background preloader

The surprising secret to speaking with confidence

The surprising secret to speaking with confidence

http://www.youtube.com/watch?v=a2MR5XbJtXU

Related:  Professional PresentationsRelaciones - CoachingRhetoric

stories, analogies and fables for business, training and public speaking, wedding speeches, best man speeches home » amusement/stress relief » stories and analogies illustrations and analogies for motivation, inspiration, learning and training Here are stories, analogies, research findings and other examples that provide wonderful illustrations for learning, and inspiration for self-development. Read about the travellers and the monk, tickle me elmo, get in the wheelbarrow, the shoe box story, the scorpion and the frog, murphy's plough, Pavlov's dogs, the monkeys and the stairs, and more. Look at the stories index for stories listed by subject.

Niklas Orrenius: Hotellstäderskor vet att feminismen inte har gått för långt På hotellets fjärde våning. Väntar på hissen. Söndagsmorgon en arbetshelg i Stockholm. Litteraturen nödvändig för att väcka sövda sinnen Audiovisuella medier kan inte på samma sätt som litteraturen hjälpa oss att förstå människans avgrunder och höjder. Om litteraturen inte tar tillbaka den roll den haft kommer det att bli svårare att bekämpa barbariet. Mitt kall föddes ur idén att det litterära arbetet är ett ansvar som inte begränsas till det konstnärliga, utan också är förbundet med moraliskt engagemang och medborgerligt inflytande. Denna tanke har fram till i dag varit drivfjädern i allt jag skrivit och just därför håller den, i dessa tider av virtual reality, på att förvandla mig till en dinosaurie i slips och långbyxor i en värld av datorer. Jag vet att statistiken hävdar att det aldrig publicerats och sålts så många böcker som nu och att inget finns att frukta om man begränsar sig till siffror.

Flygresor hotar miljön Betala för dina utsläpp Bäst för miljön är att flyga mindre. Ett steg på vägen kan dock vara att betala för sina koldioxutsläpp. Det kan man göra genom att köpa utsläppsrätter genom Svenska naturskyddsföreningen (www.snf.se). Ett annat sätt är att stödja organisationer som Climate Care som med projekt i tredje världen arbetar för att reducera den globala uppvärmningen. På hemsidan www.climatecare.org finns en smart kalkylator.

Sluta följa andras digitala låtsasliv och följ dig själv och dina egna idéer - Sydsvenskan Nästan alla har idag en plattform i olika sociala medier där de kan visa upp sina färdigheter på olika sätt. ”Specialister” på detta får hur mycket utrymme som helst i vårt datoriserade samhälle. Jag tror många ungdomar idag känner sig otillräckliga mycket på grund av denna näthysteri. Det finns en del ”slipade” personer ute på nätet idag som vet precis vilka knappar de ska trycka på för att locka andra och därmed själv sätta sig på höga piedestaler. De är experter på att marknadsföra sig och visa upp något som egentligen inte betyder ett dugg, det vill säga en ytlig fasad. Många av våra ungdomar följer dessa personer dagligen. Det ger inte inspiration, utan leder istället till lägre självkänsla och sämre självförtroende.

Citat och uttryck: Om böcker och läsning Här är en mängd citat och böcker och läsning som jag hittade hos Scrappiz. ”Att läsa utan att reflektera är som att äta utan matsmältning.” Edmund Burke Korta rubriker bättre än långa Korta rubriker får större uppmärksamhet. Det gäller åtminstone inom den akademiska världen. Det hävdar forskare från University of Warvick i brittiska Coventry. Det är inte bara på löpsedlar och förstasidor som rubriker är viktiga. Efter att ha undersökt titlarna på 140 000 forskningsstudier drar en brittisk forskartrio slutsatsen att samma sak gäller även inom den akademiska världen.

Kampen med återkopplingen, del 1 « Venit in mentem Minns någon de här symbolerna? Jag skulle tro att de är rätt okända eller i varje fall oanvända av svensklärare idag. Kanske förekommer korrekturtecken som dessa ännu inom förlagsbranschen, men det vet jag inget om. Nationalencyklopedin, korrektur. Lista över svenska idiomatiska uttryck För ordspråk, se Lista över svenska ordspråk. För liknelser, se Lista över svenska liknelser. Detta är en lista över idiomatiska uttryck på svenska. Att leva som man lär - hur lär jag mina elever utveckla skrivandet? - Annika ... Hej kollegor! Detta är mitt första inlägg som #ämnesspanare och jag har fått skrivkramp. Det är en fruktansvärd känsla som jag inte har haft förut. Denna känsla får mig att tänka på mina elever eftersom jag i min roll som lärare lär Dem skriva olika texter med olika syften. Då och då möter jag elever med skrivkramp. Jag är van att hantera frustrationen och ge dem strategier att lyckas och att allt som oftast få dem dit de ska.

KRÖNIKA: Därför vore skoluniform en befrielse "Kardborrband", säger Lynne, medan hon rycker ärmarna av den katolska skoluniformen och vänder den skotskrutiga kjolen ut och in, "är näst efter Walkman och lightcola 1900-talets coolaste uppfinning." Klipp till 2015. Jag är mamma till två barn varav ett just har börjat första klass, och trots att jag i ärlighetens namn själv alltid varit mer Lynne än Janey, börjar jag fundera kring de eventuella fördelarna med skoluniform. Tankarna är inte helt tagna ur det blå. Ohederliga debattekniker kortsluter debatt Inom vetenskapsteorin finns en idé som brukar gå under benämningen generositetsprincipen. Till skillnad från vad man skulle kunna tro har den ingenting med goda gåvors givande att göra. Syftet är ett annat: att främja så väl tänkta tankar som möjligt. När vi till exempel läser tänkare från andra tider så ska vi läsa dem på vårt mest välvilliga sätt, det vill säga inte börja med att haka upp oss på att de företräder ett synsätt som är främmande för den tid vi lever i. Vi är alltså generösa i vår tolkning, inte för att vara bussiga, utan för att inte i onödan sortera bort sådant som kan säga oss något även i dag. Genom att inte ta fram storsläggan utan gräva försiktigt kan vi på detta sätt rädda värdefulla tankar till eftervärlden.

Mytodrama® Vi använder kraften i litteraturens och teaterns berättelser för att jobba med ledarskapets eviga frågor. Vår utgångspunkt i detta är att människan är kodad att minnas bilder, symboler och känslor starkare, längre och tydligare än information och fakta. Varje Mytodrama® bygger på en tidlös berättelse och är en ingång och ram för en interaktiv dynamisk utvecklingsresa i ledarskapet, för såväl grupper som för enskilda ledare. jlsu För ett år sedan skrev jag ett blogginlägg med boktips. Det fick bra respons, men några hade svårt för att jag uppmanade dem att läsa när de var lediga. För mig blir det lite konstigt då det är ungefär som att säga: du kan inte jobba som chaufför om du tänker köra bil på fritiden eller du kan inte jobba med datorer om du tänker hålla på med datorer på fritiden… Däremot är det självklart att det du gör på din fritid bestämmer du själv över och det är inget som arbetsgivaren ska styra över, men om du vill läsa böcker på din fritid så är det självklart att du får göra det, men det är också okej att du väljer att inte läsa böcker som har med skola/inlärning etc att göra på din fritid.

Related: