background preloader

Apps for Tablets

Apps for Tablets

Keep - notes and lists Quickly capture what’s on your mind and get a reminder later at the right place or time. Speak a voice memo on the go and have it automatically transcribed. Grab a photo of a poster, receipt or document and easily organize or find it later in search. Google Keep makes it easy to capture a thought or list for yourself, and share it with friends and family. Capture what’s on your mind• Add notes, lists and photos to Google Keep.

Ilman kirjautumista somettelua (päivitetty tammissa 2015) EDIT 21.3.12 koottu dia-esitykseen alla olevat, esitystä voi vapaasti muokata. Linkeistä luotu Pearltree-jäsennys. Aina ei tarvitse luoda käyttäjätunnuksia vaan somepalvelun saa käyttöön noin vain. Listasin vastaantulleita: Kidblog tarjoaa 1- ja 2-aseteen opetukseen maksutta Wordpress-pohjalla toimivan luokkablogin, jossa vain opettaja kirjautuu ja luo luokkablogin (maksuton versio sallii kaksi opettajaa samalle luokalle). Socrative mahdollistaa luokkatilanteessa yhteistyön niin, että opettaja luo yhteistyötilan (kysymyksiä, äänestyksiä, monivalintoja) ja jakaa linkin ja avaimen, jolla oppijat pääsevät yhteistyötilaan joko tietokoneilla tai mobiililaitteilla (katso esittelyvideo). Jussi Linkola oli löytänyt kätevän tlk.io-chatin, jota heti kokeiltiin. Kalastelin tähän listaukseen apua Google+:ssa (ja sitä kautta Twitterissä). EDIT 2.9.2013: Matleena Laakson diasarja samasta aiheesta eli Somettelua ilman kirjautumista.

Uskontotuntiunelmia: Ihan pilvessä sanapilvistä! Olen tutustunut uuteen pilvipalveluun ja haluan jakaa sen helppouden sinulle lukijamme! Kyseessä on Answergarden, ilmainen pilvipalvelu, jolla saan opiskelijoiden tai koulutettavien ajatuksia näkyville mukavaksi sanapilveksi. Mikäs tässä nyt sitten on niin ihmeellistä? No se helppous ja vielä se, että saan nopeasti vetäjänä tai opettajana tietoa kurssilaisteni ajattelusta. Pedagoginen lisäarvo? Noh, jos esim kysyn opiskelijoilta answergardenin avulla, mikä käsite etiikan termeistä jäi heille vielä epäselvimmäksi, näen saman tien pilvestä, mikä on tuottanut eniten haastetta ja pääsen vielä porautumaan opiskelijoiden kanssa asiaan. Tai kouluttajan työkalu kurssin alkaessa: Mitä odotat kurssilta? Jos kiinnostuit, kurkkaa lyhyt opetusvideoni sanapilven teosta ja voit kokeilla oman pilven vääntämistä. Palvelun plussia: + ilmainen + täysin pilvessä: ei latauksia open tai opiskelijoiden laitteille + ei rekisteröitymistä (aivan, jeeeeee!) Kokeilemaan vaikka kokoustenkin alussa! Aiotkos kokeilla?

Piituskin TVT-pähkäilyt: Padlet: interaktiivinen seinä missä ja milloin vain! Padlet on interaktiivinen seinä. Kun luot seinän ja jaat siihen linkin, voivat muut osallistujat kirjoittaa seinälle tuplaklikkaamalla ja se näkyy kaikille. Todella kätevä, jos pitää tehdä pikainen kysely tai esimerkiksi kerrata, mitä on jäänyt viime tunnilta oppilaille mieleen. Padlet toimii osoitteessa padlet.com. Sinun lisäksesi osallistujilla tulee olla tietokone tai jokin mobiililaite, jolla he pystyvät seinälle kirjoittamaan. Jotta seinää voidaan tarkastella yhdessä, helpottaa kovasti, jos sinulla on käytössäsi tietokoneeseen liitetty videotykki. Alkunäkymä on tällainen, kun alat luomaan seinää. Seuraavaksi avautuu seinä. Kun säädät Layoutin kohtaan Stream, kommentit järjestetään allekkain. Taustakuvia on vaikka millä mitalla. Kun jaat seinän linkin muille osallistujille, voit kopioida padlet-linkin osoitekentästä ja lyhentää sen bit.ly :ssä tai urly.fi :ssä. Padletin jakomahdollisuudet ovat kaikin puolin erinomaiset. Nyt voitkin testata käyttäjänäkökulmasta Padletia: -Piituski-

Peliohjelmointia Scratchilla Materiaalit on lisensoitu Creative Commons BY-SA-lisenssillä, joten voit levittää niitä vapaasti, kunhan alkuperäisten tekijöiden nimiä ei poisteta. Jos teet muutoksia materiaaliin ja haluat levittää muunneltua versiota, se täytyy lisensoida samanlaisella vapaalla lisenssillä. Alkuperäiset tekijät (2012): Emilia Hjelm ja Arto Vihavainen Osa 1 Tehtäviä Tässä oletetaan että olet tehnyt yllä olevien kohtien esimerkit, eli sinulla on oma hahmo, jolla on toiminnallisuus ylöspäin liikkumiseen. Lisää toiminnallisuus alas liikkumiselle (nuoli alas) Lisää toiminnallisuus vasemmalle liikkumiselle (nuoli vasen) Lisää toiminnallisuus oikealle liikkumiselle (nuoli oikea) Luo peliin toinen hahmo. Lisää pohdittavaa: Tässä oletetaan että sinulla on pelissä kaksi hahmoa. Milloin hahmo on toisen hahmon yläpuolella? Lisää tehtäviä Tee peliin toiminnallisuus jossa hahmot asetetaan tiettyyn paikkaan aina kun vihreää lippua painetaan. Osa 2 Aihe: Satunnaisuus Tehtäviä satunnaisuuden harjoitteluun Osa 3 Osa 4

Related: