background preloader

Trendenser.se - en av Sveriges största inredningsbloggar

Trendenser.se - en av Sveriges största inredningsbloggar

VECKANS PLANNER: Big data möter antropologi | Dagens Opinion I förra utgåvan av Veckans Brief pratade vi med Kim Saxberg , som jobbat som planner i 20 år och nu jobbar på mediebyrå. Denna gång pratar vi med David Lillewarg , planner sedan nio år, i dag på varumärkesbyrån Rewir och fram till nyligen ordförande i APG Sweden, som är en förening för planners med ett 90-tal medlemmar. Föreningen, som är en internationell avnämare, jobbar med små medel och försöker hitta samarbeten med större branschorganisationer som Komm. Likväl ordnar APG Sweden seminarier och jobbar med olika årliga teman. Ett tema som avhandlas är evolution av marknadsföring, hur en ny tid av marknadsföring ser sitt ljus. David Lillewarg förutspår att de traditionella mediekanalerna på 5-7 års sikt minskar betydlig i betydelse. – Mediekakan ser då helt annorlunda ut. Varför behövs upplevelser? Big data kommer att korsas med antropologiska undersökningar, som bland annat Katarina Graffman utför i Sverige. Men ändå, känns det inte som om big data inte riktigt kommer loss?

Northern Delight Om 100-wattaren | Sveriges Annonsörer 100-wattaren är reklamtävlingen som belönar reklam som fungerar och har arrangerats sedan 1990. 100-wattaren belönar reklam som fungerar 100-wattaren är reklamtävlingen som belönar reklam som fungerar, det vill säga reklam som gett bevisad effekt genom hög kreativitet. Reklamens syfte ska vara väl definierat och resultatet mätt. 100-wattaren 2013 öppnar för inlämning av tävlingsbidrag torsdagen den 2 maj. Arrangörer 100-wattaren arrangeras av Sveriges Annonsörer och Sveriges Kommunikationsbyråer. Sveriges Annonsörer Sveriges Annonsörer är intresseorganisationen för landets annonsörer och har funnits sedan 1924. Sveriges Kommunikationsbyråer Sveriges Kommunikationsbyråer är en branschorganisation för konsulter inom nio olika discipliner av marknadskommunikation: action marketing, design, direktreklam, event, interactive, mobil, media, pr och reklam.

Rita tankekartor med enkel Mac-app | Internetdagarna 2013 MindNode är en smart app för att rita tankekartor, mindmaps. Dessutom är den gratis. Det uppstod för en tid sedan en diskussion på Jaiku om mindmap-program för OS X . MindNode och MindManager var två program som kom upp. Jag gillar MindNode skarpt. För läxläsning När du arbetar på ett projekt, en webbsida eller dylikt Planering av julklappar, presenter etc. Det finns även en Pro-version av MindNode, som man får betala lite för, och en iPhone-app.

Om att älska det man gör. Hemma eller på jobbet. Program Generatorkonferensens första dag kommer att bjuda på inspirationsföreläsningar och möten med kreatörer från Gotland utifrån tre teman; samspel, samhällsbyggande och besöksnäring. Dag två går vi in i den interaktiva fasen och tar fram underlaget till Creative Sweden 2020, en agenda som sammanfattar hur arbetet med utvecklingen av och med hjälp av den kreativa sektorn kan fortsätta från 2014 och framåt. Det blir Generator Sveriges och konferensens gemensamma bidrag till framtiden. Vi har valt att göra en papperslös konferens! Hela den här konferenshemsidan är mobilanpassad och går bra att se i din smarta mobil. Om du verkligen vill ha programmet utskrivet så kan du ladda ner programmet som .pdf. Programmet som .pdf Registrering Lobbyn på Clarion Hotel Wisby, Strandgatan 6 i Visby Välkommen Konferencier Johanna Skantze från Generator Sverige och Therese Hörnqvist och Janne Berg från Stockholms Improvisationsteater öppnar konferensen. Henrik Wallgren Tema: Samspel Läs om Henrik Wallgren Fördrink

Generator/Gotland’13 – Vision 2020 för den kreativa sektorn "Vision 2020 - hur skapar vi ett välmående, stimulerande samhälle med hjälp av den kreativa sektorn?" Till konferenshemsidan → Nu är det dags! Anmälan till Generatorkonferensen är öppen. 2013 har av många kallats ett mellanår; året efter att regeringens handlingsplan för kulturella och kreativa näringar avslutades, året innan EU's nästa ramprogram lanseras. 2013 är samtidigt också allt annat än ett mellanår; de senaste 15 årens satsningar på att stärka den kreativa sektorn börjar på riktigt bära frukt såväl i Sverige som i resten av Europa. Utifrån frågeställningen Vision 2020 - hur skapar vi ett välmående, stimulerande samhälle med hjälp av den kreativa sektorn? Bland de medverkande finns flerfaldiga OS- och VM-medaljören i curling Annette Norberg, den italienske filantropen Daniele Kihlgren och Per Jobs, naturturismentreprenören som erbjuder skräddarsydda sportfiskeupplevelser. Du kommer också att få äta god mat, ta del av lokala kulturevent och uppleva vinterns Gotland.

Related: