vi att publicera en IKT-sträva varje vecka. För att kunna fortsätta ännu längre hoppas vi få in idéer och uppslag från er som har beprövade IKT-aktiviteter att dela med er av. Om du har sådana idéer eller andra synpunkter och önskemål som rör IKT-strävorna, hör av dig till Ulrica.Dalhberg@ncm.gu.se Läs mer om IKT-strävorna >>Blå strävor – matematik i många små stegI Blå strävor – matematik i många små steg finns kompletterande lärarmaterial till de aktiviteter som tagits fram för i första hand elever mottagna i särskolans skolformer.

Praktiskt prov i geometri Som avslutning på ett arbetsområde i geometri fick mina elever ett praktiskt test. Testet utmynnade i att eleverna gjort egna bokmärken. Såhär såg vårt test ut, men man kan utforma testet så att man får med de moment man själv arbetat med. Innan testet fick eleverna förse sig med penna, suddi, sax, linjal, lim, enfärgat papper, mönstrat papper och en bit rött papper. Som lärare behöver man ha en lamineringsapparat samt garn/snören. 1.

För skolan - För skolan - Sjöfartsmuseet Akvariet Om livet under, vid och ovan vattenytanI Akvariet finns både Västerhavets vanligaste invånare och det tropiska korallrevets färgsprakande djur. Vi erbjuder lektioner där vi fördjupar oss i frågor som rör miljö, ekologi och evolution. Visste du förresten att vi alla härstammar från fiskarna? Träna klockan 4 sekunder sedan: Någon fick alla rätt på nivå 7. Fem i som tog 10 minuter. 27 sekunder sedan: Någon hade problem på nivå 2. Halvtimmar som tog 2 minuter. 1 minut sedan: Någon hade problem på nivå 1.

Latheten är min guide till bättre matematikundervisning. – En Björkåslärares bekännelser Jag avskyr att rätta matematikböcker. Jag säger som en äldre pensionerad kollega sa: -Jag ägnar hellre tre timmar åt att fundera på hur jag ska göra en tråkig uppgift på en timme, istället för att göra den tråkiga uppgiften som normalt skulle ha tagit två timmar.

Related: